השאלות של זבולון

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 30 יוני 2017, 14:35

אני לא בטוח במאה אחוז שרד גלוב זה הציליאנית שעליה אתה מדבר, אבל מקריאה שקראתי כאן http://m.X.co.il/Articles/2967467. קישרתי בין התיאור של מה שראיתי באתר (אשכולות גדולים אדומים) לבין מה שנכתב שם (לקראת סוף הכתבה), שהביאו זן מצ׳ילה והוא נקרא רד גלוב. ואולי אני טועה, אז אולי ננסה יחד לוודא אם מדובר באותו זן: ההבשלה שלו היא יחסית מאוחרת, אשכולות ענקיים, גרגרים גדולים עגולים ואדומים, טעם בשרני עם חרצן, ואם יש לך איזה אשכול שחשוף לשמש מלאה תבדוק אם האשכול לא הצטמק והתקלקל, כי זה מעניין ואולי יש גורם אחר שמשפיע על עמידות לשמש.( אולי אני גם אצלם עלים כדי להשוות)
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 30 יוני 2017, 15:28

הערה קטנה - אי אפשר להכניס בפורום קישור לאתרים של Y N E T
זאת עקב 'עניינים' שבין שני האתרים.
לכן בכתובת שהעתקת, מופיע X במקום השם המפורש :lol:

אתה יכול להעתיק משם הקטע הרלוונטי ולהדביקו בתגובה שלך, זה אפשרי..

שבת שלום
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 30 יוני 2017, 15:45

עונת הקיץ בשיאה ודוכני השווקים והמרכולים מציפים אותנו בענבים: ירוקים ושחורים, קטנים וגדולים, ארוזים ובתפזורת. האמת, אנחנו כבר לא ממש יודעים איך קוראים להם ואם הם עדיין גדלים כאן או שמא גם הם ייבוא זול מסין או מצ'ילה.

מקום טוב להתחיל בו את החיפוש אחרי תשובות בעולם הגפן הוא מושב לכיש, ובאופן ספציפי יותר - הכרם של איתן דביר. מלבד היותו מדריך טיולים ידוע, דביר הוא גם כורם ותיק ואחראי לפחות לזן ענבים אחד שנמצא כיום בשוק. לדבריו, מבחינת ענף הענבים ישראל היא אפיזודה - בסך הכל 40-30 אלף דונם של ענבי מאכל המייצרים כ- 30 אלף טון בשנה. חבל לכיש מגדל כשליש מכמות זו, כ-11 אלף טון.

בשנה טובה ישראל מייצאת 9-8 טון של ענבים. לשם השוואה, צ'ילה מייצאת כ-500 אלף טון של ענבי מאכל, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על ענבי יין.

מצד שני, תרבות הענבים שלנו היא הכי עתיקה בעולם. די להסתכל על "אבן סנחריב", שנמצאה בתל לכיש, עליה נחקקו הגפנים של לכיש כבר בשנת 701 לפני הספירה. בארץ היו המון זנים מסורתיים, ששמם מצלצל מוכר: הסולטנינה, הדבוקי (שידוע גם כעינב הארץ-ישראלי) והשאסטה. הבעיה של זנים אלה היתה שלמרות טעמם המתוק, חיי המדף שלהם היו קצרים במיוחד. הדבוקי, שהיה העינב הייצוגי, הרקיב תוך יום-יומיים.

כאן נכנסים לתמונה הענבים המודרניים. לפני כ-40 שנה נטעה הסוכנות מאות דונמים של ענבי סולטנינה קטנים בכל חבל לכיש כדי לעשות צימוקים. משלחת חקלאית שיצאה לאוניברסיטת דיוויס בארה"ב - מקום עלייה לרגל למגדלי ענבים - למדה שעל ידי דילול נכון באמצעים כימיים וידניים, הענבים הופכים גדולים יותר. כך אפשר להגיע לעינב שקוטרו 2 ס"מ במקום עינב של 5 מילימטר. הענבים הגדולים יותר נקראו אצלנו בשם המסחרי "לכיש". מטעמי שיווק הוחלט בהמשך לשנות שוב את שמם ולקרוא להם "ענבי טלי".

הכרמים במושב לכיש מטופחים: שורות מקושתות, שבילים ארוכים, תאווה של מראה ותענוג של טעם. הפועלים התאילנדים עובדים בין השורות, בוצרים אשכול אחרי אשכול, מורידים ממנו את העלים היבשים, מקצצים את הענבים הפגומים. כל אשכול, ויש כאן אשכולות בהחלט מרשימים, עובר טיפול ידני. הסולטנינה, אגב, מגיעה לשוק בסוף אוגוסט, כאשר רמת הסוכר בעינב מגיעה לכ-20 אחוז.

זכויות בוצרים

עינב ירוק אחר הוא "הסופריור", המוכר גם בשם ג-1. זהו זן שבא מעמק קוצ'ילה בקליפורניה, שם פיתחה אותו חברה אמריקנית. בעבר הבריחו כורמים לארץ זמורות של הזן, ורק אחרי שנים הסדירו את התמלוגים לחברה האמריקנית. אז גם זכו להשתמש בשם המסחרי המוכר ולא בשם הקוד.

מדובר בזן שדורש פחות עבודה ופחות הוצאות גידול. הוא מבכיר שבועיים לפני הסולטנינה ולכן מתאים לייצוא. מצד שני, הוא פחות טעים מהסולטנינה.

המוסקט הירוק והאדום נחשבים לבעלי הארומה הטובה ביותר, ולכן בכל עינב שמפתחים מנסים להכניס טעם מוסקטי. המוסקט עצמו אינו עמיד ולכן כמעט נעלם. שווה לנצל את ההזדמנות לטעום את המתיקות המיוחדת הזאת כל עוד היא כאן.

בסוף שנות השמונים הגיע זן שמקורו צ'יליאני, שנקרא "רד גלוב". איתן דביר מספר איך פגש בו במקרה ואיך נשלחו אליו 500 זמורות ראשונות, אבל כיוון שחסרו האישורים המתאימים הן נשרפו במכס. שנים לאחר מכן נפל האסימון ומשלחות של כורמים לצ'ילה הבינו שזהו זן נפלא. היתרון שלו הוא שניתן להחזיק אותו בקירור עד חצי שנה מבלי שטעמו ייפגע. איתן מחזיק בידיו בחיבה את האשכולות האדומים המבשילים, שמגיעים בחלקם למשקל של 3-2 קילו. כל עינב עגול ומושלם.

זן אדום נוסף, הפעם פיתוח כחול-לבן, נקרא "בלק פינגר" (אצבע שחורה), והוא תערובת של זנים אמריקניים. זהו עינב גדול ומאורך שהבעיה העיקרית שלו היא שהוא לא מבשיל באופן אחיד. הוא גם לא הכי מוכר בינתיים אבל נכנס לשוק בהדרגה.

את האשכולות הפגומים שבוצר הפועל התאילנדי ישלחו לתעשיית הצימוקים: לוקחים את הענבים ומשרים אותם בתמיסה שיש בה קצת פחמת אשלגן ומעט שמן מיוחד. התערובת הזאת מפוצצת את קליפת הענבים כך שהנוזלים יוצאים מבלי שיקבלו מכת שמש. בשלב זה פורשים את הענבים לייבוש. בעונה החמה הזאת ייבוש כזה לוקח כשבועיים. ואגב, ההבדל בין צימוק לבן לשחור הוא לא בצבע העינב, אלא שאת הראשון מייבשים בתנורים בעוד שהכהה מיובש בשמש
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי תמיר אילן » 02 יולי 2017, 11:18

יש בצ'ילה עשרות זנים אדומים.
לדעתי הרד גלוב יותר בהיר מהצ'יליאנית שלי. אבל אולי הזיכרון שלי מטעה אותי.
יש צילומים של הענבים מהצ'יליאנית בשירשור שלי מאוגוסט שעבר.
אנסה להעתיק לכאן קישור:
viewtopic.php?f=9&t=5184&start=1120#p99916
צילום ראשון מראה אשכול גדול (טיפוסי לצ'יליאנית)
צילום שני (קערה) מראה אתהענבים של 3 זנים: הצ'יליאנית - אדומים כהים וגדולים, החברונית - ירוקים מאורכים, מוסקט המבורג - אדום שחור וקטנים יותר
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3883
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 02 יולי 2017, 14:46

כן, אתה צודק, ובאמת מה המקור שלה, כלומר מאיפה השגת אותה? ממשתלה??
ומתי היא מבשילה?
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יולי 2017, 17:04

רד גלוב

צבע אדום

עם חרצן רגיל ובשרני

בבציר מתחילת יוני עד ינואר


הנה מדריך לרוב זני הענבים -

http://www.taligrapes.co.il/?option=com ... &Itemid=38

ערכתי כבר 2 מבצעי רכישת גפנים לחברי הפורום. רוב הגפנים נרכשו שם, אצל חקלאי בזכרון המייצר שתילים.

לפני כן, היו מי שרכשו עצמאית, כל מיני זנים, גם אצל אסף מ'הסטף', בואכה ירושלים (שגם אצלו עשינו מפגש)
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי תמיר אילן » 02 יולי 2017, 17:17

זבולון כתב:כן, אתה צודק, ובאמת מה המקור שלה, כלומר מאיפה השגת אותה? ממשתלה??
ומתי היא מבשילה?


את הצ'יליאניות שלי קיבלתי מאורנה לפני 5-6 שנים. בשם הזה אני מכיר את השתילים שקיבלתי.
אולי אורנה יודעת שם יותר מדויק.

את החברונית קניתי בסטף. רציתי "דבוקי" ובטעות קיבלתי חברונית. עד שגיליתי את הטעות כבר הגפן היתה גדולה (נתנה פרי שציין אותה כחברונית) ולא יכולתי לעקור אז קיבלתי שתיל דבוקי חינם.
להערכתי בשנה הבאה הוא יהיה אחרי עורלה (השנה נתן שני אשכולות קטנים).

2 מוסקט המבורג ייחרתי מענפים שקיבלתי מכרם של משפחה של חברים שם קניתי כמה ארגזי ענבים לייצור יין.

טלי וארלי סווויט קיבלתי כייחורים מאבי. הם עדיין קטנים מכדי להניב.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3883
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 02 יולי 2017, 17:37

ראובן, למה התכוונת שכתבת למעלה ׳רד גלוב זן עם חרצן בשרני ׳ וכו׳ ? האם התכוונת לומר שאתה יודע שהשתילים שאצל אורנה (המכונים בשם צ׳יליאנית) ומשם הלאה... הם רד גלוב בוודאות?
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יולי 2017, 17:40

זבולון כתב:ראובן, למה התכוונת שכתבת למעלה ׳רד גלוב זן עם חרצן בשרני ׳ וכו׳ ? האם התכוונת לומר שאתה יודע שהשתילים שאצל אורנה (המכונים בשם צ׳יליאנית) ומשם הלאה... הם רד גלוב בוודאות?


לא!
תמיר ענה לך אחרי ! שקיבל מאורנה וכו'
לא כתבתי.. רק העתקתי ! מהקישור שהבאתי
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 02 יולי 2017, 20:45

אני לא בטוח, אבל אני מעלה השערה, שמה שאמרת לגבי הצבע האדום של הצ'יליאנית, אני חושב שהצבע של הענב אולי תלוי במידת ההבשלה , כלומר כמה זמן אתה משאיר אותו על העץ. ויתכן שהאשכול יבשיל ב90 אחוז ויהיה מתוק, אך עדיין לא יתפוס צבע עז כזה.
אתה בטח יודע אם היא מבשילה בהדרגה ותופסת צבע לאט לאט, או שהיא הופכת מירוק לאדמדם, בחדות ובמהירות?

צירפתי תמונה מהאתר של ענבי טלי, שם הצבע אדום מאוד, מקווה שזה לא בפוטו שופ

רד גלוב מענבי טלי.jpg
רד גלוב מהאתר של ענבי טלי
רד גלוב מענבי טלי.jpg (34.79 KiB) נצפה 1435 פעמים
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יולי 2017, 22:06

שאלה קשה !
כי.. יש המון משתנים המשפיעים על הבשלת הענבים..
גפן מסויימת שגדלה אצלך, לא תפתח פרחים או תלבלב או תבשיל, באותו מועד כמו אותה גפן, במקום גיאוגרפי אחר בארץ
החקלאים צוברים הידע והניסיון לאורך שנים רבות. מתכננים ושותלים גפנים בשורות .. מדרום לצפון כדי שהשמש תגיע לכל האשכולות, מהבוקר במזרח ועד אחה"צ ממערב

תמונה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 יולי 2017, 15:52

[quote="ראובן אורן"]רד גלוב

בבציר מתחילת יוני עד ינואר


לא מכיר גפן שנמצאת בבציר יותר מחודשיים.
מכסימום שלשה.

כניראה טעות באתר .

לדעתי הרד גלוב בבציר מאוגוסט(פלוס מינוס)עד אוקטובר(פלוס מינוס).
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5215
הצטרף: 26 יולי 2008, 13:19
מיקום: מושב גינתון

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 יולי 2017, 16:22

אבי אלימלך כתב:
ראובן אורן כתב:רד גלוב

בבציר מתחילת יוני עד ינואר


לא מכיר גפן שנמצאת בבציר יותר מחודשיים.
מכסימום שלשה.

כניראה טעות באתר .

לדעתי הרד גלוב בבציר מאוגוסט(פלוס מינוס)עד אוקטובר(פלוס מינוס).


לדעתי.., התשובה המושכלת מאתר 'ענבי טלי', היא יפה!
כי אין תאריך קבוע לאותה גפן, בכל מקום בארץ
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 יולי 2017, 22:16

מה מושכל?

אין באף מקום בארץ שגפן מניבה מיוני עד ינואר.

אין בכלל בציר בינואר.

כל הגפנים בשלכת מדצמבר בכל הארץ.

זה לפי מה שאני יודע.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5215
הצטרף: 26 יולי 2008, 13:19
מיקום: מושב גינתון

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי זבולון » 04 יולי 2017, 04:18

חשבתי, שכיון שבאתר של ענבי טלי לא פונים אל חקלאיים, לכן כוונתם במילת ׳בציר׳ היא: שהוא ׳משווק׳ בינואר עדיין, וזאת עקב חיי המדף הארוכים שלו. ולא שכוונתם שיש בציר בינואר, אלא שמבחינת הלקוחות הפרי בשווקים עדיין בינואר (כאילו יש בציר)...
זבולון
גנן עם עתיד
 
הודעות: 250
הצטרף: 06 ספטמבר 2009, 08:53
מיקום: חצור הגלילית

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 יולי 2017, 05:52

אבי אלימלך כתב:מה מושכל?

אין באף מקום בארץ שגפן מניבה מיוני עד ינואר.

אין בכלל בציר בינואר.

כל הגפנים בשלכת מדצמבר בכל הארץ.

זה לפי מה שאני יודע.


'עוד מעט וסקלוני..' :o
כל הכוחות - חדל אש! :rofl:

ינואר.. זה קצת מוגזם.. אבל נובמבר עד תחילת דצמבר, די הגיוני ל'ייקבי בוטיק'!
זה נקרא - 'בציר מאוחר' וקיים ביקבי בוטיק ברמת הגולן, או במרומי הרי הגליל, כמו 'יקב דלתון' שליד צפת
מדובר בבבציר ידני באמצע חודש נובמבר..! הבציר המאוחר נועד לייצור יינות מתוקים במיוחד.
ההשהייה בבציר כדי לאפשר הבשלה איטית וארוכה (מתאים למקומות גבוהים עם 'אווירה אירופאית')
כך הם מגיעים לרמות סוכרים של 36Brix או יותר..
(אם יש איזה מומחה, עם יקב בוטיק מיוחד, הממתין יותר..., לא יודע.., אבל זה כבר סוד מיקצועי, הנשמר קרוב לבטן, של מומחי היין)

אז.. ברור שגפן כמו לדוגמא 'רד גלוב', הגדלה בראש פינה, חצור הגלילית, צפת או רמת הגולן, תבשיל אפילו חודש לאחר אותה גפן שגדלה ליד רמלוד.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 04 יולי 2017, 19:28

זה מה שאמרתי מראש.

גפן מניבה חודשיים שלשה גג.

אין מצב מיוני עד ינואר.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5215
הצטרף: 26 יולי 2008, 13:19
מיקום: מושב גינתון

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי תמיר אילן » 05 יולי 2017, 16:11

אבי אלימלך כתב:זה מה שאמרתי מראש.

גפן מניבה חודשיים שלשה גג.

אין מצב מיוני עד ינואר.


בעיית פירוש. היא מניבה 2-3 חודשים בטווח של יוני-ינואר -- תלוי במיקום/גובה/מזג אויר
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 3883
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 05 יולי 2017, 20:12

היא לא מניבה ביוני ויולי בטוח.
וגם לא בינואר.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5215
הצטרף: 26 יולי 2008, 13:19
מיקום: מושב גינתון

Re: השאלות של זבולון

הודעהעל ידי ראובן אורן » 05 יולי 2017, 20:39

אבי אלימלך כתב:היא לא מניבה ביוני ויולי בטוח.
וגם לא בינואר.


ינואר.. בטוח שלא.. כבר מוגזם..
אבל אנחנו נכנסים כאן לדקדקנות יתר עם טעם לא כל כך טוב..

כי יש נתונים לגבי ייננים בעלי 'יקב בוטיק' פרטי שעושים כל מיני דברים 'משוגעים' !
אבל זה שייך לעולם הייננים !
משאירים הענבים על הגפן עד דצמבר כזה.. למאכסימום ארומה וסוכרים
ואפילו.. יש 'משוגעים' מיקצוענים שנותנים לענבים להפוך ל..צימוקים !! על הגפן ! כדי לקבל ארומה מיוחדת

גם לגבי ייצור איזשהו יין ייחודי וגם.. לייצור של חומץ בלסמי

בעל יקב בוטיק אחד, כאן, 'ציווה' עלי להכניס אצבע לתוך חבית עץ גדולה.. והחומץ בלסמי שליקקתי והיה שם, מתיישן.. היה משהו ...חלומי !

וכמובן.. שאיני יודע / איני זוכר.. באילו גפנים הם משתמשים ל'טריקים' הללו. כל אחד עם הסודות שלו
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28636
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים