שלומי דבוש כתב:ערב טוב לכולם =] היום טיילתי בעמק הצבאים בי-ם..מקום מדהים! המון עצי זית מרשימים...בקיצור, בכניסה לעמק מצאתי עץ זית נושא פירות וקטפתי לי כמות המספיקה לצנצנת..דא עקא, הזיתים חצי ירוקים חצי שחורים..איך כובשים אותם?!..תודה מראש=]
אם הכמות הייתה גדולה יותר, הייתי אומר לך להפריד בין השחורים לירוקים, את השחורים להמליח בצלח גס למשך כחודש וזהו.. בלי מים ותבלינים ואת הירוקים, להחמיץ כרגיל.
אבל, מאחר ומדובר בכמות לא גדולה, אזס אל תפריד, אלא תחמיץ את כולם.
- להשרות ל 4 ימים במים
- כל יום להחליף את המים
- להכין תמיסת 'מי מלח' ממלח גס. בנפח של הצנצנת.
- היחס הוא 8% מלח - לוקחים ביצה טרייה ומכניסים למים. אם היא צפה 'חופשי', תוסיף מים.. עד שהביצה תצוף באמצע - לא למעלה ולא למטה.
- תכין זר קטן של שמיר, 2-3 עלים של לימון או כל עץ הדר, 2 לימונים, כ 6 ראשי שום, 2-3 פלפלים חריפים אדומים, חתוכים בגסות.
- חתוך את הלימונים לפרוסות, תן לכל שן שום מכה כדי שתיבקע קצת
- 2-3 פרוסות לימון בתיתית הצנצנת, מלא במעט זיתים, שים 2 שיני שום וחתיכות פלפל חריף ומלא שוב בזיתים ו..חוזר חלילה. את שאר פרוסות הלימון, תדביק לדפנות הצנצנת בזמן המילוי - שיהיה גם יפה לעין !
- הגעת עד סוף הצנצנת, שים למעלה את הזר של השמיר, מזוג את המי מלח שהכנת, עד לחצי ס"מ משפת הצנצנת, הנח למעלה את 2-3 עלי הלימון שיחזיקו את הזייתים מתחת לפני המים. מזוג מעט שמן על המים - השמן ישמש כ'פקק' ולא יאפשר לאויר להיכנס.
- סגור במכסה - לא צריך מהודק והרמטי, כדי לאפשר לגזים לבעבע החוצה.
- רשום על הצנצנת את התאריך, שים אותה במקום יפה ודקורטיבי ואל תגע בה למשך חודש !
וזהו..