מה לשתול - עצמונה שואלת

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

מה לשתול?

הודעהעל ידי עצמונה » 21 מרץ 2006,14:04

שלום ראובן, החורף עבר והשבוע כבר זיבלתי את הגינה בקומפוסט שהכנתי על פי הנחיותך!
בגינה יש לי עכשיו שפע של סלק אדום וירוק, פטרוזיליה ,פול, כוסברה ושמיר. לעומת זה כל החלק של המנגולד מלא שיחים בגובה של כ 90 ס"מ עם פריחה צהובה ולבנה, עקרתי את רובם והשארתי כמה לזרעים. במקום שהתפנה אני רוצה לזרוע דברים חדשים , מה מתאים? האם אפשר לזרוע עכשין סלרי? מתי אני יכולה לזרוע עגבניות ופלפלים? ואיזה תנאים דרושים להם?
יש לי בגינה הרבה חלזונות שזוללים את הצמחים, אני כמובן לא מרססת כי אנחנו אוכלים את העלים הטובים. האם אפשר לעשות משהו?
כמו כן גיליתי על צמח גרניום קטן כמויות של חיפושיות קטנטנות ירוקות מבריקות שחיסלו את הצמח עד תום ועברו לצמח הפול, לעומת זה בכובע הנזיר הסמוך לא נגעו. מה עושים אתם?
ברצוני לציין שאני גרה בירושלים ודי קשה לגדל פה במיוחד בחלקים של הגינה שיש בה הרבה רוח.
אשמח לצרף תמונות של גינת הירק שלי, לאן אפשר לשלוח?
שיהיה לנו יום טוב מעצמונה
עצמונה
 

שלום עצמונה

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 מרץ 2006,14:04

קודם, התנצלות קלה - פיצלתי את ההודעה שלך, מהודעת הפתיחה הנושאת את ההנחיות והכללים של הפורום.
להבא, אנא פתחי 'נושא חדש'.

כעת, לשאלותייך..

סלרי, את יכולה לזרוע וכמובן שיגדל, וכן פטרוזיליה.
איני יודע את כיווני השמש אצלך, אז הנחיות כלליות - דאגי שהסלרי והפטרוזיליה יזרעו במקום עם 'חצי צל' כדי שלא יהיו בשמש מלאה. בשמש מלאה, הם יוציאו פחות עלים ויגדלו מהר מאוד 'עמודי פריחה ואף זרעים (כמו ה'מנגולד'). אז אם יש לך אפשרות לזרוע שורה של סלרי ושורה של פטרוזיליה, ובינם לבין השמש, לזרוע/לשתול עגבנייות או פילפלים, וכך בתחילה, הם יקבלו שמש שתעזור להם לנבוט, ואחרי כן, הפלפליןם והעגבנייות, יסתירו מהם את השמש וכך יהיו לך המון עלים, במקום פרחים.

כדאי להמתין עודש כחודש לפני שתילת פלפלים ועגבנייות.
מציע להתחיל כבר כעת בהנבטה (במנבטה)של עגבנייות, פלפלים וחצילים, וכשיגיעו לגובה 20 ס"מ, להעבירם לאדמה.
קבעתי לעצמי, כי לקראת סוף השבוע, אתחיל "לייצר" לעצמי שתילים של עגבנייות ופלפלים, מאותן סיבות. חצילים יש לי עוד מהקיץ הקודם - עונה שנייה.

אפשר כבר לזרוע מלפפונים, ומייד להכין ולתקוע באדמה, לידם, מוטות להדלייה, כדי שיצמחו לגובה ויטיילו במפלס הגבוה של הגינה.
לגבי הגרניום (בטח את מתכוונת ל'פלגרוניום', אבל לא משנה, גם אני מתבלבל..), כדאי לרסס ב'חומר ירוק' גם להרחקתן וגם למניעת שובן.

החומר הכי יעיל שאני ממליץ עליו הוא מיצוי ניקוטין - טבק מ 3 סיגריות בתוך בקבוק אלכוהול, למשך כ 4 ימים. האלכוהול ממיס את הניקוטין ונצבע בצבע עינברי. מוזגים מהמיצוי (דרך מסננת) לבקבוק ריסוס, כמות מבוקשת, ולה מוסיפים אותה כמות של מים ומרססים את הצמחים 'עד נגירה' - מלמטה ומלמעלה. כולם יברחו, וגם לא ישובו עוד.
לגבי הפול - אותו דבר, על אף שהפול, לא כל כך סובל מהכנימות, אם הוא מבוגר. אם הכנימות תוקפות את הליבלוב הצעיר..., לרסס אותן במיצוי ניקוטין.

אפרופו 'כובע הנזיר', עשי לך מנהג קבוע, להעיף מבט בוחן על כובע הנזיר, פעם ביום, ולהפוך כמה עלים מדי פעם, גדי לראות אם הייתה הטלה של פרפר 'לבנין הכרוב' המחבב מאוד את טעמו של כובע הנזיר, לא פחות מאיתנו. לא נעים להוסיף לסלט עלים או פרחים של כובע הנזיר ולגלות זחלים שחורים...
אם את רואה עלה נגוע, תלשי אותו ותני את הזחלים "מתנה" לדגים, הם יודו לך. הזחלים הללו בעלי תיאבון נוראי, ומסוגלים בבגרותם, לחסל כמה צמחים בן לילה.

לגבי בעיית הרוח - גם אצלנו (זכרון יעקב) מתחוללות מכות רוח נוראיות ע"י הרוח המזרחית - ה'שראקייה' שמעביר שמשיות ורהיטי גן משכן לשכן. אז כל צמח שהוא לא מספיק 'קשיח', אנו מצמיד לו 'קנה' התקוע לאדמה ומדלה אותו, או תוקע 4 'קנים' ומותח ביניהם חוטים - מעין 'כלוב' השומר על הצמחים.


בטח גם אצלכם שרה.. אז להשקות..! בייחוד את הצעירים והעעונתיים וכמובן שתילים חדשים. השקייות קצרות, פעמים ביום.

לגבי תמונות - אשלח לך מסר עם כתובת המייל שלי ואשמח להכניס את התמונות להודעה שלך.

...........=
בדקתי ו...
אין לי אפשרות, משום מה, לשלוח לך מסר, אולי לא הקמת את ה"משתמש" שלך נכון.., שלחי לי מסר ואז אוכל לענות לך
פשוט איני רוצה להכניס לכאן את כתובת המייל שלי, מפני 'עינא בישא' ו'אנשים רעים' באינטרנט.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: שלום עצמונה

הודעהעל ידי hnn » 21 מרץ 2006,14:04

אורן ראובן כתב:
החומר הכי יעיל שאני ממליץ עליו הוא מיצוי ניקוטין - טבק מ 3 סיגריות בתוך בקבוק אלכוהול, למשך כ 4 ימים. האלכוהול ממיס את הניקוטין ונצבע בצבע עינברי. מוזגים מהמיצוי (דרך מסננת) לבקבוק ריסוס, כמות מבוקשת, ולה מוסיפים אותה כמות של מים ומרססים את הצמחים 'עד נגירה' - מלמטה ומלמעלה. כולם יברחו, וגם לא ישובו עוד.


נגד איזה מזיקים טוב מיצוי הניקוטין ?
האם הוא איננו מזיק לנו ? אפשר להשתמש בו על צמחי מאכל ?
מה כמות האלכוהול הדרושה למיצוי משלוש סיגריות ?

חנן.
hnn
 

מיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי ראובן אורן » 21 מרץ 2006,14:04

תכשיר זה, מתאים מאוד לקשת רחבה של כל הצמחים והעצים.
להבדיל מ 'מי סבון' שרק משמידים כנימות ושאר חרקים, מיצוי הניקוטין גם מרחיק אותם, כמו 'מיצוי שום'.
בעבר היה מאוד שימושי בחקלאות.

ניסיתי אותו גם לטיפול ב'עש המנהרות ("מנהדר") שמגיע ללא הפסק לעץ הלימון שלי, מעצי הקלמנטינה של השכן.
התכשיר דחה אותם בהצלחה וזה הציל את העץ הצעיר שלי. כעת הוא מבוגר ואינו מוטרד מ'זוטות' שכאלו.

טבק מ 3 סיגריות, להכניס לתוך בקבוק אלכוהול 96% הנמכר ב'סופר' בבקבוקים של כ 700cc או 760.. לא זוכר בדיוק. לא חשוב סוג האלכוהול, גם אם תמצא "וודקה" זולה, זה טוב - מחירה כ 20 - 30 ש"ח.. פחות או יותר.

לא, הוא ינו מזיק לנו ולא נשאר מריחו על הצמחים, משהו שאנו יכולים להריח. חוש הריח של החרקים משוכלל יותר.

במחזור הראשון של החסות שגידלתי, ראיתי כמה יצורים זעירים מטיילים על חלק מהחסות. ריססתי בתמיסה הזו להרחקתם.
יום לאחר מכן, תלשתי לי עלה של חסה ולעסתי אותו.. התפלאתי לטעום טעם מתוק, ואז נזכרתי כי אמש ריססתי את החסה באלכוהול עם ניקוטין. טעם של ניקוטין, לא היה שם, רק מתיקות שהיא אולי השפעת האלכוהול על העלים הירוקים.. אולי איזה תהליך של הפרשת סוכרים.. עדיין לא ברור לי.

אפרופו, במקום טבק מסיגריות, ניתן להשתמש בעלים של 'טבק הבר' הגדל בשדות, אם אתה יודע לזהות אותו.

ועוד משהו, שלא ניסיתי, מישהו סיפר לי שהוא מכין מיצוי ניקוטין ממים, ולא מאלכוהול, ע"י הכנסת הטבק לכלי עם מים ו... לתוך ה'מיקרו'.. ויש מיצוי בלי לקנות אלכוהול.

כאמור, לא ניסיתי, כי איננו חסידי ה'מיקרו'.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי ניקוטין

הודעהעל ידי אורח » 22 מרץ 2006,14:04

הזכרת את מיצוי השום כאילו הוא נידון כבר בפורום הזה ואין צורך להרחיב.
אני מתבייש לומר שלא ידוע לי על מיצוי שום ומה הוא עושה.
תוכל להקדיש כמה מלים לאופן הכנתו ?
מבין השורות הבנתי שהניקוטין והשום פועלים בצורה דומה וטובים נגד אותם מזיקים ושניהם אינם מזיקים לנו.
אם הבנתי נכון הרי המיצוי שאעדיף יהיה שום ולא ניקוטין, ומיצוי במים ולא באלכוהול.
בענין מיצוי במים - האם פשוט צריך להרתיח את הסיגריות או את השום במים ? אם אתה מסתייג מתנורי מיקרוגל אפשר להרתיח את המים בשיטות הישנות.
אורח
 

אכן, הצדק עמך..

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 מרץ 2006,14:04

(נו, הזיכרון כבר לא מה שהיה פעם... :D ..)

מיצוי שום

4-5 'שיני שום' מקולפות
למעוך אותן ע"י 'מרסק שום'
(בתוך כל 'שן שום' יש 2 חומרים פעילים והם 'מתעוררים', רק לאחר מעיכת ה'שן', ואז הם מתערבבים. השום "מריח" חזק יותר, לאחר מעיכתו, מאשר אם הוא שלם או חתוך. תמיד תראה 'שפים', הנותנים לשיני השום "קוועטץ', עם הסכין, לפני קיצוצה)
את הרסק, להכניס לבקבוק עם ליטר וחצי עד 2 ליטר מים ולהניח במקום אפל וקריר, למשך 24 שעות.
את הנוזל, למזוג לפי הצורך ל"מרסס" דרך מסננת - מגבת נייר מרובעת, המקופלת ל 4. פותחים 'כיס' אחד, מכניסים למשפך ויוצקים ל'מרסס'. זאת כדי שהמרסס לא ייסתם מחלקיקים המרחפים בנוזל.

להוסיף כמות כפולה של מים, ביחס לנוזל המיצוי, ולרסס.

חשוב :idea: לרסס במיוחד את החלקים התחתונים של העלים, שם מתחבאים ה'מזיקים'.

כאמור, ריסוס של 'מיצוי שום' גם דוחה את בואם.


לגבי מיצוי ניקוטין
כן, שמעתי כי גם בישול איטי, גורם בסופו של דבר למיצוי הניקוטין מהטבק, ועם מים.
(לא, איני מקדם מכירות של אלכוהול.. :? :) ..)
אני מסתייג מכך, מאותה סיבה שאיני משתמש ב'מיקרו'.
לדעתי, החימום - אם ב'מיקרו' ואם בבישול, הורס את ה'חיונייות'... ו"הורג" את החומר ...
אבל, זו 'תחושה אישית' שלי, במיוחד לגבי 'מיקרו' שלדעתי הורס את החלקים ה'חיוניים' שבירק או כל מאכל אחר - "הגוף שלי", לא אוהב את זה.. ו"אומר" שזה לא טוב.. :cry:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

לראובן תודה

הודעהעל ידי עצמונה » 22 מרץ 2006,14:04

כפי שהסברת לי הניקוטין כבר מושרה באלכוהול, ואני מקווה שהחרקים יחכו קצת.
קבלתי שק של גללי גמלים ואני מוסיפה אותם לקומפוסט על כל שכבה של זבל מטבח, כמו כן אני מוסיפה גם את כל העשבים הירוקים שהתחלתי להוציא מכל מיני פינות בגינה. למרות זה יש לי המון זבובונים קטנים ואני גם לא מרגישה חום, אבל בסופו של דבר אין ריח רע והתוצאה היא קומפוסט, שאני נותנת לו לנוח בפינה אחרת בגינה עד שיעשה שחור ואדמתי.
האם זרעים של טגטס שאספתי בשנה שעברה ופזרתי אותם בגינה עשויים לנבוט?
מה לעשות עם הצבעונים והנרקיסים שמסיימים את פריתם בימים אלא? איך שומרים על הפקעות לשנה הבאה?
בימים הקרובים אנביט את הפלפלים והעגבניות. הברוקלי נתן עד לפני שבועיים גושים קטנים של ברוקלי,טעימים אך ממש לא דומים לאלא שבסופר, ואלא שהשארתי לגדול נפתחו והפכו פרחים. כעת יש לי עמודי תפרחת שאני מחכה לזרעים. מה הסיבה שהם לא גדלו? העלים שלהם היו ענקיים!
נרשמתי כחברה בפורום והשארתי שם את הדואל שלי כך שאוכל לשלוח תמונות.
תודה רבה מעצמונה,
עצמונה
 

ערב טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 23 מרץ 2006,14:04

זרעים של טגטס - אם נשמרו במקום יבש, ללא לחות, ונאספו כשהם יבשים ובשלים, כן.

נרקיסים, אין צורך להוציא מהאדמה. מים ולחות, לא יזיקו להם - "הנרקיס מלך הביצה".

צבעונים, להוציא מהאדמה, לאחר שכל העלים התיבשו לגמרי, לאחסן במיכל כלשהו עם "קש" או 'קונפטי' נייר, בתור ריפוד, ולאפסן במקום חשוך, עד לסתיו.

הפטנט של גידול "פרחי ברוקולי" גדולים מבלי שיפרחו ויתפרקו, פשוט. למנוע מה'פרחים' אור. כשיש להם הרבה אור ושמש, הם פועלים לפי 'צו הטבע' וממהרים להבשיל פרחים וזרעים, אז, "עושים להם חושך".
איך ? מרימים עלים גדולים מסביב, וקושרים אותם, מעל ל'פרח הברוקולי', וכך יקבל מעט אור, ויתפתח יותר. כך עושים החקלאים. תוכלי גם לאלתר, לחילופין, לוח או קרטון או שמשיה, שתעשה עליהם צל מלא, וכך תקבלי 'פרחים' גדולים יותר.

שולח לך מסר
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־87 אורחים

cron