עידכון על מערכת טיהור מי המטבח:
כזכור עשיתי מיכל הפרדת שומנים מחצי חבית כחולה. משם המים זורמים בצינור 40 מ"מ לאדנית גדולה (מטר על 40 סמ על 50 סמ) ממולאת בטוף (גס למטה ועדין למעלה עם צמחי גדה צעירים ששתלתי שם). משם יוצאים המים בצינור 20 ממ אל אגן ירוק עשוי קוביה לבנה של 600 ליטר. באגן יש משאבת אקווריום שמחזירה המים לאדנית בצינור 20 ממ (מחורר לאורך האדנית כדי לפזר המים על הטוף). מהאגן יש שתי יציאות: אחת באמצע הגובה שמשמש להשקיה אינטנסיבית של עצים, והשניה OVERFLOW קרוב לשיא הגובה שמעביר עודפים לעצים הסמוכים (בין ימי השקיה).
טוב, היתה לי בהתחלה בעיית יתושים שהגמבוזיות הקטנות/מועטות/חדשות לא ידעו להתגבר עליהם. הוספתי רשת שדי מונעת התחדשות הבעיה. נוצרה גם בעיה של זחלי זבוב הרחף. לכאורה חרקים טובים (הזחלים אוכלים כנימות) אבל כשהם באגן הירוק אין כנימות אז הם אכלו לי את רוב היקינתונים. הם נאחזים בשורשים וכנראה אוכלים אותם כי מה שנשאר לי מהיקינתונים זה שריד מעורר חמלה. שליתי את הזחלים (עבודה של שעות עם מסננת) ונתתי להם להתייבש בשמש הקופחת. אולי גם הגליצרין ששפכתי כדי להרוג את הזחלים של היתושים וה"פליט" שהתזתי בזהירות על הרשת אולי תרמו לדילדול היקינתונים.
תופעה מעניינת זה שבאחרונה גיליתי שזחלים של זבוב הרחף כנראה מתפתחים בתוך הטוף שבאדנית, כי מדי פעם הם נשפכים מהצינור שמביא מים מהאדנית לאגן ו(הגדולים) נתפשים ברשת היתושים שעל האגן. כנראה הקטנים החליקו דרך הרשת וחדרו לאגן

לפעמים, קורה שהמים באדנית מתחילים לעלות כמעט עד שנשפכים. אולי נוצרת סתימה (מזחלי הרחף) או איזו נועת אויר בצינור. כשזה קרה אתמול, פתאום צפו להם המוני זחלי זבוב הרחף באדנית המוצפת, וגם היה ריח לא נעים מהמים למרות הסיחרור המתמיד. גם כאן שליתי את הזחלים עם מסננת ונתתי להם להתייבש על הסלעים (הנמלים מטפלות בהם), ואז שיחררתי הסתימה בצינור.
מסקנה: צינור היציאה מהאדנית (גרויטאציה) צריך להיות גדול מצינור הסניקה של המשאבה (לחץ) כדי למנוע סתימות כאלה.
עוד מסקנה: זבובי הרחף האלה מעדיפים להטיל במים
גם אם לא מים עומדים (כמו באדנית שמרוססת במים חוזרים מהאגן) על פני הטלה על עלי הצמחים, שם הזחלים אמורים לאכול כנימות
שאלה לראובן: אמרת בודאות שאלה זחלי זבוב הרחף (מראה של תולעת לבנה באורך 1-2 ס"מ עם זנב שוט ארוך). אבל המבנה גוף שלהם (השוט) מעיד שהם "מתוכננים" לגדול במים. אז למה כתוב בספרות שהזחלים אוכלים כנימות? במים אין כנימות ועל העלים הם לא יכולים לזחול עם השוט שלהם ובלי רגליים? ראיתי אותם נעים על הסלע כשניסו לברוח לצל ויש להם תנועה מאד מגושמת מחוץ למים! אז לי זאת תעלומה: או שזה לא זחלים של זבוב הרחף אלא של קרוב רחוק או שזבוב הרחף עבר מוטציה להדפת התפתחות הזחלים במים???
אשר לאגן שלי, אם בשבועות הקרובים לא אראה התאוששות של שארית הפליטה של היקינתונים, אצטרך לרוקן את האגן, לנקות אותו היטב (כעת הוא נראה עכור לגמרי כנראה מרקב היקינתונים), להציל את הגמבוזיות אם הן לא נאכלו ע"י זחלי זבוב הרחף, להוסיף יקינטונים וצמחי מים חדשים (אם יהיו לארץ הצבי עודפים לקראת המפגש הבא

) ולהוסיף עוד אדנית בטור אחרי האדנית הנוכחית ולפני האגן. כמובן אפשר לוותר על האגן הירוק ולשפוך המים אחרי האדניות אל הצמחים... אבל אני עוד לא מוותר...
אשמח לשמוע תובנות/השערות ונסיונות של אחרים, אם כי נראה שבטיהור מי מטבח אני די דורך על קרקע בתולית בפורום שלנו