דישון עציצים

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

דישון עציצים

הודעהעל ידי eli » 28 מרץ 2006,14:04

ראובן , צהריים טובים ויום בחירות מהנה.

ראשית, בשורות טובות, עקבתי אחר המלצותיך ( הנבטה ) וכעת משטח ההנבטה מלא בשתילים שנבטו פשוט חוויה לעיניים לראות אותם מסודרים בריבועים הקטנים של התבנית ( אשמח לשלוח תמונות אם תשלח לי כתובת כלשהי ).
גם החצילים,עגבניות, קישואים, מלפפונים, פלפלים, חסה רגילה ועגולה, חרדל, רוקט והתבלינים גדלים בטירוף. :o
אבל עכשיו אני צריך להתמודד עם בעיות חדשות שאין לי בהן מושג ואשמח לקבל את עזרתך. :?

1. בהמשך לתשובותיך לשאלותיה של עצמונה אני מבין מדבריך שעומק העציצים לא משפיע על איכות \ גודל הצמחים בהנחה ואדמת העציץ מדושנת היטב ו "אין לצמח מה לחפש בעומק" .
כיצד אם כך מתבצע תהליך הדישון שכן אם מוסיפים קומפוסט מלמעלה הוא לא יגיע לשורשי הצמח?

2. שתלתי את רוב השתילים בדליים של 10 ליטר ובצפיפות של 5 שתילים בדלי. העגבניות ( שרי ) לדוגמא צמחו לגובה של 20 ס"מ וכנראה שכאן כבר תהיה בעייה נוספת ( פרט לעומק ) של צפיפות שורשים. מה לעשות ? האם להעביר בזהירות חלק מהשתילים לדלי אחר ? האם הדליים עמוקים מספיק ? ואם כן אז כיצד וכמה לשתול בכל דלי ?

3. האם עדיף להעביר את השתילים לאדמת חמרה מעורבבת עם הקומפוסט או אדמת מצע גן ?

4. האם צריך לבנות תמיכות\סולם לשתילי החציל , פלפלים מתוקים, קישוא ?


תודה - אלי
eli
 

ערב טוב אלי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 28 מרץ 2006,14:04

בשורות משמחות.. אני מתחיל להרגיש כאן כמו סבא מדושן עונג ונחת.. :oops: :lol: חחחחחח

1. כששותלים עץ, אני מזכיר להכניס קומפוסט לתחתית הבור העמוק, מעבר לקומפוסט שיהודק מסביב לשורשי העץ. זאת כדי למשוך את שורשי העץ למטה.. לעומק ע"י ה"פיתיון" של הקומפוסט. המשך דישון של עץ, יהיה ע"י קומפוסט או כל דשן אחר, המפוזר למעלה, מסביב לעץ. כך גם בצמח כמו עגבנייה, אך ללא הקומפוסט שבתחתית. הצמח יסתפק בקומפוסט שעורבב באדמה, ובהמשך כאשר יפוזר קומפוסט על השכבה העליונה, הוא ייספג באדמה, עם כל השקייה. כך גם אם משתמשים ב"הומוס" או 'כופתייות זבל' או 'אוסמוקוט' - דשן 'איטי תמס' המשתחרר לאט מתוך ה"כמוסות' בהן הוא נמצא ופעיל לאורך זמן ולא "זבנג וגמרנו".
גם "חיפוי" המושם סביב לעצים או שיחים, מתפרק לאיטו והופך לקומפוסט הנספג באדמה, ממש כמו התהליך הטבעי הקורה בטבע, כל הזמן.

2. כן, להעביר כל שתיל ל'דלי' נפרד. אין טעם לגדל 2 שתילי עגבנייה בעציץ אחד, התנובה תישאר אותו דבר ... אם יהיו בעציץ שתיל אחד או שניים. כי שניים יריבו על משאבי המים והדשן, ואילו אחד, יתפתח יוןתר ויתן כמות כפולה של פרי.

מצרף לך תמונה של שתיל עגבנייה שהונבט ב'מנבטה' ומועבר לאדמה...

תמונה

ראה איך נראה שתיל, שעוד לא החל להוציא פרחים והוא רק בתחילת דרכו...

(יותר מאוחר, הוא ועוד 3 מחבריו, גדלו לממדים של "עצים" בגובה... 4 מטר ! קצת קשה להאמין.. נכון ?! אז אכניס עוד תמונה שלהם.. :wink: ...)

הנה הם... במלוא הדרם ! (כדאי להביט טוב טוב, כדי להבחין בכמות הפרי האדירה - כל יום כ 3-5 ק"ג..)

תמונה

לצורך העברת שתיל מהמנבטה למקומו הקבוע, אפשר א. להוציא את גוש השורשים יחד עם גוש האדמה הצמוש אלים, או... ב. להשקות היטב, יום או כמה שעות קודם, ואז לחלץ את השתילים, לא במשיכה, אלא לנעוץ תחתם כף חפירה ולהרימם כלפי מעלה. כל זאת כדי שלא לגרום טראומה לשתיל עקב ניתוק שורשין רבים.


3. "אדמת מצע גן" מתאימה לפרחים עונתיים וכדומה.. ירקות, צריכים אדמה... אמיתית !

4. תמיכות - מלפפונים, קישואים, שלורית, דלעות וכדומה, הם 'דלועיים' ויודעים להוציא שריגים/קנוקנות המסייעים להם לטפס על כל נקודת אחיזה שבסביבה. כל "סולם או חבל שיעבור בסביבתם, הם יתפסו אותו, יכרכו עליו ויצמידו אלין את הצמח, בכוח רב.
עגבניות לא יודעות "להחזיק" ואם עוזרים להן, הן מופסו לגובה ללא הפסק ! מצמידים אותן למוטות ארוכים וקושרים אותם עם פיסות בד רחבות עו חבל רך ועבה ולא במהודק, כדי שימשיכו לצמוח ולהתעבות, בהמשך ולא "יחנקו".
חצילים, כמו העגבנייות - אך לגבי חצילים, הייתי ממליץ מניסיון, לא לתת להם לגדול לגובה רב אלא לגזום את הענף הראשי, עם הגיעו לגובה 80 ס"מ כדי שיתפצל, יוציא ענפים צדדים ויתפשט לרוחב, כך יהיה לו יותר קל לגדל חצילים. בעבר, גידלתי חצילים, (בהמלצת ה"מדריך החקלאי שלי" - חקלאי ותיק בן 97 ..ז"ל) בגובה של כ 40 ס"מ מעל האדמה, על ענפים בצורת Y שנתקעו באדמה ועליהם נשענו ענפי החציל. מה שיצא, הדהים את העוברים ושבים, וגם אותנו.. חצילים ענקיים, כמעט עגולים ומתוקים מאוד. (חצילים "אוהבים" הרבה מים !!!)
פלפלים - גם לא יודעים להיתפס לבד ודורשים "קיבוע" למוטות, כמו העגבנייות או החצילים.


לגבי תמונות, התוכל לשלוח לי 'מסר אישי', במערכת זו ?
או שתכניס למסר את כתובת המייל שלך, או שאחזיר לך תשובה עם המייל שלי.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

3 -4 קילו ביום ?

הודעהעל ידי eli » 28 מרץ 2006,14:04

ראובן, תודה רבה על ההסברים המפורטים.

1. חייב לומר שקרעת אותי עם הנתונים והתמונה של העגבניות. כבר לא נעים לי להציג תמונות :D
אשתי שואלת אם התכוונת ל 3 קילו עגבניות ביום או שזו טעות. בהנחה וכן אני חושב שיש לך שם זן מטורף של עגבניה :o
בכל אופן אני גר בבניין משותף, מקווה שהעגבניה שלי תבין את זה אם תנסה לטפס ל 4 מטר. :)

2. רק כדי לוודא שהבנתי אותך נכון, אתה ממליץ לערבב חמרה ( אדמה של גברים ) עם קומפוסט בתחתית הדלי ולשתול שתיל אחד בדלי של 10 ליטר.וזה אמור לגביי כל הירקות ?

3. ניסיתי לשלוח מסר אך מתקבלת שגיאה אז אני מצרף את הכתובת שלי :
(***הכתובת הועתקה ונמחקה, מפני "עינא בישא" - ראובן***)

תודה רבה !
eli
 

נו, ככה זה כשמגדלים 'אורגני' ומתייחסים יפה לאדמה

הודעהעל ידי ראובן אורן » 28 מרץ 2006,14:04

לכאורה ולכתחילה, נשמע מסובך, אך בדיעבד, ממש פשוט !

רק להעתיק מהטבע ! וללמוד ממנו בלי להפריע לאדמה


לא, לא התכוונתי ל 3 ק"ג אלא ל...3- 5 ק"ג ליום !

כן, נשמע "מטורף" אך מדובר במציאות ומספיק להביט על הקערה בשירשור הקודם, או על "עץ" העגבנייות, כדי להאמין.

מן הסתם, השאלה הבאה, של רעייתך, תהיה "מה עושים עם כל כך הרבה עגבנייות ?!"

:lol: חחחחחחחחחחחח
נו, כאן נכנסים הכישורים הקולינריים של רעייתי.. כל מיני תבשילים, רטבים, 'פוקצ'ה' ושלל עגבנייות מיובשות בשמן זית וכו'

לגבי סוג האדמה - כן, התערובת הזו של 'חמרה' עם קומפוסט (בכל העציץ !) היא תערובת מעולה. החמרה נוטה להתנהג כ"אדמה חרסיתית" - כשהיא לחה, היא כמו 'חימר', וכשהיא יבשה, היא כמו 'בטון'. אז מערבבים אותה בקומפוסט, שמעבר לדישון, הוא מוסיף לה "נפח טכני" של חללי אויר, כושר ספיחת מים וכו'
אםם יש לך "אדמת/תערובת מצע גן" מיותרת, אתה יכול גם לערבב אותה עם החמרה ביחס של 50% וזה ייתן מענה ל"נפח הטכני" אך לא לדישון.
לגבי כמות הקומפוסט או היחס שבין הקומפוסט לאדמה - זה תלוי בסוג הקומפוסט. אם מדובר בקומפוסט מייצור עצמי, המושתת על פסולת גיזום מהגינה ו'אשפה אורגנית' מהמטבח, אפשר להרבב ביחס של 50% ללא כל חשש. בקומפוסט קנוי, אין לעלות מעבר ל 30% קומפוסט, מאחר ומדובר בקומפוסט המיוצר מ'זבל בקר' ולא תמיד הוא סיים את פעולת ה"התבשלות" שלו, ומכיל חנקן בריכוזים גבוהים היכולים להזיק לצמחים.

לא את כל הירקות "חייבים" לגדל בעציצים של 10 ליטר !
זה תלוי בסוג הירק
עגבנייה, מלפפון, חציל - עציץ בודד
סלרי, פטרוזיליה שמיר, רוקט, מנגולד - אפשר לשתול כ 4 - 6 שתילים בעציץ גדול.
נענע - בעציץ נפרד כי היא שתלטנית

כל ירק, עם ה"שגעונות" שלו..


*** העתקתי את כתובת המייל שלך ומחקתי אותה מהודעתך ! ***
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־82 אורחים

cron