עמוד 10 מתוך 12

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 14 נובמבר 2011, 22:26
על ידי רפי_ק
אורנהאב770 כתב:
רפי_ק כתב:עכשיו זרעתי בו זרעי בר אכילים,


:y:
איזה?
מאיפה?
איך?
אורנה

מהסופר,
זרעי קצח, פשתן, כמון, אניס ותורמוס.
פשוט פיזרתי מעל,יצאה ערוגה מאוד יפה.
אני אצלם ואעלה מתישהו

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 14 נובמבר 2011, 23:07
על ידי אורנה
רפי_ק כתב:
אורנהאב770 כתב:
רפי_ק כתב:עכשיו זרעתי בו זרעי בר אכילים,


:y:
איזה?
מאיפה?
איך?
אורנה

מהסופר,
זרעי קצח, פשתן, כמון, אניס ותורמוס.
פשוט פיזרתי מעל,יצאה ערוגה מאוד יפה.
אני אצלם ואעלה מתישהו



שווה!!!
אני ראיתי בעיני רוחי עקוב :lol:
אורנה

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2011, 13:28
על ידי חווה ויוסי
ראובן שלום
לאחר שאקח את השום ממך ומטל, אני יוכל לזרוע ישר או למרות הכל אצטרך לשים במקרר כי בין הלקיחה ממכם והזריעה יעבור זמן?
האם עלים של עץ הפיקוס יכול לשמש כחיפוי או שזה ימנע נביטה של השום?
תודה
יוסי
(דרך אגב, אני אהייה בסוף השבוע בחדרה, אני אצור איתך קשר)

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2011, 14:56
על ידי ראובן אורן
חווה ויוסי כתב:ראובן שלום
לאחר שאקח את השום ממך ומטל, אני יוכל לזרוע ישר או למרות הכל אצטרך לשים במקרר כי בין הלקיחה ממכם והזריעה יעבור זמן?
האם עלים של עץ הפיקוס יכול לשמש כחיפוי או שזה ימנע נביטה של השום?
תודה
יוסי
(דרך אגב, אני אהייה בסוף השבוע בחדרה, אני אצור איתך קשר)


א. תגיד כמה ראשים אתה רוצה וצריך... ואחסוך לך דלק..
ב. סבלנות ! תקח את הראשים, תפרק אותם לשיניים, תמיין ותוציא משם את הקטנים והמקולקלים - לזריעה רק גדולים ויפים !
ג. תכניס אותם לקערה, תשטוף במים ואחר כך שפוך את המים שישארו מעט לחים
ד. תכניס למקרר לפחות ל24 שעות, רצוי 48
ה. תכין בינתיים חורים עם מקל מטאטא מחודד ( :lol: )עומק כ 6 ס"מ ומרחקים של 6-8 ס"מ - 'כמו חיילים'
ו. כן, עלים של פיקוס מצויינים ולא בעייתיים.
ז. תכין כמות גדולה של עלים - לאחר ההטמנה, כסה בשכבה של כ 10 ס"מ. תוך שבוע, השכבה הזו תצטמצם מאוד וצריך להוסיף עוד

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 15 נובמבר 2011, 18:24
על ידי ראובן אורן
מאחר והחיפוי הולך ומתפרק לו (ומזין את השומים בקומפוסט עדין..), חייבים לחדש את החיפוי

יוסי, שאלת 'מאיפה יש לך 'חומר יבש' לערימת הקומפוסט ולחיפוי ?

אז..
א. יש את הפיקוסים של השכנים.. :P
ב. גיזום אקראי - כל גזם נכנס לאיזה ארגז וממתין שם ובינתיים גם מתחיל להשחיר ולהתפרק
רסק לחיפוי.jpg


ג. חצי שעה של 'קוסמטיקה' עם מזמרה לעץ הלימון - ענפים יבשים, ענפים שצומחים לא נכון או לא בכיוון
ד. הגיע הזמן להוריד עוד שורה נמוכה בציקס - ו.. יש עגלה מלאה ועמוסה בעלים וענפים
רסק לחיפוי (1).jpg


הכל לערימה אחת..
רסק לחיפוי (2).jpg



ו..אודרוב.. 'פודפרוססור' שטוחן הכל ליופי של רסק

הכל כבר נטחן
חלקת השום קיבלה שוב 10 ס"מ של רסק טרי והשאר הלך לחיפוי מסביב לפלפלים החריפים ועוד כמה עציצים עם זרעים בהנבטה - שיהיה להם חם !

עד לפעם הבאה..

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2011, 17:48
על ידי אורנה
תודה רבה ראובן
קבלתי את השום
והוא כבר מפורק ובמקרר
אורנה

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 16 נובמבר 2011, 18:32
על ידי ראובן אורן
:)
זרעי הבצל יצאו היום..

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 10:43
על ידי מגדיאל
ראובן אורן כתב:עוד תמונה מהבוקר
כמעט כולם כבר עלו !

שום (6).jpg


כעת, אני צריך לשמור שהחתולה לא תמשיך 'לחרב' לי את הערוגה הזו. הריחות העולים מהחיפוי המתמסמס לקומפוסט, מטריפים אותה והיא בטוחה שבניתי לה 'בית שימוש 5 כוכבים'.

מחר נארגן איזו 'משוכה' להפריע לה בנושא..

אז לאחר זמן מה שהשום שטמנתי לא הציץ, החלטתי להטמין מספר שיניים נוספות שנשארו לי.
אז הבוקר לאחר ההפוגה בגשמים טמנתי את השיניים במיקום החדש שהכנתי עבור זה.
הלכתי גם לבדוק את הערוגה שבה הטמנתי את השיניים הראשונות, הזזתי את החיפויים (היה ברור לי שלא אמצא כלום כמו בעבר), והנה הפלא
בדיוק כמו שראובן כפב פה:
viewtopic.php?f=9&t=5194
ראובן אורן כתב:כפי שכתבתי - אם העץ ירוק ובריא, אז אני יותר רגוע - תהיה פחות נשירה של ענפונים.
החומר מהעץ שנופל על האדמה, משפיע קצת אבל ההשפעה נעלמת עם התפרקות החומר.

לגבי השום, לא בהכרח. גם בערוגת השום שאצלי אין נביטה אחידה. כל יום צץ לו עוד ירוק וכל פעם במקום אחר.
לא לשכוח שהשיניים מוציאות קודם שורשים וראק אחר כך, עולים הנבטים - אז סבלנות. בשבוע הבא כבר תביא לנו צילומים של הנבטים הראשונים.

ראיתי נביטות חדשות של גבעולים מציצים מהחיפויים. :D :D
הגבעולים היו בצבע צהוב, בתמונה שלך ראובן הם בצבע ירוק, מה זה אומר?
אני משתמש בחיפויים משאריות של ענפי סכך מהסוכה שחתכתי לחתיכות קטנות, האם יש סיבה מיחודת לא להשתמש בעלים מהסוג הזה?
הם בילו זמן רב בבאלה והם כבר מתפוררים.
מגדיאל

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2011, 13:31
על ידי ראובן אורן
בהתחלה הם 'צהבהבים'. למעשה לא צהבהבים אלא .. בין לבן לירוק, כי הם היו בחושך ! יום אחד בשמש והם יהיו ירוקים "כמו אצל ראובן" :lol:

חיפוי - כל חומר צמחי, כמה שיותר דק, מתאים.

חומר קצוץ שעבר תהליך התפרקות ראשוני... עוד יותר טוב ! חופשי

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 00:54
על ידי עמרי שוסטר
ארז... :shock:

בכל מקרה, בקשר לשום. אני אמנם לא מגדל, אבל פשוט מכור לשום. מעבר לראשי שום הרבים ששם בדגים, חונכתי (כראוי לרומני טוב, גם אם רק חצי) שזהו אחד מארבעת אבות המזון (שום, בשר, חמוצים ואלכוהול :lol: ). כמה שאני אוהב להכניס ראשים שלמים לתנור, לאפות אותם עד לנקודה שבה אפשר פשוט למחוץ את השן מחוץ לקליפה ואל הפה. שלא לדבר על הביקורים בסמי וסוסו בב"ש ושם מגישים לך שום כתוש ליד הבשר כמו רוטב. :rofl:

אני מציע שהחבר'ה כאן ינסו להשיג ולגדל מס' רב ומגוון של מיני וזני שומים. לפי הבנתי יש לא מעט. תשיגו, תאכלו, תגדלו ותדווחו. :wink:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 13:02
על ידי אושר טקאטש
לתשומת לבכם!
ניתן להשיג שום ישראלי ברשת מגה
ובשביל לא לעשות פרסומת לרשת אני קורא לכם במקביל- לקנות שום ולהחרים את מגה בו זמנית :)

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2011, 13:39
על ידי ראובן אורן
אושר טקאטש כתב:לתשומת לבכם!
ניתן להשיג שום ישראלי ברשת מגה
ובשביל לא לעשות פרסומת לרשת אני קורא לכם במקביל- לקנות שום ולהחרים את מגה בו זמנית :)


ח ח ח ח ח... :party:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 11:12
על ידי מגדיאל
גם אני מת על שום...
אבל...

עמרי שוסטר כתב:ארז... :shock:

שזהו אחד מארבעת אבות המזון (שום, בשר, חמוצים ואלכוהול :lol: ). :wink:


חמוצים ואלכוהול ביחד ... מתכון בטוח לצרבת :lol: :lol: :lol:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 11:41
על ידי עמרי שוסטר
מגדיאל כתב:גם אני מת על שום...
אבל...

עמרי שוסטר כתב:ארז... :shock:

שזהו אחד מארבעת אבות המזון (שום, בשר, חמוצים ואלכוהול :lol: ). :wink:


חמוצים ואלכוהול ביחד ... מתכון בטוח לצרבת :lol: :lol: :lol:

לא מכחיש ולא מאשר. :rofl:

ראובן, תתחדש על התמונה החדשה. אמנותית ביותר. :wink:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 11:52
על ידי אורנה
אכן גם אני פרגנתי על הצילום החדש .
צילמת בגינתך?

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 11:56
על ידי ראובן אורן
עמרי שוסטר כתב:ראובן, תתחדש על התמונה החדשה. אמנותית ביותר. :wink:


הדבקת אותי ! :P
מוזר שאני יכול לצרף רק GIF..
המערכת שיגעה אותי
התמונה..?! מהתקופה ששיחקתי בצילום.
כן אורנה, צילמתי בעצמי
עוד בילדותי כ'ילד טבע' התפעלתי מטיפות הטל הנאגרות במרכז העלה של כובע הנזיר. אפילו הייתה לנו 'אגדה' שפיתחנו ש.. "ככה עושים יהלומים" :!: כשהתחלתי להביט מבהן מקרוב, עם 'זכוכית מגדלת' ראיתי שיש בפנים, עולם ומלואו ! 'מאקרו במיקרו'. גם יצורים זערורים ששוחים בפנים ו..זה העולם שלהם ! עד ש.. הטיפה מתייבשת :geek:
הנה היא גדולה יותר

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 12:19
על ידי עמרי שוסטר
ראובן אורן כתב:
עמרי שוסטר כתב:ראובן, תתחדש על התמונה החדשה. אמנותית ביותר. :wink:


הדבקת אותי ! :P
מוזר שאני יכול לצרף רק GIF..
המערכת שיגעה אותי
התמונה..?! מהתקופה ששיחקתי בצילום.
כן אורנה, צילמתי בעצמי
עוד בילדותי כ'ילד טבע' התפעלתי מטיפות הטל הנאגרות במרכז העלה של כובע הנזיר. אפילו הייתה לנו 'אגדה' שפיתחנו ש.. "ככה עושים יהלומים" :!: כשהתחלתי להביט מבהן מקרוב, עם 'זכוכית מגדלת' ראיתי שיש בפנים, עולם ומלואו ! 'מאקרו במיקרו'. גם יצורים זערורים ששוחים בפנים ו..זה העולם שלהם ! עד ש.. הטיפה מתייבשת :geek:
הנה היא גדולה יותר

מרשים ביותר. :)

הרשתי לעצמי להכין לך גרסה עם מסגרת. :sun:

תמונה

אחרי שהכנתי, החלטתי לשחק קצת עם הניגודיות כדי לראות אם אפשר להבליט את תכולת הטיפה. אמנם איבדתי את רוב הצבעים, אבל יצא דיי מגניב:

תמונה

תמונה

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 12:29
על ידי ראובן אורן
ח ח ח .. צודק !
אני לא שיחקתי עם התמונה..

מה אתה אומר?! השנייה או השלישית?

אני הולך על השלישית - יותר צבע..

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 12:37
על ידי עמרי שוסטר
:y:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2011, 12:40
על ידי ראובן אורן
8)