עמוד 1 מתוך 14

הגינה של גיא

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שלום לכולם,

זה פעם ראשונה שאני מגדל לעצמי ירקות ובימים האחרונים אני שם לב שהתחילו לצאת מהפרחים חוטים ארוכים וירוקים! העניין הוא שאני מכיר את הלוביה כהרבה יותר רחב ממה שגדל לי, אז השאלה היא האם אני אמור לחכות עוד שאני קוטף? אם לא, כדאי לשים במקפיא את הלוביות שכן קטפתי עד שייצאו לי מספיק בשביל מנה או אולי זה גדל נורא מהר ואין צורך. כל מידע יעזור לי (אולי אפילו מתכון :rofl: )
מחר אעלה תמונה אם זה יעזור

ממש תודה

Re: לוביה(שועית תאילנדית)

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2013,14:04
על ידי סתיו צ.
תחכה בסבלנות (זה קורה מהר, תוך יום יומיים)
עד שהלוביה תגיע לעובי של עיפרון רגיל בערך ואז תקטוף,
תשמור בשקית במקפיא עד שתהיה מנה לבישול/הקפצה.

צריך לפחות 5-6 שיחים כדי לקבל כמות משמעותית בזמן סביר\
אצלי השעועית ירוקה נותנת עכשיו סיר מלא לבישול כל שבוע.

ממליץ לך לאדות עד שמתרכך ואז לבשל כמה דקות עם רוטב לפי הטעם המועדף עליך.

שנה את שם האשכול הזה ל: הגינה של גיא או משהו דומה, (יש כפתור "עריכה")
ותמשיך להעלות שאלות ותמונות וכו' רק באשכול הזה,

אין צורך לפתוח אשכול חדש לכל שאלה

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
לא נעים לי ממך כבר:) תודה. שיניתי את השם. אז עכשיו פשוט לשאול גם שאלות בנושאים אחרים פה ? כמו שאת מבינה אני ופורומים לא חברים טובים.

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2013,14:04
על ידי סתיו צ.
אני מבין, זה בסדר,
את כל השאלות שלך, רק כאן.

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
קיבלתי. תמשיך כך! אני מעריך את זה.

עץ זית

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שלום,
יש לי עץ זיץ קטן (זה לא ממש עץ עוד) בן שלוש וושתלתי אותו מחדש עם אדמה אורגנית והומוס. הוא הגיב ממש יפה ונראה היה מבסוט עד מאוד. בחודש האחרון יש לו עלים צהובים וזה נראה שזה הולך ומחמיר. יכול להיות שהעציץ קטן לו (בלי קשר לעלים הצהובים זה נכון) ןלכן הוא מצהיב ?

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
IMG_1086.JPG
IMG_1086.JPG (77.97 KiB) נצפה 12106 פעמים

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2013,14:04
על ידי ראובן אורן
כן, אין לו מספיק 'משאבים' של מינרלים (בעיקר ברזל) באדמה שהבנסת לעציץ.
מציע שתכין אדמה טובה יותר, אולי מ'חמרה' המעורבת ב 30% קומפוסט ואח"כ עליך להיכנס לרוטינה קבועה של דישון בתה קומפוסט / הומוס
צמח בעציץ שאינו מחובר ל'אמא אדמה', דורש הזנה, אחרת איך יגדל ?!

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
החלפתי לעציץ גדול יותר ואדמה חדשה. תודה

לוביה(שועית תאילנדית)

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שלום,

אחרי שהלוביה עבדה כל כך יפה שמתי לב לאחרונה שכל העלים שלה דביקים נורא והגזה מלא בפטרת חומה כזאת.מצורפת תמונה. יש מה לעשו בנידון ? האם בכלל אפשר להמשיך לגדל לוביה בחורף או גם ככה אצטרך להוציא אותה בקרוב ?

תודה רבה

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013,14:04
על ידי ראובן אורן
'זמני הזריעה' של החוביה הן מחודש מרץ ועד לאוגוסט.
מאחר ותחילתו של החורף שלנו (ספטמבר אוקטובר) מסתמן במיעוט גשמים וטמפרטורות לא כל כך קרות, הרי שהלוביה יכולה לעמיק ולהניב עד כמעט נובמבר.

הלחות מתחילה לעלות והטמפרטורות לא קרות ולא חמות וזה עיתוי מצויין לכנימות (אצלך הן נראות לי כמו 'כנימות מגן') להתרבות ולהציק לצמחים, בייחוד באזור המרכז.

ענפים עמוסים בכנימות, פשוט הסר אותן עם הכנימות, הכנס לשקית אטומה וזרוק לאשפה.
ענפים עם מיעוט כנימות, אתה יכול לרסס בתמיסת סבון ולא ןטרוח כלל לשטוף במים לאחר מכן.

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
המון תודות

הבעיה היא שהענף המרכזי הוא מלא בכנימה ואם אסיר אותו ילך הכל לפי איך שזה נראה. שאתה אומר לתמיסת סבון, למה אתה מתכוון בדיוק ?

שוב תודה

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא ליכטן כתב:המון תודות

הבעיה היא שהענף המרכזי הוא מלא בכנימה ואם אסיר אותו ילך הכל לפי איך שזה נראה. שאתה אומר לתמיסת סבון, למה אתה מתכוון בדיוק ?

שוב תודה


תמיסת סבון
1 כף סבון כלים + 1 ליטר מים
להכניס לתוך מיכל ריסוס, לנער ולרסס

אם מרססים עלים, יש לשוטפם במים 15 דקות לאחר הריסוס. בירקות, לאחר 10 דקות, אחרת העלים ימותו.

ניתן לחזור על התהליך כמה פעמים, עד לחיסול כל הכנימות.

* לגבי הענף המלא - קח פיסת בד, הרטב אותה באלכוהול ו'נגב' איתה את הענף מהכנימות.

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
המון תודות

שעוית

הודעהפורסם: 05 אוקטובר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שלום לכולם,

שתלתי את ההנבטה של השעועית הירוקה לפני כמה ימים גינה. אני חדש לכל נושא גידול הירקות ותהיתי, אם הצמח נורא קטן אבל הוא כבר הוציא תרמיל, אני צריך לגזום אותו כדי שישקיע יותר משאבים בצמח עצמו או זה בסדר להשאיר אותו שם ?

שבת שלום ותודה

גיא

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 05 אוקטובר 2013,14:04
על ידי ראובן אורן
יפה, אתה חושב נכון !
אתה לא חייב, אבל ממש חושב נכון.
זה שכצמח קטן הוא כבר הוציא 'פרי', מראה שהאדמה טובה וההנבטה נעשתה היטב. לצמח יש בית שורשים טוב ובעזרתו הוא התחבר היטב לאדמה.
:y:

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 05 אוקטובר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
תודה על התשובה המהירה.
אני מעריך את זה.

קטיף

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שלום,

שאלה מביכה קצת אבל אשאל בכל זאת....

בגינה שלי כרגע יש המון עלים: בייבי, חסה ערבית, קייל וכו'. לשמחתי הרבה הכל נראה כל כך מצוין שאני תוהה מתי זה מוכן לאכילה ולמה אני מחכה? מכיוון שאני לא מחכה לפרי אני קצת בתהיות..

תודה רבה

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013,14:04
על ידי ראובן אורן
תתחיל לצרוך ותהנה מכל ביס
ככל שהעלים צעירים יותר וצבען ירוק בהיר, הם טעימים יותר וממש מרגישים את מתיקותם. כשהם מתבגרים, צבעם הופך לירוק כהה - הרבה יותר כלורופיל שטעמו מריר.
טעם עלה חיצוני של חסה לעומת עלה צעיר ופנימי של אותה החסה - הבדל של שמים וארץ.. :nod:
ממליץ לעקור חסות צעירות וליהנות מטעמן המתוק, להבדיל מהחסות בסופר.., בצבע ירוק כהה. :envy:
לגבי צמחים גדולים כמו קייל ההולכים לסיר הבישול, חתוך תמיד את העלים החיצוניים, כי החדשים, יוצאים תמיד מהמרכז. כך גם עם פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודומיהם.

Re: הגינה של גיא

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2013,14:04
על ידי גיא ליכטן
שוב תודה לך!
זה נראה שאתה עונה לכל העולם. מעריך את זה. ארשה לעצמי לשאול עוד שאלה, כל העלים לאכילה למשל בארוגלה? יש גודל מסוים שכדאי לחכות לו עם הקייל? אני מתכנן לעשות ממנו שייק ולא לבשל אותו. אתה מכיר טבלה במקרה של דברים שכדאי או אסור לשתול אחד עם השני ? הגינה שלי היא במיכלים על הגג ולא באדמה

תודה וסליחה על הבורות הקשה