בשורות משמחות.. אני מתחיל להרגיש כאן כמו
סבא מדושן עונג ונחת..
חחחחחח
1. כששותלים עץ, אני מזכיר להכניס קומפוסט לתחתית הבור העמוק, מעבר לקומפוסט שיהודק מסביב לשורשי העץ. זאת כדי למשוך את שורשי העץ למטה.. לעומק ע"י ה"פיתיון" של הקומפוסט. המשך דישון של עץ, יהיה ע"י קומפוסט או כל דשן אחר, המפוזר למעלה, מסביב לעץ. כך גם בצמח כמו עגבנייה, אך ללא הקומפוסט שבתחתית. הצמח יסתפק בקומפוסט שעורבב באדמה, ובהמשך כאשר יפוזר קומפוסט על השכבה העליונה, הוא ייספג באדמה, עם כל השקייה. כך גם אם משתמשים ב"הומוס" או 'כופתייות זבל' או 'אוסמוקוט' - דשן 'איטי תמס' המשתחרר לאט מתוך ה"כמוסות' בהן הוא נמצא ופעיל לאורך זמן ולא "זבנג וגמרנו".
גם "חיפוי" המושם סביב לעצים או שיחים, מתפרק לאיטו והופך לקומפוסט הנספג באדמה, ממש כמו התהליך הטבעי הקורה בטבע, כל הזמן.
2. כן, להעביר כל שתיל ל'דלי' נפרד. אין טעם לגדל 2 שתילי עגבנייה בעציץ אחד, התנובה תישאר אותו דבר ... אם יהיו בעציץ שתיל אחד או שניים. כי שניים יריבו על משאבי המים והדשן, ואילו אחד, יתפתח יוןתר ויתן כמות כפולה של פרי.
מצרף לך תמונה של שתיל עגבנייה שהונבט ב'מנבטה' ומועבר לאדמה...
ראה איך נראה שתיל, שעוד לא החל להוציא פרחים והוא רק בתחילת דרכו...
(יותר מאוחר, הוא ועוד 3 מחבריו, גדלו לממדים של "עצים" בגובה... 4 מטר ! קצת קשה להאמין.. נכון ?! אז אכניס עוד תמונה שלהם..
...)
הנה הם... במלוא הדרם ! (כדאי להביט טוב טוב, כדי להבחין בכמות הפרי האדירה - כל יום כ 3-5 ק"ג..)
לצורך העברת שתיל מהמנבטה למקומו הקבוע, אפשר א. להוציא את גוש השורשים יחד עם גוש האדמה הצמוש אלים, או... ב. להשקות היטב, יום או כמה שעות קודם, ואז לחלץ את השתילים, לא במשיכה, אלא לנעוץ תחתם כף חפירה ולהרימם כלפי מעלה. כל זאת כדי שלא לגרום טראומה לשתיל עקב ניתוק שורשין רבים.
3. "אדמת מצע גן" מתאימה לפרחים עונתיים וכדומה.. ירקות, צריכים
אדמה... אמיתית !
4.
תמיכות - מלפפונים, קישואים, שלורית, דלעות וכדומה, הם 'דלועיים' ויודעים להוציא שריגים/קנוקנות המסייעים להם לטפס על כל נקודת אחיזה שבסביבה. כל "סולם או חבל שיעבור בסביבתם, הם יתפסו אותו, יכרכו עליו ויצמידו אלין את הצמח, בכוח רב.
עגבניות לא יודעות "להחזיק" ואם עוזרים להן, הן מופסו לגובה ללא הפסק ! מצמידים אותן למוטות ארוכים וקושרים אותם עם פיסות בד רחבות עו חבל רך ועבה ולא במהודק, כדי שימשיכו לצמוח ולהתעבות, בהמשך ולא "יחנקו".
חצילים, כמו העגבנייות - אך לגבי חצילים, הייתי ממליץ מניסיון, לא לתת להם לגדול לגובה רב אלא לגזום את הענף הראשי, עם הגיעו לגובה 80 ס"מ כדי שיתפצל, יוציא ענפים צדדים ויתפשט לרוחב, כך יהיה לו יותר קל לגדל חצילים. בעבר, גידלתי חצילים, (בהמלצת ה"מדריך החקלאי שלי" - חקלאי ותיק בן 97 ..ז"ל) בגובה של כ 40 ס"מ מעל האדמה, על ענפים בצורת
Y שנתקעו באדמה ועליהם נשענו ענפי החציל. מה שיצא, הדהים את העוברים ושבים, וגם אותנו.. חצילים ענקיים, כמעט עגולים ומתוקים מאוד. (חצילים "אוהבים" הרבה מים !!!)
פלפלים - גם לא יודעים להיתפס לבד ודורשים "קיבוע" למוטות, כמו העגבנייות או החצילים.
לגבי תמונות, התוכל לשלוח לי 'מסר אישי', במערכת זו ?
או שתכניס למסר את כתובת המייל שלך, או שאחזיר לך תשובה עם המייל שלי.