הבוקר הסתכלתי באגן הירוק ואשר יגורתי בא לי...
בין רשת היתושים שפרסתי על האגן לבין פני המים מאות יתושים מעופפים, ובמים מפזזים מאות (או אלפים?) של זחלי יתושים. הרגתי יתושים במעיכה ברשת ככל שיכולתי אבל חלקם ברחו.
במים גם התנועעו להם זחלי זבוב הרחף (ה"איכסה" האלה

). ניסיתי לראות אם נכנסה בהם בינה והם אוכלים את זחלי היתושים אבל לא הצלחתי לראות אותם בולסים.
הגמבוזיות לא נראות כלל. אני לא בא בטענות לגמבוזיות הצעירות שקיבלתי מארץ הצבי; הן כנראה קטנות מדי לאכול זחלי יתושים. אבל ביום שישי, כשראיתי שהגמבוזיות הצעירות לא מתפקדות עדיין, קניתי 10 גמבוזיות בוגרות (? כ-3 ס"מ אורך). בתחילה הוספתי מים עם זחלי יתושים מהאגן הירוק למיכל הקטן של הגמבוזיות כדי לראות מה קורה. הגמבוזיות לא התפעלו מהמתאבן וביקשו לדעת מה יש למנה שניה. כל פעם שזחל יתוש נקרה בדרכם הם פשוט שינו כיוון... אז בינתיים אני משכנע את עצמי שהם היו שבעים עדיין מהאקוואריום של חנות הדגים
בכל מקרה הוספתי את הגמבוזיות הבוגרות לאגן הירוק... ומאז לא נודעו עקבותיהם.
בימים הקרובים אעקוב בדאגה אחרי ההתפתחויות. אם הגמבוזיות יתעשתו ויבצעו את מה שכתוב במפרט שלהם - מה טוב. אם לא נשתלט על היתושים (הגמבוזיות ואני) אאלץ לרוקן את האגן הירוק עד שאלמד לעשות זאת נכון, כי לא אוכל לשחרר כל יום עשרות או מאות יתושים לסביבה.
יש איזה ריסוס לא רעיל שאפשר לרסס דרך רשת היתושים להרוג את היתושים בלי לפגוע בצמחי המים, בגמבוזיות, ובעצים שיקבלו את המים אחרי-כן?
עצות יתקבלו בברכה