על ידי ראובן אורן » 23 אפריל 2006,14:04
הצמחים שהזכרת וכן כל משפחת ה'עליים', כולל פטרוזיליה, סלרי, חסה, מנגולד ועוד.. יצמיחו עלים רק בתנאים של חורף, כלומר מעט שמש ומעט שעות אור.
כשהיום מתארך ויש שמש חמה, הצמחים מבינים שזה הזמן המתאים ליצר זרעים, ונערכים לכך בהתאם.., מצמצמים עלים (כי יש מספיק אנרגייה) ותחילים לייצר את הדור הבא - קרי, פרחים וזרעים.
אז, השאירי לך צמח או שניים שיפרחו ויניבו זרעים, למען 'מחזור זרעים' חדש, ואת השאר, קצצי להם את עמוד הפריחה ואם יש לך אפשרות להעבירם לצל או לעשות עליהם צל, הרי שהם ימשיכו להוציא עלים כי מבחינתם, העלים הם 'קולטני שמש'..
פטרוזיליה, סלרי וכוסברא, אפשר להמשיך ולגדל עונה שנייה (לא רב שנתיים ! אלא.. דו0 שנתי) וכך גם תזכי לשורש מפותח שיתתאים מאוד למרקים או 'ירקות שורש בתנור'...
תרד וחסה אין מה להמשיך ולגדל..
גם את 'עמודי הפריחה' שאת קוצצת, לא לזרוק.. אלא..ישר למרק..!
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים