איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
עיינתי בארכיב. מצאתי טעות. הנבת השום לוקחת בין 150 עד 180 יום מהזריעה ולא שלושה חודשים. ידע מנסיון וגם לפי הגן הפורה של שלמה אילן (בדקתי ע"מ להיות בטוח). השום מוכן בסביבות פסח שזה סוף מרץ תחילת אפריל. חצי שנה. לא כדאי לזרוע מאוחר, כי אז יוצאים ראשי שום קטנים.
חזי כתב:בוקר טוב
אני זוכר שצריך כן לקטוף את העלים זה מעבה את השורש
מה נכון לעשות
איתן גנזי כתב:שאלה בנושא קומפוסט. אני גר באיזור הנושק ליערות קק"ל. אם אני אוסף מהיער חיפוי שכבר נהיה שחור (את המלמטה (חחחחה על הניסוח) אני מתכוון, היכן שצומחות האורניות) ומוסיף לערמת הקומפוסט או לחיפוי הערוגה, זה שווה את המאמץ?
איתן גנזי כתב:בצלים קניתי בסופר. השבוע אשתול אותם. מענין אם הטעם של זה שווה את המאמץ. שלחתי כי היה נדמה לי שצריך לשתול רק באביב. כניראה שהכוונה היתה לזריעה.
תמיר אילן כתב:בכתבה מדברים על שלב התפתחותי ראשוני של הבצלצולים הנקרא "set". זה מן הסתם משהו קטנטן ולא הבצל שאוכלים, אחרת לא היה כל כך טעם לשתול אותו אלא לשים בסלט...
איפה מוצאים בצלצולים כאלה?
ראובן אורן כתב:
כן, יש שם דיבור על הנבטה מזרעים ובנוסף על 'שתילה' של הבצלצולים
לדעתי ו..יש בכוונתי, לרכוש שקית בסופר ולשתול כמה בעציצים, בחממה. אולי יצא בחממה עמוד פריחה ו.. זרעים..
אולי.. ככה מתחילים
כי.. הבצלים שב'סופר'.. 'מישהו' גידל אותם.. לא?!
ראובן אורן כתב:לפי אבי, גידול בצלי שאלוט זה בקיץ..
אז יש סיכוי.. אולי
אם לא ננסה, איך נדע?
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־123 אורחים