טוב..,
עקב "ריבוי התגובות" בנושא הבטטה..
הרעיון הוא 'גידול וגטטיבי'
לא כמו תפוחי אדמה שהם פקעות - שורשים שהתעבו וגודלו מ"זרעים" - כינוי מקובל לפיסות שנחתכו מתפוח אדמה שהוציא עיניים. הבטטה היא סוג אחר של צמח, ממשפחת החמנייות - 'חמנית הפקעות'
הגידול נעשה גם הוא בדרך וגטטיבית, אבל שונה, ע"י שתילת ייחורים מהענפים הבוגרים של צמח שהוצמח מפקעת שנטמנה באדמה או גודלה בצנצנת מים, כמו גלעין אבוקדו.
בגידול באדמה או בעציץ גדול, מקבלים ענפים עבים וארוכים יותר מאשר בגידול בצנצנת מים - מה שאני לא אוהב, כידוע לכם. מבחינתי זה מתאים יותר לצורכי נוי.
הצמח שנשתל כפקעת באדמה, מוציא ענפים המשתרכים על האדמה. על פי טיב האדמה, גם כמות הענפים, אורכם ועוביים.
כשהצמח מרובה ענפים, מכינים ערוגה לגידול הבטטה, מתחחים היטב ומוציאים 'עצמים זרים' ככל הניתן וכמובן מצניעים קומפוסט.
מהצמח חותכים פיסת ענף עבה באורך של כ 30-40 ס"מ ושותלים אותו באדמה או ע"י ביצוע חריץ עמוק באדמה (בניצב / לרוחב הערוגה) או כפי שתראו בסרטון המצ"ב , ע"י תחיבת מרכז הענף, בכוח לתוך האדמה כשמחוץ לאדמה, נותרים העלים.
בחיבור העלים לגבעול, תוכלו לראות את הצבע הסגול ב'חיק' ממנו יוצא הענפון של העלה. אזור זה הוא 'רקמת קאלוס' העשירה בתאי שורש שברגע ש'יריחו' וירגישו את האדמה, יתחילו לגדל שורשים.
תיזמון - הזמן המתאים להתחיל במלאכה הוא בסיום החורף. טומנים פקעת אחת, מגדלים ענפים / ייחורים ושותלים. מדובר ב'חמנית הפקעות' - חמנית אוהבת חום ושמש
הנה הסרטון של החקלאי הנועז והמיקצועי
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j4Ntf4Xo-Mg[/youtube]
צפייה ישירה
https://www.youtube.com/watch?v=j4Ntf4Xo-Mg