רדיית דבש מכוורת בחצר הבית\חובבים .
הגישה
בגידול הדבורים הטבעי בחצר הבית
הדבש הוא מזונן השוטף המקיים הבלעדי של הדבורים
זהו הקוד לבריאותן וחוסנן .
אולם כאשר הכוורת מלאה בדבש ..נדמה לי באביב -אבדוק
אנו חולקים מעט מתוך הברכה הזו בטובן .
זאת על ידי רדייה בכבוד של חלה או שתיים
והשאר לקיומן אנו מחוייבים לאפשר להן
להגיע לחורף עם כוורת מלאה במזון .
רדיית הדבש על ידי הגנן החובב
הנה לרוב ללא ציוד הרדייה היקר
מכשיר רדיה ידני ל3-4 חלות
עולה מעל 1300 שקל והמחירים מאמירים
http://www.youtube.com/watch?v=LI2HytOGuGsאלא בניה של מערכת אלטרנטיבית ביתית.
הליך הרדיה
המלכה מצויה בערך בין 6-10 חלות מרכזיות
עם הוולדות והפועלות
שאר החלות =מאגרי מזון עם פועלות אחרות .
ניתן לקחת את החלה השלישית מהאחרונה
לאחוז בה במאונך בניצב כל העת
אחרת הדבש ייגר מהתאים החוצה.
בודקים מול האור שאין וולדות לרוב אין,
מעל הכוורת הפתוחה
מפילים את הדבורים בהקשה אנכית של החלה
הן נופלות לתוך הכוורת אל שאר החלות
ואת הדבורים הנותרות מסירים לאט ובעדינות עם מברשת רכה .
מניחים במיכל ומכסים וכך גם את החלה השניה.
מקרבים את החלות המורחקות אל כל החלות המרכזיות
וסוגרים את הכוורת ללא החלפת סדר הברים
בבית חותכים את חלת הדבש מהבר או המסגרת עם סכין למיכל
ומחזירים לכוורת עם פס הדונג העלי
הן כבר תשלמנה מהר מ אוד את החסר.
דרכים שונות לרדיית הדבש
'א:לחלק לחלקים ולהניח בזהירות בצנצנות
וללעוס ולמצוץ ואת הדונג להשליך .מעדן בריא .
http://www.youtube.com/watch?v=gayDlEYeaKwב'.לפרק למיכל גדול ולמעוך את החלה עד דק
עם מועך תפוחי אדמה .
לסנן לילה במסננת \בד למיכל
בבקר לכפות את הקצף לפני שפיכה לצנצנות ...
ג 'קישור למאמרבנושא מתוך 'קח את הקיימות בידיים'ודוגמא פשוטה מבוססת על זרימה טבעית.
http://www.bayadaim.org.il/2012/05/%D7% ... %99%D7%AA/ד.למעוך להניח במסננת
http://www.youtube.com/watch?v=x0Y9Y2i4ps8או בחיתול\ציפית נקיה
לקשור בחלק העליון למתלה מעץ להניח לטפטף לתוך מיכל
וכל פעם לסובב את החלק העליון של הבד הקשור כמו ללחוץ בססוי סחיטה מלמעלה .
ללא נגיעה בדבשהניגר למיכל .
http://www.youtube.com/watch?v=Lvaphnin ... creen&NR=1ה.בסיוע מברגה וקונסטרטקציה אני קוראת לה שיטת שווארמה
http://www.youtube.com/watch?v=qZcbQ3JmimIכמובן לא לשכוח להחזיר לדבורים
את השאריות להניח ליד הכוורת
הן כבר תשתמשנה בדבש הנותר עד תום.