Re: הגינה שלי
פורסם: 06 פברואר 2016,14:04
המתכון השני
לימונים כבושים
כמות עבור צינצנת בינונית
3 לימונים גדולים
3כפות מלח בישול
1 כף פפריקה חריפה
4-5 שיני שום
חותכים 2 וחצי לימונים לפרוסות עבות
כל פרוסה חותכחים לחצי
את כל הפרוסות מכניסים לקערה ושופכים עליהם מים רותחים משאירים את פרוסות הלימון עם המים הרותחים 2-3 דקות
שופכים את המים.
בינתים בצלחת מערבבים את המלח עם הפפריקה החריפה.
מצפים כל פרוסת לימון עם המלח ומסדרים יפה בצינצנת.
כל שכבה מפזרים כמה פרוסות שום.
כשמגיעים כמעט לסוף הצינצנת שופכים מיץ מחצי הלימון.
ממלאים במים פושרים סנטימטר מהסוף
אוטמים עם שניים שלוש כפות שמן זית.
אוטמים את הצינצנת רצוי עם מכסה לחץ.
אחרי שבוע אפשר לאכול.
בתאבון
לימונים כבושים
כמות עבור צינצנת בינונית
3 לימונים גדולים
3כפות מלח בישול
1 כף פפריקה חריפה
4-5 שיני שום
חותכים 2 וחצי לימונים לפרוסות עבות
כל פרוסה חותכחים לחצי
את כל הפרוסות מכניסים לקערה ושופכים עליהם מים רותחים משאירים את פרוסות הלימון עם המים הרותחים 2-3 דקות
שופכים את המים.
בינתים בצלחת מערבבים את המלח עם הפפריקה החריפה.
מצפים כל פרוסת לימון עם המלח ומסדרים יפה בצינצנת.
כל שכבה מפזרים כמה פרוסות שום.
כשמגיעים כמעט לסוף הצינצנת שופכים מיץ מחצי הלימון.
ממלאים במים פושרים סנטימטר מהסוף
אוטמים עם שניים שלוש כפות שמן זית.
אוטמים את הצינצנת רצוי עם מכסה לחץ.
אחרי שבוע אפשר לאכול.
בתאבון