• Advertisement

הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר,לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית ובה גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות.

איפה מוכרים תוצרת אורגנית? וכיצד מגדלים אותה? כאן תקבלו בקרוב במידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531

כתובתנו: kan-naim@orange.net.il

הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הודעהעל ידי קקטוס וחצי »

ערב טוב
אחרי שהחכמתי בעזרתכם
בנינו מערכת של 3 חביות פלסטיק כחולות, אליהן
נאספים המים הנקיים מהאמבטיות (-עד שהמים מתחממים)
וכן מים+חומץ ממכונת הכביסה
בימים האחרונים הופיעו במים יצורים מזוויעים
שניראים בשלבי התהוות למשהו(אולי דינוזאורים? :wink: )
גוף לבנבן באורך של3,4 ס"מ וזנב מאוד ארוך בקצהו
מה זה
ואיך ניתן לחסלו
ואם אפשר בחומר שלא יזיק לצמחים
ואיך למנוע הישנות של התופעה
אלפי תודות
קקטוס וחצי
משתמש חדש
משתמש חדש

Advertisement

Re: הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הודעהעל ידי ראובן אורן »

ח ח ח ח ח ח....

אני יודע... אני יודע...

אכן "חיזרים"

האמת שבצורתם הם דומים יותר ל'תולעי הבילהרציה'.. אבל לא לדאוג! זחלי הבילהרציה ממש מיקרוסקופיים ואלו, באמת ענקיים

אז מה הם ?!

אלו זחלים של 'זבוב הרחף' ואין מה לחשוש מהם ! :lol:

זבובי הרחף גם אוהבים צוף מהפרחים אבל גם אוהבים 'חלבונים' כמו.. כנימות

אז הם חלק בלתי נפרד מהמלחמה הביולוגית בגינה שלנו והם בצד של הטובים
ראובן אורן - מנהל פורום גינון אורגני ואקולוגי
אורגני זה הטבע שלי !
'גינון אורגני ואקולוגי' - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

גמבוזיות, גמבוזיות, גמבוז,, כי בקרוב יבואו גם רימות אחרות?
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי קקטוס וחצי »

זה נראה הרבה יותר גדול מגודל של זבוב- זה הגיוני?
במידה וזה אכן זבוב רחף (שו הדה?) תוך כמה זמן הוא יעבור להיות זבוב ויפסיק להיות איכסה :twisted:
והאם גמבוזיות יחזיקו מעמד במים עם חומץ מהול בתוכם? ושארהדברים שיוצאים מהמכונה?
מה לגבי דג זהב-יותר זמין
והאם אני צריכה להאכיל אותם או שהם מסתפקים במה שנוצר בחבית?
קקטוס וחצי
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי ראובן אורן »

חי חי

זבובי הרחף הם בערך בגודל של זבוב הבית, רק שהם יותר מהירים - יכולים להניע כנפיהם במהירות גבוה ו.. לעמוד במקום בלי לזוז

היי רגועה, את ה"תולעים" הללו זיהיתי ובדקתי עם המומחים הכי גדולים והיה זיהוי ודאי

דגים מגדליםפ ב'אגן ירוק' שאליו זורמים מים שעברו 2 שלבים - 1. הצפת והפרדת שומנים 2. סינון במיכל הסינון

בגדול, ה'אגן הירוק' נועד לטפל בצורה איטית בכמות גדולה של מים.

אם יש לנו כמות גדולה של מים מטוהרים, כל ניסיון לאגור אותם, יגרום לקילקולם, אלא אם כן נחייה את המים ע"ע הפיכתם לאגן ירוק - נכניס צמחים ודגים שונים

'דגי זהב' יחסלו לך את כל הצמחייה - עדיף גמבוזיות
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

קקטוס וחצי כתב:זה נראה הרבה יותר גדול מגודל של זבוב- זה הגיוני?
במידה וזה אכן זבוב רחף (שו הדה?) תוך כמה זמן הוא יעבור להיות זבוב ויפסיק להיות איכסה :twisted:
מה לגבי דג זהב-יותר זמין

גמבוזיות מתות על מי כביסה עם חומץ, גפםאני נדהמתי מהחיבור המוצלח, כמובן בשילוב צמחי מים מגוונים, באגן שלי גדלים גם שבלולים שחורים שלפי אנשים מסויימים מראים על בריאות המים :idea:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

קקטוס וחצי כתב:בימים האחרונים הופיעו במים יצורים מזוויעים שניראים בשלבי התהוות למשהו(אולי דינוזאורים? :wink: )
גוף לבנבן באורך של3,4 ס"מ וזנב מאוד ארוך בקצהו

3,4 ס"מ ??? אולי 3,4 מ"מ???

אגב רק המים הנקיים של האמבטיה ("עד שמתחממים המים") נכנסים או גם המים עם הסבון והליכלוך והפיפי של הילדים והרוק של רחיצת השיניים? :twisted:
אם לא רק מים נקיים אז יש המון חומר בפורום על מפריד שומנים, סננים ביולוגיים, אגנים ירוקים.
בהצלחה :mrgreen:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

Images: 0

הודעהעל ידי ראובן אורן »

הייתה לי תמונה שלו / שלהם - לא הצלחתי למצוא :(
הוא אכן באורך של כ 3 ס"מ (ולא מ"מ)כשליש מאורך הגוף הוא עבה - כ 1-2 מ"מ בקוטר ושאר הגוף הוא זנב שוטוני המשמש להתקדמות במים
ראיתי אותם שוחים בחופשיות במים מזוהמים ביותר, ללא כל הפרעה !
גם שמן שנוצק על המים בתור 'פקק', לא הפריע להם והם עברו דרך השמן, החוצה, כדי לנשום
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי זוהר218 »

ארץ הצבי כתב:
מה לגבי דג זהב-יותר זמין

גמבוזיות מתות על מי כביסה עם חומץ, גפםאני נדהמתי מהחיבור המוצלח, כמובן בשילוב צמחי מים מגוונים, באגן שלי גדלים גם שבלולים שחורים שלפי אנשים מסויימים מראים על בריאות המים :idea:

צבי השבלולים השחורים מראים על תכולת חמצן טובה במים. אם אתה מטייל לייד נחל או מעיין ורואה כאלה, אתה יכול לשתות את המים ללא חשש.
אני מופתע שיש לך כאלה במערכת הטיהור, זה לדעתי מעיד על איכות מעולה של המים.
מעניין לבדוק את זה במעבדה מקצועית.
אני מבין שלמיים גם אין ריחות?
האם יש משאבה שמזיזה את המים כל הזמן או שהתנועה היא מכמות המים?
בכל אופן מאד מרשים.

מתי נקבל התראות במייל על ההודעות החדשות?

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

זוהר218 כתב:
ארץ הצבי כתב:
מה לגבי דג זהב-יותר זמין

צבי השבלולים השחורים מראים על תכולת חמצן טובה במים. אם אתה מטייל לייד נחל או מעיין ורואה כאלה, אתה יכול לשתות את המים ללא חשש.
אני מופתע שיש לך כאלה במערכת הטיהור, זה לדעתי מעיד על איכות מעולה של המים.
מעניין לבדוק את זה במעבדה מקצועית.
אני מבין שלמיים גם אין ריחות?
האם יש משאבה שמזיזה את המים כל הזמן או שהתנועה היא מכמות המים?
בכל אופן מאד מרשים.

אמת, כבר קיבלתי את ההארה הזו בנושא השבלולים מאיש אשר חיק הטבע היא חייו והעליתי זאת בפורום, והם הולכות ומתרבים וכבר חילקתי לבעלי אקווריום אשר העלו ירוקת ואחרי יומיים קיבלו ניקוי חינם,,,מהשבלולים, כאשר אני מפנה אצה חוטית אני מאוד משגיח לא לפגוע בהם.
למים אין ריח או יותר נכון החתולים אוהבים לשתות מהם ובהחלט יש משאבה טבולה קטנה אשר מעבירה 600 ליטר שעה מהאגן התחתון לעליון :P
נערך לאחרונה על ידי ארץ הצבי בתאריך , נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי סער »

יפה כל הכבוד :)
סמל אישי של המשתמש
סער
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

ארץ הצבי כתב:אמת, כבר קיבלתי את ההארה הזו בנושא השבלולים מאיש אשר חיק הטבע היא חייו והעליתי זאת בפורום, והם הולכות ומתרבים וכבר חילקתי לבעלי אקווריום אשר העלו ירוקת ואחרי יומיים קיבלו ניקוי חינם,,,מהשבלולים, כאשר אני מפנה אצה חוטית אני מאוד משגיח לא לפגוע בהם. למים אין ריח או יותר נכון החתולים אוהבים לשתות מהם ובהחלט יש משאבה טבולה קטנה אשר מעבירה 600 ליטר שעה מהאגן התחתון לעליון :P

מה שאמרת זה מענין, כי עד עתה הבנתי שהשבלולים השחורים חיים במים נקיים והם אינדיקציה שהמים נקיים. כעת אני מבין שהם (לפחות אחד) הגורמים למים להיות נקיים ע"י אכילת האצות הירוקות. אם כך גם אני אצטרך להשיג שבלולים כאלה כי מיכל האגירה שלי הפך לירוק במהלך הקיץ... (זה המיכל שמיועד להפוך לאגן ירוק בשבועות הקרובים).
אם הבנתי נכון, ארץ הצבי, כדאי לעשות כמה דברים במקביל:
א. להצליל היטב את האגן (רשת צל שחורה מעודפי חממות זה טוב? כי זה כבר יש לי)
ב. סיחרור המים באגן או הזרמת אוירלתחתית
ג. שבלולים ודגים שינקו את האצות ויאכלו את ה"רעים"
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר1 כתב:
ארץ הצבי כתב:אמת, כבר קיבלתי את ההארה הזו בנושא השבלולים מאיש אשר חיק הטבע היא חייו והעליתי זאת בפורום, והם הולכות ומתרבים וכבר חילקתי לבעלי אקווריום אשר העלו ירוקת ואחרי יומיים קיבלו ניקוי חינם,,,מהשבלולים, כאשר אני מפנה אצה חוטית אני מאוד משגיח לא לפגוע בהם. למים אין ריח או יותר נכון החתולים אוהבים לשתות מהם ובהחלט יש משאבה טבולה קטנה אשר מעבירה 600 ליטר שעה מהאגן התחתון לעליון :P

מה שאמרת זה מענין, כי עד עתה הבנתי שהשבלולים השחורים חיים במים נקיים והם אינדיקציה שהמים נקיים. כעת אני מבין שהם (לפחות אחד) הגורמים למים להיות נקיים ע"י אכילת האצות הירוקות. אם כך גם אני אצטרך להשיג שבלולים כאלה כי מיכל האגירה שלי הפך לירוק במהלך הקיץ... (זה המיכל שמיועד להפוך לאגן ירוק בשבועות הקרובים).
אם הבנתי נכון, ארץ הצבי, כדאי לעשות כמה דברים במקביל:
א. להצליל היטב את האגן (רשת צל שחורה מעודפי חממות זה טוב? כי זה כבר יש לי)
ב. סיחרור המים באגן או הזרמת אוירלתחתית
ג. שבלולים ודגים שינקו את האצות ויאכלו את ה"רעים"

תמיר, לא כל המסקנות שלך תואמות את האמור מעלה:
להצליל חזק את האגנים זה מאוד חשוב בייחוד בשמש הקופחת שלנו, זה יצמצם התפתחות עודף אצות.
השבלולים אכן מעידים על איכות המים ואולי ניזונים מאצות אך בהחלט לא משמשים למלחמה בהן באגן הירוק וזה גם לא בדיוק רצוי מאחר ויש אצות אשר אנו רוצים בהן לצרכי חימצון המים ובהחלט אני יכול לספק לך מהן. ניסיון שעשיתי עם חברים בעלי אקווריומים אכן מראים כי השבלולים הללו מנקים שמשות מצויינים אבל בדרך כלל מדובר בסוג של ירוקת..

לגבי זרימת המים, כן חשוב לעניות דעתי לגרום למים להיות בתנועה מתמדת ע"מ למנוע מים עומדים , עצם הסיחרור, שאיבה מחזורית, מוסיפה חמצן למים. יש לזרימת מים גם חיסרון: עידוד צמיחת האצה החוטית אשר אוהבת זרימה
מקווה כי נתתי לך תשובות ברורות :P
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:אלו זחלים של 'זבוב הרחף' ואין מה לחשוש מהם ! :lol:
זבובי הרחף גם אוהבים צוף מהפרחים אבל גם אוהבים 'חלבונים' כמו.. כנימות
אז הם חלק בלתי נפרד מהמלחמה הביולוגית בגינה שלנו והם בצד של הטובים

באגן הירוק החדש שלי (מאז המפגש ברופין) גיליתי ביום שישי כמות גדולה של זחלים לבנבנים בגודל של ס"מ או שניים עם זנב/שוט.

דומה לתאור שלך, ראובן לזחל של זבוב הרחף. רק נדמה לי שאצלי הגוף היה 2/3 והזנב שליש בניגוד לתאור שלך (הפוך). קצת נבהלתי מההופעה. לפני שזכרתי שקראתי בפורום את השירשור הזה חששתי שעוד צרה נפלה עלי (בנוסף למאות/אלפי זחלי יתושים) והתחלתי למשות אותם ידנית. אבל אז הרמתי יקינטונים וגיליתי שבשורשים שלהם יש מושבות של זחלים כאלה! אז הפסקתי למשות אותם מהמים.

אני מקווה שהזיהוי שלי מתאים לתאור של זבוב הרחף שהוא "מהטובים" כמו שנאמר פה. אגב קראתי קצת על הזבוב ובמקורות השונים נאמר שהבוגר, שדומה קצת לדבורה בצבעים שלו (ראה ערך "חקיין"), אוכל צוף (לא כנימות) והזחל שזקוק לחלבונים אוכל כנימות. וכאן עולה השאלה... איזה חלבונים הם אוכלים במים האפורים ולמה הזבובים לא מטילם את הביצים שלהם על הענפים, היכן שהם יכולים למצוא כנימות? אולי הם לא קוראים בפורום שלנו מספיק ביסודיות :lol:
מאחר והגמבוזיות שוחות ליד זחלי היתושים מברכות את השכנים לשלום ולא טורפות אפילו זחל אחד לרפואה :? :cry: , עולה התקווה שזחלי זבוב הרחף יגלו שיש חלבונים גם בזחלי היתושים ויתחילו לסעוד :wink:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר ,שבוע טוב, נראה כי הגמבוזיות שלך עדיין צעירות, אין מצב שהן לא אוכלות רימות, אךיכול להיות שהן כבר שביעותוצריך להמתין לגדילת האוכלוסיה שלהן, :?:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ראובן אורן »

כן, הזיהוי הוא ודאי! ע"י מכון מאושר ומוסמך

זבוב הרחף בהמוניו והזחלים האופייניים לו

כפי שאמר אילן, הגמבוזיות צעירית וניזונות ממזון זעיר יותר. כשיגדלו, יהנו גם מהזחלים הללו

מעולם לא ראיתי זחל אחד כזה בבריכת הדגים שלי !

אבל מיכלי אגירה של מי גשם, מצאתי
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר1 »

הבוקר הסתכלתי באגן הירוק ואשר יגורתי בא לי...
בין רשת היתושים שפרסתי על האגן לבין פני המים מאות יתושים מעופפים, ובמים מפזזים מאות (או אלפים?) של זחלי יתושים. הרגתי יתושים במעיכה ברשת ככל שיכולתי אבל חלקם ברחו.
במים גם התנועעו להם זחלי זבוב הרחף (ה"איכסה" האלה :wink: ). ניסיתי לראות אם נכנסה בהם בינה והם אוכלים את זחלי היתושים אבל לא הצלחתי לראות אותם בולסים.
הגמבוזיות לא נראות כלל. אני לא בא בטענות לגמבוזיות הצעירות שקיבלתי מארץ הצבי; הן כנראה קטנות מדי לאכול זחלי יתושים. אבל ביום שישי, כשראיתי שהגמבוזיות הצעירות לא מתפקדות עדיין, קניתי 10 גמבוזיות בוגרות (? כ-3 ס"מ אורך). בתחילה הוספתי מים עם זחלי יתושים מהאגן הירוק למיכל הקטן של הגמבוזיות כדי לראות מה קורה. הגמבוזיות לא התפעלו מהמתאבן וביקשו לדעת מה יש למנה שניה. כל פעם שזחל יתוש נקרה בדרכם הם פשוט שינו כיוון... אז בינתיים אני משכנע את עצמי שהם היו שבעים עדיין מהאקוואריום של חנות הדגים :.
בכל מקרה הוספתי את הגמבוזיות הבוגרות לאגן הירוק... ומאז לא נודעו עקבותיהם.

בימים הקרובים אעקוב בדאגה אחרי ההתפתחויות. אם הגמבוזיות יתעשתו ויבצעו את מה שכתוב במפרט שלהם - מה טוב. אם לא נשתלט על היתושים (הגמבוזיות ואני) אאלץ לרוקן את האגן הירוק עד שאלמד לעשות זאת נכון, כי לא אוכל לשחרר כל יום עשרות או מאות יתושים לסביבה.

יש איזה ריסוס לא רעיל שאפשר לרסס דרך רשת היתושים להרוג את היתושים בלי לפגוע בצמחי המים, בגמבוזיות, ובעצים שיקבלו את המים אחרי-כן?
עצות יתקבלו בברכה :?
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

א. לא נורא, זה קורה. גם אני הייתי בפאניקה כשמתוך מיכל ה'תה סירפדים', המריא נחיל של יתושים.. כי לא שמתי בכלל רשת, רק מכסה :?

ב. נראה לי כי ההשערה שלך נכונה- הגמבוזיות שבעות. אל תאכיל אותן בכלום

ג. האפשרות הכי 'אקולוגית' להשמדת הזחלים היא - אטימת שכבת המים העליונה ע"י טיפטוף של כמה טיפות של שמן כלשהו - מ'גליצרול' ועד לשמן מאכל. על זחלי זבוב הרחף, זה לא משפיע! ניסיתי. אבל הלארוות של היתושים המוציאים את ה'שנורקל' שיש להם בזנב, לצורך נשימה, זה יהרוג ! לא יצליחו לנשום.
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אבי אלימלך »

תמיר

לא כל כך הבנתי.
אם פרסת רשת מעל הצמחים,איך נכנסות היתושות והזבובות להטיל?
או שמדובר ברשת שלא אוטמת?

אבי
אבי אלימלך
יקיר פורום נעים
יקיר פורום נעים

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

אמנם כאשר קיבלתי את הגמבוזיות הראשונות שלי מראובן עוד לא היו יותר מכמה עשרות רימות, אבל, בפירוש לקח לא מעט זמן עד שהגים היפים האלה הודיעו כי טוב להם בביתם החדש, לא לשכוח: גם יציאה ברוטלית מהבית,, גם שינוי סביבה ביולוגית, לוקח להן זמן, מהידוע לי, הן מאד עמידות בתנאים קשים כמו כמויות חמצן נמוכות וזיהומים שונים. אז סבלנות הלהקה בוודאי תגדל, הן מתרבות כאשר המים באמת חמים, כרגע בגלל שלא הופיעו לי רימות,, התחלתי להאכחל און עם קומפוסט מלא בחיות זעירות, זה פעם ראשונה שאני מאכיל אותן ונראה לי כי הן אוהבות את החר,,, הזה, אני מאכיל אותן מחשש כי בעת השרצה הן יאכלו את הוולדים :|
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Yahoo [Bot] ואורח אחד