מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

תת-פורום זה מכיל שירשורים חשובים, מידע לפי נושאים, סרטונים מיוחדים ועוד..
כל הנוןשאים הנמצאים כאן 'נעולים'!
לצורך שאילת שאלות הבהרה, יש להיכנס ל'פורןם גינון' ולשאול את השאלות שם.
רצוי לצרף לינק למאמר המדובר ולהודעה הספציפית.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי גיא12 » 08 ספטמבר 2009, 15:32

ראובן אורן כתב:תלוי מה יותר זול

לדעתי, אלכוהול יותר זול - כ 25 א 26 ש"ח לבקבוק

קבילתי איזה בקבוק ""ויסקי" מגעיל במתנה - "פטיש" של ממש וזבל רציני. כמובן שהוא הפך ל'מיצוי ניקוטין' :lol:

שיוואס - לא !!!
גלן מוראנג'י - לא !!!
בלאק&וויט - לא !!
J&B - גם לא !!

:wink:


אני משתמש רק ב Johnny Walker - Blue Label.. המחיר מצויין... :roll:
סמל אישי של המשתמש
גיא12
גנן עם עתיד
 
הודעות: 477
הצטרף: 07 מאי 2009, 16:08

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי סער » 08 ספטמבר 2009, 15:39

גיא דוידוביץ כתב:
ראובן אורן כתב:תלוי מה יותר זול

לדעתי, אלכוהול יותר זול - כ 25 א 26 ש"ח לבקבוק

קבילתי איזה בקבוק ""ויסקי" מגעיל במתנה - "פטיש" של ממש וזבל רציני. כמובן שהוא הפך ל'מיצוי ניקוטין' :lol:

שיוואס - לא !!!
גלן מוראנג'י - לא !!!
בלאק&וויט - לא !!
J&B - גם לא !!

:wink:


אני משתמש רק ב Johnny Walker - Blue Label.. המחיר מצויין... :roll:


GLENFIDDICH מנצח :D
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008, 16:08
מיקום: קרית חיים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 ספטמבר 2009, 16:21

גיא
Johnny Walker - Blue Label


לא אוהב 'בורבון' אמריקאי..
מעדיף דברים יותר רומנטיים - סקוטיים וכהים ורצוי.. 'בלק לייבל'
כמו שיוואס בבקבוק חרסינה, או הגלןמוראנג'י בבקבוק המשולש..


סער
GLENFIDDICH מנצח


לא מכיר..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי גיא12 » 08 ספטמבר 2009, 23:07

זה יהיה מסוכן אם אני אשתמש ב:
"Nicotiana rustica " - שעל פי וויקיפדיה מכיר 9% ניקוטין? (פי 3 עד 9 מאשר סוגי טבק אחרים)
סמל אישי של המשתמש
גיא12
גנן עם עתיד
 
הודעות: 477
הצטרף: 07 מאי 2009, 16:08

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 ספטמבר 2009, 23:19

זה פשוט שיח הטבק האמיתי, ממנו מיצרים טבק לסיגריות, סיגרים וכו'

ריסוס ניקוטין הוא לא המצאה שלי !

בעבר הלא רחוק היו תכשירים כאלה לחקלאים, עוד לפני שהתחילו להפציץ אותנו בכימיקלים

אפרופו, שיח הטבק שאתה מדבר עליו, יש לו קרבת משפחה ל...'חסה' - שים לב לצורת העלים
מגדלים אותו גם בארץ, בד"כ החקלאים הכפריים בגליל ובצפון הארץ

הנה קצת תמונות שלו

http://images.google.co.il/images?hl=iw ... 2&aq=f&oq=
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי גיא12 » 08 ספטמבר 2009, 23:23

ראובן אורן כתב:זה פשוט שיח הטבק האמיתי, ממנו מיצרים טבק לסיגריות, סיגרים וכו'

ריסוס ניקוטין הוא לא המצאה שלי !

בעבר הלא רחוק היו תכשירים כאלה לחקלאים, עוד לפני שהתחילו להפציץ אותנו בכימיקלים

אפרופו, שיח הטבק שאתה מדבר עליו, יש לו קרבת משפחה ל...'חסה' - שים לב לצורת העלים
מגדלים אותו גם בארץ, בד"כ החקלאים הכפריים בגליל ובצפון הארץ

הנה קצת תמונות שלו

http://images.google.co.il/images?hl=iw ... 2&aq=f&oq=


צודק :wink:
אני מבין שזה מתאים חח, ואפילו יותר טוב מטבק השיח...
סמל אישי של המשתמש
גיא12
גנן עם עתיד
 
הודעות: 477
הצטרף: 07 מאי 2009, 16:08

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי איתי 1 » 18 יולי 2010, 11:21

לתת למיצוי שום לעבור את התהליך עם פקק פתוח או סגור?
איתי 1
גנן באימונים
 
הודעות: 243
הצטרף: 13 יוני 2010, 15:15

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 18 יולי 2010, 14:29

מיצוי שום מוכן לשימוש כבר לאחר שעה - בתנאי שלא הכנסת שיני שום שלמות, 'סתם ככה' למים. חייבים למעוך אותם קודם במהלומה או בריסוק ואז החומרים בפנים מתערבבים והוא מתחיל להסריח כמו שצריך

תשאיר עם פקק ! ה'ריח' הוא 'שמנים אתריים' שאנו רוצים שישארו בתוך המים ולא יתנדפו באויר
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי רן ג » 25 יולי 2010, 11:46

מהו מיצוי?
רן ג
גנן חדש
 
הודעות: 8
הצטרף: 21 יולי 2010, 13:04

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 יולי 2010, 13:55

רן ג כתב:מהו מיצוי?


עשה חיפוש על המילה מיצוי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי תמיר אילן » 25 יולי 2010, 14:26

ראובן כתב את זה במקומות אחרים בפורום (ויתקן/ירחיב אם צריך :wink: ), אבל בשירשור על מיצוי שום ומיצוי ניקוטין כדאי שיהיה מוזכר ש:
מיצוי שום מבריח/מרחיק מזיקים (כמו כנימות) ולא הורג אותם
מיצוי ניקוטין עובד על מערכת העצבים של פרוקי הרגליים וגורם למין שיתוק ובעקבותיו מוות.
מיצוי ניקוטין צריך לרסס בזהירות על האזורים המותקפים ולא לתת למיצוי לשטוף את האדמה כי אז הוא גם יהרוג את פרוקי הרגליים "הטובים" השוכנים באדמה.

איפשהו קראתי שאפשר גם לטפל בכנימות בריסוס של נוזל סבון ש"חונק" אותם. ההנחיה היתה לרסס טוב את העלים (בעיקר תחתית העלים) עם תמיסת סבון ואחרי 20-30 דקות לשטוף את הסבון עם מים. תמיסת הסבון מונעת אויר מהכנימות וחונקת אותם. אם לא שוטפים עם מים אז גם העלים ימותו, כי גם הם צריכים לנשום ומי הסבון מונעים זאת. אם יהיו כנימות שישרדו - כנראה שהן מסתובבות עם בלונים על הגב :lol:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3696
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 יולי 2010, 15:13

תמיר... אתה סטודנט למופת ! 8)
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי תמיר אילן » 25 יולי 2010, 15:18

ראובן אורן כתב:תמיר... אתה סטודנט למופת ! 8)


מכל מלמדי השכלתי... :mrgreen:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3696
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי גיא12 » 02 אוגוסט 2010, 23:07

מה הדרך הכי טובה שבטוח עובדת להכין 5-7 ליטר של מיצוי ניקוטין?

לשים עלים בדלי ולחכות שיתפרקו?
סמל אישי של המשתמש
גיא12
גנן עם עתיד
 
הודעות: 477
הצטרף: 07 מאי 2009, 16:08

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 אוגוסט 2010, 23:26

גיא דוידוביץ כתב:מה הדרך הכי טובה שבטוח עובדת להכין 5-7 ליטר של מיצוי ניקוטין?

לשים עלים בדלי ולחכות שיתפרקו?


7 ליטר זה... דלי סטנדרטי..
אז קח דלי סטנדרטי, רצוי בצבע שחור
מלא אותו בשכבה הדוקה של 3 ס"מ עלים
(כדי לזרז את העניינים, עוד יותר, מצא דרך כלשהי לכתוש אותם או לחתוך אותם לפיסות)
להוסיף מים מלוא הדלי ו.. להניח במקום עם הרבה שמש
פעם, פעמיים ביום, לערבב
בטמפרטורות הללו, בסוף היום יש לך כבר חומר ראוי לשימוש !
סיימת עם הנוזל?, מלא שוב מים וחזור על התהליך..
צבע הנוזל המתקבל, יראה לך אם אפשר להמשיך פעם שלישית..

יותר מהר..
ניסיתי להכין כ 5 ליטר נוזל מעלים של טבק השיח. הכנסתי לתוך סיר גדול ו..בישלתי על אש קטנה, כשעתיים.
החומר יצא מעולה וחזק מאוד
אשתי כמעט ירתה בי! האדים סחררו לה את הראש.. :roll:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי גיא12 » 02 אוגוסט 2010, 23:45

מעולה, תודה!
סמל אישי של המשתמש
גיא12
גנן עם עתיד
 
הודעות: 477
הצטרף: 07 מאי 2009, 16:08

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי תמיר אילן » 03 אוגוסט 2010, 14:26

אם האישה רגישה לאדים (או לסירים שלה) אפשר לנצל איזה זמן שהיא הולכת לקניות ולשים את העלים בבלנדר עם קצת מים ובמהירות גבוהה.
אח" להוסיף מים להגיע לכמות הרצויה... ולנקות את הבלנדר היטב.
כדאי גם לייבש אותו ולהחזיר למקומו כי הבלנדר הרטוב מיד יעלה כמה שאלות כשהאישה תחזור :wink:

הנסיון שלי עם בלנדר היה בהכנת מיצויהורמון השרשה מזרדים של ערבה אבל העיקרון זהה.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3696
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי חווה ויוסי » 03 אוגוסט 2010, 23:59

שלום לכם
הדיון הזה מאוד מעניין. אבל, יש בו כמה סתירות שכדאי לשים עליהם את הדעת ולעשות סיכום אחרון בנושא:
מצד אחד:
ראובן אורן כתב:אני מעדיף שלא לבשל - לדעתי זה הורס את האפקטיביות של הניקוטין

ומצד שני:
ראובן "אורן כתב:ניסיתי להכין כ 5 ליטר נוזל מעלים של טבק השיח. הכנסתי לתוך סיר גדול ו..בישלתי על אש קטנה, כשעתיים.
החומר יצא מעולה וחזק מאוד
אשתי כמעט ירתה בי! האדים סחררו לה את הראש..

מה נכון כך או כך.
מצד אחד:
ראובן אומר: צמח 'טבק השיח' - כתבתי עליו רבות בפורום
אני מכניס באורח קבע עלים ל'תה סירפדים' ומשתמש ב'תה סירפד' גם לריסוס, לפי הצורך
ומצד שני
תמיר1 כתב:מיצוי ניקוטין צריך לרסס בזהירות על האזורים המותקפים ולא לתת למיצוי לשטוף את האדמה כי אז הוא גם יהרוג את פרוקי הרגליים "הטובים" השוכנים באדמה.

ראובן מסכים לדעה הזאת. אבל אם כך איך יכול להיות שראובן משתמש בטבק השיח כתה סרפדים ומשקה את האדמה בתה הזה. האם כך לא נהרוג את פרוקי הרגליים "הטובים" שבאדמה.
לסיכום שאלה
מלאתי דלי בנפח של 18 ליטר עד סופו בעלים של שיח הטבק ולאחר מכך מלאתי אותו במיים עד סופו. כל יום אני מערבב אותו הריח ממש מצחין.
שאלתי היא האם אחרי עשרה ימים ניתן לרסס על הצמחים בריכוז כזה או צריך לדלל אותו ובאיזה מידה?
מקווה שלא פגעתי בכבודו של אף אחד בעירעור על הדעות כאן.
אדם הולך ואדם בא והאדמה לעולם נשארת...
סמל אישי של המשתמש
חווה ויוסי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 616
הצטרף: 01 מאי 2010, 11:36
מיקום: רמלה

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 אוגוסט 2010, 01:14

:D
אכן, אני לא אוהב לבשל ובודאי שלא ב'מיקרו' (ממילא אין לי ! ולא יהיה :) )
האינטואיציה שלי אומרת ש...זה לא טוב לבשל ! ה'ויטליות' של החומר ... 'מתה'.
אבל.. כהרגלי בקודש, אני חייב להתנסות בכל דבר, כדי שאוכל להביע דעה. וזה מה שאני עושה.

כל הגינה שלי היא 'גינה ניסויית' - כל הזמן. משתנה לגמרי משבוע לשבוע..

לגבי 'טבק השיח'
השימוש העיקרי בו הוא לצורץ הפקת 'מיצוי ניקוטין' מהעלים, במקום להשתמש בטבק מסיגריות.

המיצוי, ע"י השריית עלים במים, למשך יום - יומיים, עד 3 ימים ואז מרססים. כתישת העלים לפני כן, תזרז את המיצוי.

לגבי 'תה סירפדים'
כשהתעוררה הבעייה - "מה עושים בקיץ, כשאין סירפדים"?! התחלתי שוב בניסיונות ומצאתי כי עלים של ירקות (עגבניות, מלפפונים..) מתאימים ל'תה' במקום סירפדים ואחרי כן ניסית כם צמחי בר אחרים, השכיחים בקיץ, כמו - חסת המצפן, כף אווז ועוד. ומצאתי שהם טובים לא פחות בתור 'תה סירפדים'.

ואז ניסיתי גם את הצמח 'טבק השיח'..., ומצאתי ...כי טוב !

ההבדל הוא בפירוק !
כשהעלים של טבק השיח, שוכבים בתוך חבית המים ו"תוססים" ומתפרקים בפירוק אנאירובי (עם הסירחון המלווה..), גם הניקוטין מתפרק שם. ל'תה' שמתקבל בסוף התהליך, אין ריח של ניקוטין.
האדמה הופכת לירוקה ואורגנית למשעי..


אם החומר התחיל להסריח (פרוק אנאירובי) הוא כבר לא מתאים לריסוס כ'מיצוי ניקוטין'

לצורך ריסוס על מזיקים, אתה צריך חומר טרי, בן יום יומיים עד שלושה, לכל היותר. וכמו שכתבתי למעלה, אפשר פשוט לכתוש או לגזור את העלים ולהכניס למיכל עם מים וכבר למחרת יש לך חומר לריסוס.

מה הריכוז?! אני לא יכול לענות לך. תשתמש באינטואיציה שלך..

צמח שמקבל הרבה מים, יהיה עם כמות ניקוטין נמוכה, כמו צמחי תבלין.
אם יגדל בשמש חזקה ללא השקייה, החומר יהיה חזק יותר ויכיל יותר ניקוטין
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28148
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי חווה ויוסי » 04 אוגוסט 2010, 11:55

תודה הבהרת לי שמה שעשיתי לא יוכל לשמש כריסוס אלה כמו תה סרפדים. עכשיו הכל ברור לי ולאחרים שיקראו את השרשור הזה.
אדם הולך ואדם בא והאדמה לעולם נשארת...
סמל אישי של המשתמש
חווה ויוסי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 616
הצטרף: 01 מאי 2010, 11:36
מיקום: רמלה

הקודםהבא

חזור אל ארכיב גינון

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים