הגינה של גיא

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 14 אוגוסט 2013, 20:59

שלום לכולם,

זה פעם ראשונה שאני מגדל לעצמי ירקות ובימים האחרונים אני שם לב שהתחילו לצאת מהפרחים חוטים ארוכים וירוקים! העניין הוא שאני מכיר את הלוביה כהרבה יותר רחב ממה שגדל לי, אז השאלה היא האם אני אמור לחכות עוד שאני קוטף? אם לא, כדאי לשים במקפיא את הלוביות שכן קטפתי עד שייצאו לי מספיק בשביל מנה או אולי זה גדל נורא מהר ואין צורך. כל מידע יעזור לי (אולי אפילו מתכון :rofl: )
מחר אעלה תמונה אם זה יעזור

ממש תודה
נערך לאחרונה על ידי גיא ליכטן בתאריך 14 אוגוסט 2013, 21:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: לוביה(שועית תאילנדית)

הודעהעל ידי סתיו צ. » 14 אוגוסט 2013, 21:23

תחכה בסבלנות (זה קורה מהר, תוך יום יומיים)
עד שהלוביה תגיע לעובי של עיפרון רגיל בערך ואז תקטוף,
תשמור בשקית במקפיא עד שתהיה מנה לבישול/הקפצה.

צריך לפחות 5-6 שיחים כדי לקבל כמות משמעותית בזמן סביר\
אצלי השעועית ירוקה נותנת עכשיו סיר מלא לבישול כל שבוע.

ממליץ לך לאדות עד שמתרכך ואז לבשל כמה דקות עם רוטב לפי הטעם המועדף עליך.

שנה את שם האשכול הזה ל: הגינה של גיא או משהו דומה, (יש כפתור "עריכה")
ותמשיך להעלות שאלות ותמונות וכו' רק באשכול הזה,

אין צורך לפתוח אשכול חדש לכל שאלה
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 655
הצטרף: 29 יולי 2011, 18:10
מיקום: קרית ביאליק

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 14 אוגוסט 2013, 21:35

לא נעים לי ממך כבר:) תודה. שיניתי את השם. אז עכשיו פשוט לשאול גם שאלות בנושאים אחרים פה ? כמו שאת מבינה אני ופורומים לא חברים טובים.
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי סתיו צ. » 14 אוגוסט 2013, 22:02

אני מבין, זה בסדר,
את כל השאלות שלך, רק כאן.
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 655
הצטרף: 29 יולי 2011, 18:10
מיקום: קרית ביאליק

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 14 אוגוסט 2013, 22:07

קיבלתי. תמשיך כך! אני מעריך את זה.
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

עץ זית

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 15 אוגוסט 2013, 11:14

שלום,
יש לי עץ זיץ קטן (זה לא ממש עץ עוד) בן שלוש וושתלתי אותו מחדש עם אדמה אורגנית והומוס. הוא הגיב ממש יפה ונראה היה מבסוט עד מאוד. בחודש האחרון יש לו עלים צהובים וזה נראה שזה הולך ומחמיר. יכול להיות שהעציץ קטן לו (בלי קשר לעלים הצהובים זה נכון) ןלכן הוא מצהיב ?
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 15 אוגוסט 2013, 11:16

IMG_1086.JPG
(77.97 KiB) הורד 5671 פעמים
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 15 אוגוסט 2013, 20:27

כן, אין לו מספיק 'משאבים' של מינרלים (בעיקר ברזל) באדמה שהבנסת לעציץ.
מציע שתכין אדמה טובה יותר, אולי מ'חמרה' המעורבת ב 30% קומפוסט ואח"כ עליך להיכנס לרוטינה קבועה של דישון בתה קומפוסט / הומוס
צמח בעציץ שאינו מחובר ל'אמא אדמה', דורש הזנה, אחרת איך יגדל ?!
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28351
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 15 אוגוסט 2013, 22:53

החלפתי לעציץ גדול יותר ואדמה חדשה. תודה
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

לוביה(שועית תאילנדית)

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 24 ספטמבר 2013, 16:40

שלום,

אחרי שהלוביה עבדה כל כך יפה שמתי לב לאחרונה שכל העלים שלה דביקים נורא והגזה מלא בפטרת חומה כזאת.מצורפת תמונה. יש מה לעשו בנידון ? האם בכלל אפשר להמשיך לגדל לוביה בחורף או גם ככה אצטרך להוציא אותה בקרוב ?

תודה רבה
קבצים מצורפים
IMG_1133.JPG
(111.34 KiB) הורד 5412 פעמים
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 24 ספטמבר 2013, 18:04

'זמני הזריעה' של החוביה הן מחודש מרץ ועד לאוגוסט.
מאחר ותחילתו של החורף שלנו (ספטמבר אוקטובר) מסתמן במיעוט גשמים וטמפרטורות לא כל כך קרות, הרי שהלוביה יכולה לעמיק ולהניב עד כמעט נובמבר.

הלחות מתחילה לעלות והטמפרטורות לא קרות ולא חמות וזה עיתוי מצויין לכנימות (אצלך הן נראות לי כמו 'כנימות מגן') להתרבות ולהציק לצמחים, בייחוד באזור המרכז.

ענפים עמוסים בכנימות, פשוט הסר אותן עם הכנימות, הכנס לשקית אטומה וזרוק לאשפה.
ענפים עם מיעוט כנימות, אתה יכול לרסס בתמיסת סבון ולא ןטרוח כלל לשטוף במים לאחר מכן.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28351
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 24 ספטמבר 2013, 21:00

המון תודות

הבעיה היא שהענף המרכזי הוא מלא בכנימה ואם אסיר אותו ילך הכל לפי איך שזה נראה. שאתה אומר לתמיסת סבון, למה אתה מתכוון בדיוק ?

שוב תודה
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 24 ספטמבר 2013, 21:09

גיא ליכטן כתב:המון תודות

הבעיה היא שהענף המרכזי הוא מלא בכנימה ואם אסיר אותו ילך הכל לפי איך שזה נראה. שאתה אומר לתמיסת סבון, למה אתה מתכוון בדיוק ?

שוב תודה


תמיסת סבון
1 כף סבון כלים + 1 ליטר מים
להכניס לתוך מיכל ריסוס, לנער ולרסס

אם מרססים עלים, יש לשוטפם במים 15 דקות לאחר הריסוס. בירקות, לאחר 10 דקות, אחרת העלים ימותו.

ניתן לחזור על התהליך כמה פעמים, עד לחיסול כל הכנימות.

* לגבי הענף המלא - קח פיסת בד, הרטב אותה באלכוהול ו'נגב' איתה את הענף מהכנימות.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28351
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 24 ספטמבר 2013, 21:15

המון תודות
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

שעוית

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 05 אוקטובר 2013, 14:08

שלום לכולם,

שתלתי את ההנבטה של השעועית הירוקה לפני כמה ימים גינה. אני חדש לכל נושא גידול הירקות ותהיתי, אם הצמח נורא קטן אבל הוא כבר הוציא תרמיל, אני צריך לגזום אותו כדי שישקיע יותר משאבים בצמח עצמו או זה בסדר להשאיר אותו שם ?

שבת שלום ותודה

גיא
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 05 אוקטובר 2013, 20:35

יפה, אתה חושב נכון !
אתה לא חייב, אבל ממש חושב נכון.
זה שכצמח קטן הוא כבר הוציא 'פרי', מראה שהאדמה טובה וההנבטה נעשתה היטב. לצמח יש בית שורשים טוב ובעזרתו הוא התחבר היטב לאדמה.
:y:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28351
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 05 אוקטובר 2013, 23:30

תודה על התשובה המהירה.
אני מעריך את זה.
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

קטיף

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 17 אוקטובר 2013, 20:25

שלום,

שאלה מביכה קצת אבל אשאל בכל זאת....

בגינה שלי כרגע יש המון עלים: בייבי, חסה ערבית, קייל וכו'. לשמחתי הרבה הכל נראה כל כך מצוין שאני תוהה מתי זה מוכן לאכילה ולמה אני מחכה? מכיוון שאני לא מחכה לפרי אני קצת בתהיות..

תודה רבה
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 אוקטובר 2013, 20:41

תתחיל לצרוך ותהנה מכל ביס
ככל שהעלים צעירים יותר וצבען ירוק בהיר, הם טעימים יותר וממש מרגישים את מתיקותם. כשהם מתבגרים, צבעם הופך לירוק כהה - הרבה יותר כלורופיל שטעמו מריר.
טעם עלה חיצוני של חסה לעומת עלה צעיר ופנימי של אותה החסה - הבדל של שמים וארץ.. :nod:
ממליץ לעקור חסות צעירות וליהנות מטעמן המתוק, להבדיל מהחסות בסופר.., בצבע ירוק כהה. :envy:
לגבי צמחים גדולים כמו קייל ההולכים לסיר הבישול, חתוך תמיד את העלים החיצוניים, כי החדשים, יוצאים תמיד מהמרכז. כך גם עם פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ודומיהם.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28351
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: הגינה של גיא

הודעהעל ידי גיא ליכטן » 17 אוקטובר 2013, 21:03

שוב תודה לך!
זה נראה שאתה עונה לכל העולם. מעריך את זה. ארשה לעצמי לשאול עוד שאלה, כל העלים לאכילה למשל בארוגלה? יש גודל מסוים שכדאי לחכות לו עם הקייל? אני מתכנן לעשות ממנו שייק ולא לבשל אותו. אתה מכיר טבלה במקרה של דברים שכדאי או אסור לשתול אחד עם השני ? הגינה שלי היא במיכלים על הגג ולא באדמה

תודה וסליחה על הבורות הקשה
גיא ליכטן
גנן באימונים
 
הודעות: 138
הצטרף: 13 יולי 2013, 19:20
מיקום: תל אביב

הבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים