'חיפוי'- כמה תמונות בנושא

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

'חיפוי'- כמה תמונות בנושא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 12 מרץ 2007, 23:10

בהמשך למאמר על ה'חיפוי'
http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?t=1030

כמה תמונות על סוגים שונים של חיפוי

תמונה


חיפוי ביריעת ניילון שחורה ועליה שבבי עץ
תמונה


עלים / 'מחטים' של ארוקאריה - חומר חיפוי מצויין, שומר אל המירקם שלו, גם כשהעלים מתיבשים והופכים חומים
תמונה


שבבי עץ - ניתן להשיגם במירקם, גודל וצבע שונים
תמונה


עץ הזוכה ל'טיפול מיוחד ומפנק' - חיפוי + קומפוסט
תמונה


חיפוי ביריעת 'פלריג' ועליה אבנים (או 'טוף' או 'חלוקי נחל' בגדלים שונים)
תמונה


וכך זה נראה גמור...
תמונה


ו..חיפוי במדינה חמה - אפריקה. פשוט מגנים על השתילים מפני השמש
תמונה


חיפוי ב'נילון שחור' לפני ריצוף
תמונה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29640
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

חיפוי,

הודעהעל ידי ציפי אדן » 14 מרץ 2007, 08:47

האם קוואקר הוא חיפוי טוב? קיבלתי כמה שקיות של קוואקר וחשבתי במק'ום לזרוק על ערימת הקומפוסט פשוט להניח מסביב לצמחים כחיפוי, האם זה טוב?
ציפי אדן
גנן חדש
 
הודעות: 18
הצטרף: 09 יוני 2006, 13:02

לגבי קוואקר

הודעהעל ידי ראובן אורן » 14 מרץ 2007, 09:05

השאלה למה את מתכוונת בדיוק?
כי 'קוואקר' הוא משיבולת שועל ואם מדובר באותו חומר המוכר מ'דיסה של בוקר' הרי שהוא יהפוך ל'עיסה דביקה' עם הרטבו וירקב בצורה לא הכי יפה. עדיף להצניעו בערימת הקומפוסט או באדמה לפני זריעה שתילה, וכך יתפרק לאיטו.

אם מדובר ב'חומר גס' יותר, אז ודאי שכן ובמיוחד בקיץ, כשאין גשם. פשוט להתייחס לזה כאל 'נסוקת דקה' המתפרק מהר יותר מנסורת רגילה.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29640
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

לשלשת בחיפוי בצלחת

הודעהעל ידי bmshlomo » 03 יוני 2008, 11:34

הי ראובן
בימים האחרונים גיליתי המון לשלשת על החיפוי בצלחת של עת התאנה
דוקא בו ולא בעצי פרי אחרים שלידו
האם יש סיבה?
אני מניח שזה טוב לחיפוי

שאלה שניה
הנבטתי שום ועכשיו יש לי שתיל שום כולו ירוק בגובה מטר
העלים די חסרי טעם
האם אני משקה יותר מדי?
bmshlomo
 

Re: לשלשת בחיפוי בצלחת

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 יוני 2008, 11:47

bmshlomo כתב:הי ראובן
בימים האחרונים גיליתי המון לשלשת על החיפוי בצלחת של עת התאנה
דוקא בו ולא בעצי פרי אחרים שלידו
האם יש סיבה?
אני מניח שזה טוב לחיפוי

שאלה שניה
הנבטתי שום ועכשיו יש לי שתיל שום כולו ירוק בגובה מטר
העלים די חסרי טעם
האם אני משקה יותר מדי?


טוב, ברור שלא רק אתם מחבבים את פרי עץ התאנה, אלא שיש לכם כנראה שותפים מעופפים, כמו - בולבולים, עורבנים וכמובן 'דררות', אותם תוכים ירוקים שהם ציפור מוגנת אך כבר בגדר של כמעט 'מגיפה' בארץ
הלשלשת כאמור היא חומר מעולה והייתי משתמש החיפוי המלא בלשלשת, כחומר 'סטארטר' מעולה לערימת הקומפוסט - יופי של חומר !

הנבטת שום - חשוב לשמור על 'אווירה חורפית' ככל שניתן. צל, קור ואדמה לחה. כך תגיע ל'ראש' מפותח עם הרבה 'שיניים'.
בארץ רצוי לטמון / 'לזרוע' את השום הישראלי ולא את השום הסיני המיובא. לשום הישראלי סיכויי הצלחה גבוהיים יותר

באונ' בר אילן, עובד צוות מחקר על פיתוח 'מנות הקור' המתאימות והנכונות כדי לגדל שום למצב בו הצמח גם יפיק זרעים. בגינות שלנו ובחממות של חקלאים, זה לא קורה, כמובן!

העלים לא אמורים להיות טעימים - הצמח עצמו, החלק הבשרני שלו כשהוא ירוק וטרי, טעים לא פחות מהשום עצמו ומתאים מאוד לבישולים ומרקים - טעם 'שומי' עדין ומיוחד
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29640
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

לשלשת

הודעהעל ידי bmshlomo » 03 יוני 2008, 11:53

זהו שהעץ צעיר וקטפתי את כל הפירות כדי שהעץ יתחזק וכרגע אין פירות על העץ
אבל עדיין יש לשלשת

בקשר לשום
האם להשאיר אותו לגדול
עד לאיזה גובה הוא גדל
bmshlomo
 


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים