• Advertisement

הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר,לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית ובה גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות.

איפה מוכרים תוצרת אורגנית? וכיצד מגדלים אותה? כאן תקבלו בקרוב במידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531

כתובתנו: kan-naim@orange.net.il

Re: הצילו! חייזרים בחביות לאגירת מים

הודעהעל ידי תמיר1 »

בדקתי את חומציות/בסיסיות האגן הירוק שלי עם נייר לקמוס.
הם קצת בסיסיים - בסביבות 8 (אני אומר "בסביבות 8" כי הכרטיס שהושאל לי, אליו משווים את הבדיקה, הגיע רק עד 7... :evil: )
לשם השוואה "ביזבזתי" עוד נייר לקמוס ומדדתי חומציות של חומץ 5% חדש והוא נתן לי קריאה של PH 3
התייעצתי הבוקר עם מומחה לטיהור מים אצלנו באריאל (במרכז האוניברסיטאי) על האפשרות/כדאיות של "החמצת" האגן ע"י הוספת חומץ.
הוא אמר שזה אמנם רצוי שהמים יהיו קצת חומציים לטובת תהליכי הטיהור, אבל חשב שזה לא מעשי כי המים בארץ מכילים BUFFER אבנית וצריך הרבה חומצה ובריכוז גבוה כדי לשנות מיכל כה גדול (600 ליטר שמקבל כל יום כ-100 ליטר נוספים - הערכה גסה שלי)).

נאמר לי שנייר לקמוס אפשר להשיג בחנויות כמו חמורד (ת"א - תחנה מרכזית ישנה) או באינטרנט. אני קיבלתי במה ניירות כ"שנור" ממחלקת כימיה אצלנו...
אני אנסה לרכוש מד PH לא יקר ואדווח בהמשך.

למפגש, אילן, תוכל להביא דלי עם עודפי ייצוא של יקינטונים ושאר ירקות עם קצת מים (ואולי גם גמבוזיות? :P )? זה גם יעזור לי לחדש את מלאי היקינתונים שכיסחו לי זחלי זבוב הרחף, וגם נוכל לעשות ניסוי על המים שלך עם נייר הלקמוס שנשאר לי (או עם מד הPH אם אשיג עד המפגש) :wink:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

Images: 0

Advertisement

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר , לשאלתך האחרונה, בהנחה שאני מגיע, אין בעייה כמובן, בקשר לחומציות, הנתונים שאתה מוסר אכן מאשרים, תיאורטית לפחות את ההשערה שלי, למרות החבר שלך ואם כל הכבוד לו, הייתי מעלה את רמת החומציות בהדרגה על מנת למנוע, זעזוע למערכה, אתה יכול להוסיף כל יום כוס חומץ או המקביל שלה במלח לימון מדולל. יש לי תחושה , "אינטואיציה" כמו שיגיד ראובן :wink: שזה ייתן לך תוצאות נראות לעיין די מהר, במקביל , אם את ניקוי המקלחות והכיורים שלך , תעשה לפחות חלקית עם חומץ, הרי שתיצור איזון במוצר המגיע למערכת :idea:
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי אבי אלימלך »

ארץ הצבי כתב:תמיר , לשאלתך האחרונה, בהנחה שאני מגיע, אין בעייה כמובן, בקשר לחומציות, הנתונים שאתה מוסר אכן מאשרים, תיאורטית לפחות את ההשערה שלי, למרות החבר שלך ואם כל הכבוד לו, הייתי מעלה את רמת החומציות בהדרגה על מנת למנוע, זעזוע למערכה, אתה יכול להוסיף כל יום כוס חומץ או המקביל שלה במלח לימון מדולל. יש לי תחושה , "אינטואיציה" כמו שיגיד ראובן :wink: שזה ייתן לך תוצאות נראות לעיין די מהר, במקביל , אם את ניקוי המקלחות והכיורים שלך , תעשה לפחות חלקית עם חומץ, הרי שתיצור איזון במוצר המגיע למערכת :idea:

אילן
תביא גם לי כמה גמבוזיות לאגן הירוק.
לבריכת הדגים שלי אני לא מכניס גמבוזיות,כי הן מפרות את האיזון
ואוכלות גם ביצי דגים ומשתלטות על העניינים.
בבריכה יש לי רוזי-בארב לטובת זחלי היתושות.
אבי
אבי אלימלך
יקיר פורום נעים
יקיר פורום נעים

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

אבי אלימלך כתב:
ארץ הצבי כתב:תמיר , לשאלתך האחרונה, בהנחה שאני מגיע, אין בעייה כמובן, בקשר לחומציות, הנתונים שאתה מוסר אכן מאשרים, תיאורטית לפחות את ההשערה שלי, למרות החבר שלך ואם כל הכבוד לו, הייתי מעלה את רמת החומציות בהדרגה על מנת למנוע, זעזוע למערכה, אתה יכול להוסיף כל יום כוס חומץ או המקביל שלה במלח לימון מדולל. יש לי תחושה , "אינטואיציה" כמו שיגיד ראובן :wink: שזה ייתן לך תוצאות נראות לעיין די מהר, במקביל , אם את ניקוי המקלחות והכיורים שלך , תעשה לפחות חלקית עם חומץ, הרי שתיצור איזון במוצר המגיע למערכת :idea:

אילן
תביא גם לי כמה גמבוזיות לאגן הירוק.
לבריכת הדגים שלי אני לא מכניס גמבוזיות,כי הן מפרות את האיזון
ואוכלות גם ביצי דגים ומשתלטות על העניינים.
בבריכה יש לי רוזי-בארב לטובת זחלי היתושות.
אבי

רשמתי לי :P
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

אילן, האגן הירוק שלי שייך למערכת מי המטבח.
מערכת מי הכיורים, מקלחות, וכביסה יוצאים למערכת נפרדת (מפריד שומנים, 3 חביות סינון במקביל, חבית איסוף עם משאבה טבולה וקוביה לבנה לאגירה) כך שהחומץ מהכביסה ומניקיונות לא מגיע לאגן.
אני אולי אוסיף חומץ למדיח או סתם לכיור המטבח מדי פעם...
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ארץ הצבי »

תמיר1 כתב:אילן, האגן הירוק שלי שייך למערכת מי המטבח.
מערכת מי הכיורים, מקלחות, וכביסה יוצאים למערכת נפרדת (מפריד שומנים, 3 חביות סינון במקביל, חבית איסוף עם משאבה טבולה וקוביה לבנה לאגירה) כך שהחומץ מהכביסה ומניקיונות לא מגיע לאגן.
אני אולי אוסיף חומץ למדיח או סתם לכיור המטבח מדי פעם...

אם כך , אני מבין כי בעיית הבסיסיות היא רק במערכת המטבח, אנו רוחצים ירקות ומנקים את הכלים של הבשר( קרש חיתוך סכינים וכו) עם חומץ כמו גם את האבנית על הברזים, לצערי אין ברירה אבל את הקערה עצמה מדי פעם עם אקונומיקה, בייחוד את האיטום שלה לשיש, אחרת מתפתחת פטריה שחורה...
:idea: :arrow:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תמיר1 »

שיפורים בטיהור מי המטבח:

בהמשך לתגובות שלי בשירשור זה, באחרונה התחלתי לראות התפתחות שיכבה של "משהו" שצפה באגן הירוק :( . קשה לתאר מה זה. זה לא אצות או צומח אחר וזה מתפזר כשנוגעים בזה. כל יום, כחלק מרוטינת ההשקיה שלי של חלקת הירקות, קפיתי (מלשון לקפות, to skim) את המשהו הזה מהמים והוספתי אותו למי ההשקיה המטופלים וכל יום גיליתי את זה מחדש על פני המים. עבודת סיזיפוס :!:

לפני מספר ימים הגעתי למסקנה שמשאבת האקוואריום ששולחת מים מהאגן אל האדנית (עם צמחי גדה) ומשם חוזרים המים בגרויטאציה לאגן כנראה מתאמצת מדי ולא נותנת ספיקה טובה ועירבול מספיק באגן. לכן הוספתי T אחרי היציאה מהמשאבה והלבשתי על ההסתעפות צינור קצר עם ברז שמחזיר מים ישר לאגן, מעל פני המים (בעצם, יצרתי מפל באגן). כעת, רוב המים מסתחררים למפל ורק קצת חוזרים לאדנית ודואגים שהטוף ישאר רטוב בין הארוחות (מטבח). אני חושב שהסיחרור הגדול של מים באגן גרם לשיפור משמעותי בצימצום השכבה שצפה על המים, כך שהיום לא היה לי מה לקפות :D

מקווה שזה ישאר כך ואיכות המים תמשיך להשתפר.

יש עוד מישהו בפורום שמטהר וממחזר את מי המטבח :?:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

יש עוד מישהו בפורום שמטהר וממחזר את מי המטבח

אני רוצה וחושב על כך רבות, אבל זה מתעכב, מחוסר מקום להצבת מיכל / מיכלים

הרעיון המתגבש אצלי הוא בשני שלבים עיקריים

להפריד את השפכים מהמטבח - מי מדיח הכלים, ימשיכו לזרום לביוב ואילו מי 2 הכיורים, יזרמו למיכל מינימלי להצפת שומנים (מיכל של 10 ליטר ~) ובהמשך, בצורה חופשית דרך צינורות 20-25 מ"מ, לכיוון 3 העצים (תאנה, לימון, זית) ואולי גם מתחת לשביל הכניסה, אל החלקה השנייה שהייתה 'חלקת נוי' וכעת מתחילה לתפקד כחלקת ירקות
לדעתי, מי הכיורים, הם די נקיים, עם כמות סבון מעטה ביותר (יש מדיח כלים שעובד !)וללא מי השטיפה של המדיח. כך שהם די ראויים להשקייה גם ללא טיהור ב'חבית סינון', או 'אגן ירוק'
ראובן אורן - מנהל פורום גינון אורגני ואקולוגי
אורגני זה הטבע שלי !
'גינון אורגני ואקולוגי' - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:לדעתי, מי הכיורים, הם די נקיים, עם כמות סבון מעטה ביותר (יש מדיח כלים שעובד !)וללא מי השטיפה של המדיח. כך שהם די ראויים להשקייה גם ללא טיהור ב'חבית סינון', או 'אגן ירוק'

תחשוב שוב :)
בשבתות אתם רוחצים כלים ידנית, או שמעמיסים למדיח ומחכים למוצ"ש? ומה עם הסירים ותבניות שלא נכנסים למדיח?
אצלנו המדיח הוא רק לחלבי אז את הבשרי (שלא קורה כל יום אלא בעיקר בערב שבת) רוחצים ביד. וסעודה שניה (שבת - ארוחת בוצר), עם משפחה מורחבת, אי אפשר לשים במדיח כי צריך לסעודה הבא...
הנסיון שלי מראה שגם עם מפריד שומנים (גדול) ואדנית עם צמחי גדה (צעירים עדיין) המים שמגיעים לאגן הירוק הם רחוקים מלהיות נקיים.
תנסה ותראה מה יוצא מהצינור :wink:
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

תמיר1 כתב:
ראובן אורן כתב:לדעתי, מי הכיורים, הם די נקיים, עם כמות סבון מעטה ביותר (יש מדיח כלים שעובד !)וללא מי השטיפה של המדיח. כך שהם די ראויים להשקייה גם ללא טיהור ב'חבית סינון', או 'אגן ירוק'

בשבתות אתם רוחצים כלים ידנית, או שמעמיסים למדיח ומחכים למוצ"ש? ומה עם הסירים ותבניות שלא נכנסים למדיח?
אצלנו המדיח הוא רק לחלבי אז את הבשרי (שלא קורה כל יום אלא בעיקר בערב שבת) רוחצים ביד. וסעודה שניה (שבת - ארוחת בוצר), עם משפחה מורחבת, אי אפשר לשים במדיח כי צריך לסעודה הבא...
הנסיון שלי מראה שגם עם מפריד שומנים (גדול) ואדנית עם צמחי גדה (צעירים עדיין) המים שמגיעים לאגן הירוק הם רחוקים מלהיות נקיים.

טוב, חשבתי.. :mrgreen:
אצלנו זה 'קצת' שונה..
א. 90% מהאוכל הוא צמחוני
ב. כל השארייות - צמחוני או בשרי, הולכים לטובת הכלב והחתולה
ג. "רוחצים" ?! :mrgreen: כן, 'הם' רוחצים - הילדים.. :D את הכלים של ערב שבת. את אלו של שבת בצהריים, משאירים למוצ"ש, למדיח שהוא 'חלבי' - כי זה העיקר אצלנו

אבל, אין חכם כבעל ניסיון.. כשנגיע לכך, נראה 'מה יוצת מהצינור'
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אבי אלימלך »

ראובן אורן כתב:
תמיר1 כתב:

טוב, חשבתי.. :mrgreen:
אצלנו זה 'קצת' שונה..
א. 90% מהאוכל הוא צמחוני
ב. כל השארייות - צמחוני או בשרי, הולכים לטובת הכלב והחתולה
ג. "רוחצים" ?! :mrgreen: כן, 'הם' רוחצים - הילדים.. :D את הכלים של ערב שבת. את אלו של שבת בצהריים, משאירים למוצ"ש, למדיח שהוא 'חלבי' - כי זה העיקר אצלנו

אבל, אין חכם כבעל ניסיון.. כשנגיע לכך, נראה 'מה יוצת מהצינור'

תחשוב עוד.
ארוחת שבת בצהרים שאני אכלתי אצלך הייתה בשרית.
הכלים הלכו למדיח החלבי?
אבי אלימלך
יקיר פורום נעים
יקיר פורום נעים

הודעהעל ידי ראובן אורן »

תחשוב עוד.
ארוחת שבת בצהרים שאני אכלתי אצלך הייתה בשרית.
הכלים הלכו למדיח החלבי?אבי אלימלך

זה כלול ב 10% הבשרי של הארוחות שלנו, בשבת ואולי עוד פעם, באמצע השבוע..
הכלים הבשריים, הולכים לכיור הבשרי

המינון הזה של 'שומנים', יספיק לדעתי להיפרד במיכל להפרדת שומנים
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ראובן אורן »

אבי... באם התכוונת ברצינות.. לסיפור עם המדיר - "חלבי" או "בשרי", אז התגובה צריכה להיות קצת אחרת.. כי לא היה כאן דיון בעניני כשרות !
התגובה לגבי מדיח 'חלבי', הייתה בחצי הומור..

ודרך אגב, יש כמה דברים מעניינים לעניין מדיח כלים.. ו... טיהור מי השטיפה שלו... :shock:
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אילן1 »

ראובן אורן כתב:ודרך אגב, יש כמה דברים מעניינים לעניין מדיח כלים.. ו... טיהור מי השטיפה שלו... :shock:

אשמח אם נרחיב על הנקודה הזו.
יתכן שבקרוב נרכוש מדיח כלים, והייתי רוצה למחזר את המים שלו להשקיה.
אילן1
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי ראובן אורן »

אילן1 כתב:
ראובן אורן כתב:ודרך אגב, יש כמה דברים מעניינים לעניין מדיח כלים.. ו... טיהור מי השטיפה שלו... :shock:

אשמח אם נרחיב על הנקודה הזו.
יתכן שבקרוב נרכוש מדיח כלים, והייתי רוצה למחזר את המים שלו להשקיה.

התכוומתי ל'מחשבות' בעניין כשרות השימוש במדיח עם קונוטציה ל'טיהור מים אפורים'
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אילן1 »

התכוונתי - מה הנימוקים לא להפנות את מי המדיח למערכת המים האפורים?
מלחים, שומנים - מה עוד?
אילן1
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעהעל ידי ראובן אורן »

אילן1 כתב:התכוונתי - מה הנימוקים לא להפנות את מי המדיח למערכת המים האפורים?
מלחים, שומנים - מה עוד?

אההה..

כן, מלח בכמות גדולה וכן דטרגנטים חזקים מאוד
עוד לא ניסינו את ההצעה שהופיעה כאן בפורום - הטבליות האקולוגיות של 'קלין'
בכל מקרה, תנאי השטח וגודלו, לא יאפשרו לי למקם 'חבית טיהור' או כל התקן אחר, למעט מיכל קטן להצפת שומנים..
על כן הגעתי למסקנה, להפריד את מי השטיפה של המדיח לכיוון הביוב, ואת המים של 2 הכיורים, להזרים דרך מפריד שומנים, ישירות לגינה
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר1 »

ראובן אורן כתב:כן, מלח בכמות גדולה וכן דטרגנטים חזקים מאוד
עוד לא ניסינו את ההצעה שהופיעה כאן בפורום - הטבליות האקולוגיות של 'קלין'
בכל מקרה, תנאי השטח וגודלו, לא יאפשרו לי למקם 'חבית טיהור' או כל התקן אחר, למעט מיכל קטן להצפת שומנים..
על כן הגעתי למסקנה, להפריד את מי השטיפה של המדיח לכיוון הביוב, ואת המים של 2 הכיורים, להזרים דרך מפריד שומנים, ישירות לגינה

אני עוד לא סיימתי את מיכל הג'ל להדחת כלים של "סומט" כך שלא הגעתי לטבליות של קלין. להערכתי הג'ל לא מכיל מלחים (הכיתוביות על התווית זעירים וקשה לקרוא) כמו שג'ל כביסה (ממנו נגמלנו לפני כחצי שנה לטובת חומץ) לא מכיל מלחים.

אם אתם צמחונים ולא טבעונים אז אתה תגלה הרבה שומן שצף במפריד שומנים (פשטידות, מרקים, תבשילים עתירי שמן, שטיפת קערות הסלט וכו'). וייסטגו בקושי מדגדג אותו (בלילה אפשר לשמוע את השומן צוחק :lol: ) ואיכשהו חלק מצליח לעבור את המפריד ולהגיע לאדנית עם צמחי הגדה.
המסקנה שלי שצריך לפחות שתי דרגות של מפריד שומנים לפני הסנן הביולוגי או האגן או שניהם - בודאי אם אתה רוצה להזרים ישר לצמחים (רחמנא ליצלן)

אגב אתה מציין שני כיורים... מישהוא במשפחה אוכל בשר או שזה רק לאורחים?
A is A
תמיר1
מומחה פורום
מומחה פורום

הודעהעל ידי ראובן אורן »

אגב אתה מציין שני כיורים... מישהוא במשפחה אוכל בשר או שזה רק לאורחים?

חחחחחחחח :D
הבית בעיקרון צמחוני
הצמחונים המוחלטים זה אני והבת האמצעית
הגדולה הסטודנטית, באה לבקר פעם בחודש ואז האישה והבן מצטרפים אליה ל'חגיגת בשרים' - עוף בתנור.. פחות או יותר.
בגדול, הבית ללא בשר
(הכלב והחתולה כבר התרגלו לזה..)
אורגני זה הטבע שלי !

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הקודם