• Advertisement

הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר,לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית ובה גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות.

איפה מוכרים תוצרת אורגנית? וכיצד מגדלים אותה? כאן תקבלו בקרוב במידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531

כתובתנו: kan-naim@orange.net.il

Re: הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הודעהעל ידי תמיר1 »

אבי אלימלך כתב:תמיר
לא כל כך הבנתי.
אם פרסת רשת מעל הצמחים,איך נכנסות היתושות והזבובות להטיל?
או שמדובר ברשת שלא אוטמת?
אבי

את הרשת פרסתי אחרי שגיליתי את זחלי היתושים - כשבוע אחרי שמלאתי את האגן. עשיתי זאת כדי למנוע הטלות חדשות וגם ללכוד את היתושים שיבקעו אם הגמבוזיות לא יאכלו אותם קודם.
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

Images: 0

Advertisement

הודעהעל ידי תמיר1 »

ארץ הצבי כתב:אמנם כאשר קיבלתי את הגמבוזיות הראשונות שלי מראובן עוד לא היו יותר מכמה עשרות רימות, אבל, בפירוש לקח לא מעט זמן עד שהגים היפים האלה הודיעו כי טוב להם בביתם החדש, לא לשכוח: גם יציאה ברוטלית מהבית,, גם שינוי סביבה ביולוגית, לוקח להן זמן, מהידוע לי, הן מאד עמידות בתנאים קשים כמו כמויות חמצן נמוכות וזיהומים שונים. אז סבלנות הלהקה בוודאי תגדל, הן מתרבות כאשר המים באמת חמים, כרגע בגלל שלא הופיעו לי רימות,, התחלתי להאכחל און עם קומפוסט מלא בחיות זעירות, זה פעם ראשונה שאני מאכיל אותן ונראה לי כי הן אוהבות את החר,,, הזה, אני מאכיל אותן מחשש כי בעת השרצה הן יאכלו את הוולדים :|

תודה על העידוד :?
אם אתה צריך קצת רימות של יתושים אני יכול לתת לך כמה אלפים חינם , אין כסף :wink:
אגב, ארץ הצבי, האם לך אין באגן רימות של זבוב הרחף? בגלל שראיתי אשכולות שלהם בשורשי היקינטונים, תהיתי אם הן יובאו יחד עם היקינטונים? מאחר והם שייכים ל"צד של הטובים" אם משהו רוצה אשמח להעביר רימות של זבוב הרחף...
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:ב. נראה לי כי ההשערה שלך נכונה- הגמבוזיות שבעות. אל תאכיל אותן בכלום

ג. האפשרות הכי 'אקולוגית' להשמדת הזחלים היא - אטימת שכבת המים העליונה ע"י טיפטוף של כמה טיפות של שמן כלשהו - מ'גליצרול' ועד לשמן מאכל. על זחלי זבוב הרחף, זה לא משפיע! ניסיתי. אבל הלארוות של היתושים המוציאים את ה'שנורקל' שיש להם בזנב, לצורך נשימה, זה יהרוג ! לא יצליחו לנשום.

אני לא מאכיל אותם בכלום כמובן.
השמן שהצעת לא יחנוק את צמחי המים: עדשות המים, היקינטונים, אלף העלים והשרכים? ומה על הגמבוזיות? להן יהיה מספיק חמצן מומס במים מהשרכים? אשמח לנסות את השיטה, למרות שעל מיכל קוביה ששטחו כמטר מרובע, מן הסתם לא יספיקו כמה טיפות. אבל גם אם זה יקח בקבוק שלם זה שווה. מחר בבוקר אני מתייצב עם בקבוק שמן :twisted: אבל לא לפני שאבדוק בפורום תשובה לתהיותי אלה...
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תודה על המתת :P דייגים ישמחו איתם מאוד, צריך לשים אותם בכלי עם קמח ואז יש לך תולעי קמח ,פיתיון מבוקש :idea:
אל תשים יותר ממספר טיפות מדוללות בחומץ, שמן אתרי שורף נורא :wink:
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ראובן אורן »

מקור החמצן במים הוא הצמחים
למיטב ידיעתי, הצמחים שבים מייצרים כ 40% מהחמן של כדור הארץ - יותר מהיערות הנשרפים
לא, זה לא יהרוג את הצמחים ולדעתי, אם תשתמש בגליצרין / גליצרון, לא תצטרך הרבה, כי הוא מאוד 'גמיש' (כשמערבבים אותו בסבו, אפשר לעשות 'בלונים' הכי הכי גדולים) וגם די אורגני, מבחינת התפרקותו

הצפה של מיקווי מים ב'שמן' כלשהו, היא שיטה עתיקה ומסורתית הנהוגה גם היום. ישנם כמה וכמה יישובים בהם עובר רכב ומרסס ב'עשן' לבן את כל האזור - זה למעשה ענן של סולר ! הטיפות שהתאדו במכשיר האידוי, צונחות על כל מיקוה מים ויוצרות עליו קרום של 'שמן' החונק את הלארוות של היתושים.

לפני כמה שנים, פותח פולימר מיוחד השומר על שטח הפנים שלו חזק ובלתי 'קריע' ומתאים לטיפול במקווי מים זורמים - נגד יתושים
ראובן אורן - מנהל פורום גינון אורגני ואקולוגי
אורגני זה הטבע שלי !
'גינון אורגני ואקולוגי' - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:לא, זה לא יהרוג את הצמחים ולדעתי, אם תשתמש בגליצרין / גליצרון, לא תצטרך הרבה, כי הוא מאוד 'גמיש' (כשמערבבים אותו בסבו, אפשר לעשות 'בלונים' הכי הכי גדולים) וגם די אורגני, מבחינת התפרקותו...
לפני כמה שנים, פותח פולימר מיוחד השומר על שטח הפנים שלו חזק ובלתי 'קריע' ומתאים לטיפול במקווי מים זורמים - נגד יתושים

לפני שיצאתי לעבודה ניסיתי כמה טיפות של שמן בישול. מתח הפנים של השמן כה גדול שהוא נשאר כטיפות גדולות על המים ולא מכסה שטח. אנסה גליצרין (או שמא זה גליצרול? אחד מהשניים משמש ל-טי.אנ.טי.:evil: .
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי אבי אלימלך »

תמיר
מחר אני לא מגיע לאריאל.
תן תזכורת שבוע הבא.
אבי אלימלך
יקיר פורום נעים
יקיר פורום נעים

הודעהעל ידי ראובן אורן »

מתח הפנים של השמן כה גדול שהוא נשאר כטיפות גדולות על המים ולא מכסה שטח. אנסה גליצרין (או שמא זה גליצרול? אחד מהשניים משמש ל-טי.אנ.טי.

כן, גליצרין (שם עממי) או גליצרול (שם כימי תעשייתי) הוא יותר גמיש ומתיח ו...אורגני

אם תתעצבן על היתושים, אז בתהליך די פשוט תוכל לארגן 'חומר פציץ' על הכיף כיפאק !
פשוט תחליף את המימן בחנקן ויש לך.. ניטרוגליצרין :oops:

טיפה אחת ו... אין יתושים בכל השכונה :roll:
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

נושא הקרום על מים הוא אכן נכון, עד לפני מספר שנים הייתה בריכת אגירת שופכים כ-200 מטר מביתי, היינו מטיילים שם הרבה, לצפות בצפרדעים וצבי מים וגם כל מיני חרקים אשר טיילו חופשי על הקרום, צפרדעים היו מפסיקים להם את הכייף, הטנדר עם הסולר היה עובר בכל האיזור פעמיים בקייץ, היום זו שיטה אסורה!. מאז שכיסו את הבריכה עם חומרי בניין :?: :( נעלמו הצבים והצפרדעים שהיו מגיעים גם לחצר שלנו, נעלמו גם הקיפודים והרעש של הקרפדות/ים, ריח רע היה רק אחרי יום של רוח מזרחית חזקה במיוחד אשר הייתה שוברת את הקרום למספר שעות. :shock:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

עידכון על מערכת טיהור מי המטבח:
כזכור עשיתי מיכל הפרדת שומנים מחצי חבית כחולה. משם המים זורמים בצינור 40 מ"מ לאדנית גדולה (מטר על 40 סמ על 50 סמ) ממולאת בטוף (גס למטה ועדין למעלה עם צמחי גדה צעירים ששתלתי שם). משם יוצאים המים בצינור 20 ממ אל אגן ירוק עשוי קוביה לבנה של 600 ליטר. באגן יש משאבת אקווריום שמחזירה המים לאדנית בצינור 20 ממ (מחורר לאורך האדנית כדי לפזר המים על הטוף). מהאגן יש שתי יציאות: אחת באמצע הגובה שמשמש להשקיה אינטנסיבית של עצים, והשניה OVERFLOW קרוב לשיא הגובה שמעביר עודפים לעצים הסמוכים (בין ימי השקיה).

טוב, היתה לי בהתחלה בעיית יתושים שהגמבוזיות הקטנות/מועטות/חדשות לא ידעו להתגבר עליהם. הוספתי רשת שדי מונעת התחדשות הבעיה. נוצרה גם בעיה של זחלי זבוב הרחף. לכאורה חרקים טובים (הזחלים אוכלים כנימות) אבל כשהם באגן הירוק אין כנימות אז הם אכלו לי את רוב היקינתונים. הם נאחזים בשורשים וכנראה אוכלים אותם כי מה שנשאר לי מהיקינתונים זה שריד מעורר חמלה. שליתי את הזחלים (עבודה של שעות עם מסננת) ונתתי להם להתייבש בשמש הקופחת. אולי גם הגליצרין ששפכתי כדי להרוג את הזחלים של היתושים וה"פליט" שהתזתי בזהירות על הרשת אולי תרמו לדילדול היקינתונים.

תופעה מעניינת זה שבאחרונה גיליתי שזחלים של זבוב הרחף כנראה מתפתחים בתוך הטוף שבאדנית, כי מדי פעם הם נשפכים מהצינור שמביא מים מהאדנית לאגן ו(הגדולים) נתפשים ברשת היתושים שעל האגן. כנראה הקטנים החליקו דרך הרשת וחדרו לאגן :evil:

לפעמים, קורה שהמים באדנית מתחילים לעלות כמעט עד שנשפכים. אולי נוצרת סתימה (מזחלי הרחף) או איזו נועת אויר בצינור. כשזה קרה אתמול, פתאום צפו להם המוני זחלי זבוב הרחף באדנית המוצפת, וגם היה ריח לא נעים מהמים למרות הסיחרור המתמיד. גם כאן שליתי את הזחלים עם מסננת ונתתי להם להתייבש על הסלעים (הנמלים מטפלות בהם), ואז שיחררתי הסתימה בצינור.

מסקנה: צינור היציאה מהאדנית (גרויטאציה) צריך להיות גדול מצינור הסניקה של המשאבה (לחץ) כדי למנוע סתימות כאלה.
עוד מסקנה: זבובי הרחף האלה מעדיפים להטיל במים גם אם לא מים עומדים (כמו באדנית שמרוססת במים חוזרים מהאגן) על פני הטלה על עלי הצמחים, שם הזחלים אמורים לאכול כנימות :twisted:

שאלה לראובן: אמרת בודאות שאלה זחלי זבוב הרחף (מראה של תולעת לבנה באורך 1-2 ס"מ עם זנב שוט ארוך). אבל המבנה גוף שלהם (השוט) מעיד שהם "מתוכננים" לגדול במים. אז למה כתוב בספרות שהזחלים אוכלים כנימות? במים אין כנימות ועל העלים הם לא יכולים לזחול עם השוט שלהם ובלי רגליים? ראיתי אותם נעים על הסלע כשניסו לברוח לצל ויש להם תנועה מאד מגושמת מחוץ למים! אז לי זאת תעלומה: או שזה לא זחלים של זבוב הרחף אלא של קרוב רחוק או שזבוב הרחף עבר מוטציה להדפת התפתחות הזחלים במים???

אשר לאגן שלי, אם בשבועות הקרובים לא אראה התאוששות של שארית הפליטה של היקינתונים, אצטרך לרוקן את האגן, לנקות אותו היטב (כעת הוא נראה עכור לגמרי כנראה מרקב היקינתונים), להציל את הגמבוזיות אם הן לא נאכלו ע"י זחלי זבוב הרחף, להוסיף יקינטונים וצמחי מים חדשים (אם יהיו לארץ הצבי עודפים לקראת המפגש הבא :oops: :P ) ולהוסיף עוד אדנית בטור אחרי האדנית הנוכחית ולפני האגן. כמובן אפשר לוותר על האגן הירוק ולשפוך המים אחרי האדניות אל הצמחים... אבל אני עוד לא מוותר...

אשמח לשמוע תובנות/השערות ונסיונות של אחרים, אם כי נראה שבטיהור מי מטבח אני די דורך על קרקע בתולית בפורום שלנו :oops:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

אשיב לגבי הזחלים - זחלי זבהוב הרחף
כושר ההישרדות שלהם... פנומינאלי..!

הכנתי בקבוק פלסטיק - 2 ליטר, מלא ב'תה סירפדים', להשקייה של כמה עציצים..
טלפון... ועוד אחד והבקבוק נשכח ונשאר בחוץ ללא פקק

לאחר כמה ימים - לא זוכר כמה - הגעתי שוב לאותה פינה נשכחת וראיתי את הבקבוק המלא כמעט עד שפתו..
הצצתיפנימה מייד לראות אם בטעות גידלתי דור חדש של יתושים ו..לא ! היו שם דברים גדולים יותר - זחלי זבוב הרחף ששחו חופשי בתוך ה'מיץ סירפדים' החם מהשמש
מזגתי מעדנות, כמה סמ"קים של שמן לתוך הפייה של הבקבוק ויצרתי 'פקק' של שמן בעובי כ 6 מ"מ. פקק סביב ההופך את המים לאנאירוביים מובהקים ויחסל כל זחל שינסה לנשום במים אלו

לזחילי זבוב הרחף, זה 'לא הזיז' ! לא נפהלו ועלו וזחלו דרך פקק השמן ויצאו החוצה מהבקבוק - יצור עמיד ואמפיבי בהוגן !
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר יש תמיד ואף יותר מתמיד צמחי מים למרות מסירה לחבר פורום נוסף , עדיין יש עודפים והשנה אני זורק כל שבוע מספר יקינטונים לקומפוסט, הם גדלו גם לגובה שעדיין לא ראיתי. גם גמבוזיות יש בשפע הן משריצות עכשיו :idea:
התאור של המערכת העכשווית שלך מראה על השקעה מאוד חכמה, כן אני סבור שאתה אכן חייב להגדיל את היציאה לעומת הכניסה ואף להוסיף צינור גלישה עליון , לאדנית כמובן,. עתה יש לי שאלה: האם המערכת שלך חשופה לשמש ישירה? :?:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

ארץ הצבי כתב:תמיר יש תמיד ואף יותר מתמיד צמחי מים למרות מסירה לחבר פורום נוסף , עדיין יש עודפים והשנה אני זורק כל שבוע מספר יקינטונים לקומפוסט, הם גדלו גם לגובה שעדיין לא ראיתי. גם גמבוזיות יש בשפע הן משריצות עכשיו :idea:
התאור של המערכת העכשווית שלך מראה על השקעה מאוד חכמה, כן אני סבור שאתה אכן חייב להגדיל את היציאה לעומת הכניסה ואף להוסיף צינור גלישה עליון , לאדנית כמובן,. עתה יש לי שאלה: האם המערכת שלך חשופה לשמש ישירה? :?:

מפריד השומנים - מתחת לבית (בית על מדרון)
האדנית עם טוף וצמחי גדה צעירים - בשמש
האגן הירוק - מכוסה עם שמשיה גדולה וישנה שמצאתי. גם יש עדיין רשת יתושים צמודה למיכל הקוביה למניעת דגירת יתושים וזה די אפקטיבי.
אני די בטוח שזחלי זבוב הרחף אוכלים את שורשי היקינתונים כי כשקיבלתי אותם ממך היו לכולם "זקנים" וכעת הם כמעט מגולחים לגמרי ועדיין אני מנער כל שבוע זחלים משארית השורשים שלהם. אצלך, אילן, אין זחלי זבוב רחף? אולי הגמבוזיות שלך טורפות את הביצים לפני שהם הופכים לזחלים?

אגב, גם בחביות הסינון הסתומות (2 מתוך 3) של מי המקלחות גילילי קצת זחלי זבוב הרחף :.
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר , התאורים שלך כרגיל מדוייקים , אולי תנסה להעלות בצורה משמעותית את החומציות של המים ע"י הוספת חומץ ישירות לאגן, בתחילת הדרך הייתי מוסיף גם מלח בישול, היום נראה כי המיקרוביולוגיה של האגנים שלי מאוזנים והצמחיה רק מתרבה, כך שאיני מוסיף יותר מאומה (מאכיל את הגמבוזיות עם מעט קופוסט מלא ברמסים כדי שלא יזללו את הוולדות שלהם.
כמובן שיש עתודה של צמחים , לך ולאחרים :idea:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

ארץ הצבי כתב: אולי תנסה להעלות בצורה משמעותית את החומציות של המים ע"י הוספת חומץ ישירות לאגן, בתחילת הדרך הייתי מוסיף גם מלח בישול, היום נראה כי המיקרוביולוגיה של האגנים שלי מאוזנים והצמחיה רק מתרבה, כך שאיני מוסיף יותר מאומה (מאכיל את הגמבוזיות עם מעט קופוסט מלא ברמסים כדי שלא יזללו את הוולדות שלהם. כמובן שיש עתודה של צמחים , לך ולאחרים :idea:

העלית נקודה מענינת, אילן - החומציות. אני יכול לבדוק עם נייר לקמוס מה החומציות של המים באגן אבל אני עדיין צריך לדעת למה אני אמור לשאוף? למיים עם PH=7? או מים חומציים ואם כן כמה? אני מניח שזה עלה בדעתך כי אצלך האגן קולט רק מי כביסה שכובסה בחומץ כך שכנראה אצלך המים חומציים. מאד יכול להיות שזחלי זבוב הרחף לא מתפתחים במים חומציים. יש לך נייר לקמוס לבדוק? זכור לי שאמרת שהחתולה שלך שותה רק מים מהאגן; כך שהם לא יכולים להיות מאד חמוצים... אולי PH 6 או קרוב לזה. מלח אני לא חושב שאני צריך כי בטח יש די והותר במי כיור המטבח והמדיח.

אגב, נקודת אור במאבק הסיזיפי שלי (עד כה) עם מערכת מי המטבח: אני משתמש במים מהאגן להשקות עצים ואני רואה שאיכות המים משתפרת - כנראה בזכות הסיחרור המתמיד (אני ממלא דלי 18 ליטר ואז שופך לגומה של העץ כך שאני רואה את הצלילות של המים בדלי הלבן- רחוק מאיכות המים שזכורה לי מהאגן שלך :oops: , אבל לא משחיר:) ). למרות שבאגן עצמו המים נראים עכורים הם לא מסריחים כמו מים עומדים שמשחירים (אין ריח של גופרית).
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

הרעיון להעלאת החומציות היא אכן עקב השימוש שלי במי כביסה בחומץ אך לא רק, לפי הידוע לי: חומציות גבוהה פוגעת בקלות בחרקים וזו אחת מהשיטות הקולוגיות להילחם בהם, לכן יש להניח כי אצלי כמעט ואין רימות , עד כדי כך שאני התחלתי להאכיל את הגמבוזיות שליעתה כי זו עונת ההשרצה ואם הן רעבות , יש סיכוי לזלילת השרצים שלהן.
נושא המלח היה בתחילת הדרך ואני חושב שהוא עזר לי לאזן את המים עד אשר התפתחה בהם מיקרוביולוגיה עצמאית אותה אני נהנה לבחון כל יום.

אני סבור כי איזון החומציות , בסיסיותאו מליחות המים יכולה להשפיע גם על איכות המוצר הסופי. לא אין לי נייר לקמוס ומאז ילדותי לא החזקתי בדבר כזה, אתה יודע היכן אפשר לרכוש או לשנורר?

יש לי שוב המון יקנטון מים למסירה דחופה :wink:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי ראובן אורן »

בפעם הבאה, שאתם הולכים לים..., קחו איתכם מיכל של כמה ליטרים וחיזרו הבייתה עם מים מהים

זה מגיע מ'מפלס האינטואיציה' שלי

ביום שישי האחרון, הבאתי מיכל של 10 ליטר - מיכל עגלגל של מתקן 'מיעדן'.

מה עושים עם זה?!

עברתי על כל הפתחים של המים האפורים המגיעים למיכלי הטיהור - כיורים, אמבטיה, טוש.. ולכל אחד יצקתי כמה ליטרים
המים מגיעים כמובן למערכת הטיהור וזורמים לכל אורכה, עד לערוגות
מחייה את המערכת, מבטל 'ריחות', מנקה צנרת וגם.., עושה למערכת 'דברים טובים' - הסרטונים בשרשור 'מים מים מים' - נותנים 'הסבר' מסויים על הנושא

פעם בחצי שנה
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:בפעם הבאה, שאתם הולכים לים..., קחו איתכם מיכל של כמה ליטרים וחיזרו הבייתה עם מים מהים
פעם בחצי שנה

האם המלח שבמים לא מזיק לאדמה? זה מלח שונה מאשר המלח שבאבקות כביסה?
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

א. זה 'מלח' עם כל מיני סוגי מלחים - ממיטב עמודת ההלוגנים' של הטבלה של מנדלייב. :shock:

ב. יש למים הללו דרך מאוד ארוכה לעשות, עד לערוגות - בדרך הם פגשים כל מיני דברים - 2 חבייות 'הצפת שומנים' - חבית סינון עם הרבה מאוד צמחים - 'קאנות' בגובה של 3 מטר מעל שפת החבית.. ועוד הסננים

ג. למדתי לא להתווכח עם האינטואיציה שלי... :lol:
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר כתב:"זכור לי שאמרת שהחתולה שלך שותה רק מים מהאגן;

תמיר, כרגיל אתה שואל את השאלות הנכונות והמעמיקות, אני רואה כל יום את החתול שלי שותה מהמים של אגני הטיהור וכאשר אני משקה איתם הוא רודף אחרי כדי ללכוד אותם לשתיהה ישר מהצינור, דבר זה העלה לי את המחשבה הקשורה בחתול קודם שהיה לי ומהר מאוד התגלתה אצלו מחלת כליות נפוצה אצל זכרים מסורסים: "סטרוביט", לא אכנס לפרטי הסבל וההשקעה בחתול נגוע, אחד הדברים אשר מיד נכנסים , זה מזון רפואי יקר אשר עיקר תפקידו היא להעלות את רמת החומציות בדכי השתן לרמה של המסה קבועה של הסטרובית ( סוג של קריסטלים). המחשבה שלי אומרת כי החתול הנוכחי שלי פשוט הולך למקור של החומציות כצורך מונע, אפילו אם אין לו את המחלה ומקווה כי גם לא תהיה, אמןןן,.
הזכר השני, אוהב לשתות מהים בדלי במטבח לשם אנו מעבירים את המים בהם שוטפים ירקות ולעיתים בתוספת.....: ומה לא,,"חומץ"
אז כפי שאמרתי , זאת תיאוריה בלבד ..... :P
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד