'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי צברי נוגן » 30 ספטמבר 2013,14:04

לידיעתכם
כל הנושאים של אפיית פיתות בטאבון + בניית טאבון
הופרדו על יד לשרשור נפרד
השרשור הנוכחי !

ראובן


בעמוד 4 תאור הכנת ובניית טאבון ע"י אבי אלימלך - תמונה כללית + מצגת שלבי הבנייה



בוקר טוב בועז, נכון להיום מכין בגריל
השאיפה היא תוך שנה כבר להקים טאבון תימני אורגינל
בגינה ולהתחיל לאפות שם, מקום ותשתית יש רק צריך
לבנות :)
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 30 ספטמבר 2013,14:04

נוגן

תסביר איך בגריל?
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי צברי נוגן » 30 ספטמבר 2013,14:04

אבי זה לא גריל רגיל כמו שעושים בו בשר
זה גריל מיוחד לאפיית פיתות

הנה תמונה של משהו שדומה למה שיש לי

גריל לסלוף.jpg
גריל לסלוף.jpg (39.13 KiB) נצפה 13375 פעמים
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 30 ספטמבר 2013,14:04

תודה הבנתי.

אנסה בטבון בחוץ.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 30 ספטמבר 2013,14:04

צברי נוגן כתב:אבי זה לא גריל רגיל כמו שעושים בו בשר
זה גריל מיוחד לאפיית פיתות

הנה תמונה של משהו שדומה למה שיש לי

גריל לסלוף.jpg


בעצם למה אי אפשר בתנור אפיה רגיל שמחמם משני הצדדים? כמו שאופים חלה... :? :?

נוגן, אבי, יש למי מכם תוכנית מומלצת לבנייה עצמית של טאבון? אם אפשר מלבנים (כי יש לי כמות...)
אם כן תוכלו לשתף? יכול להיות פרויקט נחמד לאיזה יום שישי בחורף :D
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אורנה » 30 ספטמבר 2013,14:04

צברי נוגן כתב:אבי זה לא גריל רגיל כמו שעושים בו בשר
זה גריל מיוחד לאפיית פיתות

הנה תמונה של משהו שדומה למה שיש לי

גריל לסלוף.jpg

מגניב
תמיר אילן כתב:בעצם למה אי אפשר בתנור אפיה רגיל שמחמם משני הצדדים? כמו שאופים חלה...
???
לא מבינה באיזה תנור אפיה....אופה חלה ?
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 30 ספטמבר 2013,14:04

תמיר אילן כתב:
צברי נוגן כתב:אבי זה לא גריל רגיל כמו שעושים בו בשר
זה גריל מיוחד לאפיית פיתות

הנה תמונה של משהו שדומה למה שיש לי

גריל לסלוף.jpg


בעצם למה אי אפשר בתנור אפיה רגיל שמחמם משני הצדדים? כמו שאופים חלה... :? :?

נוגן, אבי, יש למי מכם תוכנית מומלצת לבנייה עצמית של טאבון? אם אפשר מלבנים (כי יש לי כמות...)
אם כן תוכלו לשתף? יכול להיות פרויקט נחמד לאיזה יום שישי בחורף :D



תמיר
הכי טוב, טאבון מלבנים מבפנים ומבחוץ, בנוי ומוחלק מבוץ
השכבה האחרונה תהייה מבוץ שהוא חול מעורב בשמן - כך הגימור יוצא חלק, יפה ועמיד לאורך שנים.
בגוגל סקרתי הבוקר, במקרה, הרבה ואריאציות יפות

https://www.google.co.il/search?hl=iw&q ... 4gTXmIDYBA
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 01 אוקטובר 2013,14:04

אורנה כתב:[
בעצם למה אי אפשר בתנור אפיה רגיל שמחמם משני הצדדים? כמו שאופים חלה...
???
לא מבינה באיזה תנור אפיה....אופה חלה ?[/quote]
אצלנו, הבת שלי אופה חלות לשבת בתנור אפיה ביתי :!:
לא הבנתי מה נראה משונה בזה... חשבתי שהרבה עושים זאת :?
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 01 אוקטובר 2013,14:04

ראובן אורן כתב:תמיר
הכי טוב, טאבון מלבנים מבפנים ומבחוץ, בנוי ומוחלק מבוץ
השכבה האחרונה תהייה מבוץ שהוא חול מעורב בשמן - כך הגימור יוצא חלק, יפה ועמיד לאורך שנים.
בגוגל סקרתי הבוקר, במקרה, הרבה ואריאציות יפות

https://www.google.co.il/search?hl=iw&q ... 4gTXmIDYBA


נראה פרויקט נהדר.
רק שאני משנה את ההערכה שלי שאבנה טאבון באחד מימי שישי... זה פרויקט לשבוע.
הנה צילומים של פרויקט כזה שמצאתי ברשת (דרך הקישור שנתת): בנייה בבוץ כשהלבנים חסינות אש מהוות את המשטח התחתון
http://www.mha-net.org/docs/v8n2/wildac04b.htm
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 אוקטובר 2013,14:04

אני חושב שאתה צריך להכין את התכנון והקונסטרקציה
את העיסוק בבוץ החרסיתי, לשתף את כל המשפוחע ליום כיף של בוץ

הרעיון של בניית בסיס / תבנית מחול, הוא רעיון יפה וחדש לי.
רעיון מצויין
מצפייה במהלכים אחרים, נראה שעדיף שה'איגלו' יהיה גבוה יותר ומחולק בגובה ל 2 מפלסים ע"י לוח פח מתכת (אפשר גם גבוה יותר ומחולק ל 3 מפלסים).
במפלס התחתון מבעירים את העצים כשבחלק האחורי של המבנה, הפח לא מגיע עד לשוליים, אלא מאפשר לחום לעלות למעלה, לתא האפייה.
כמו כן ממליץ על 'ארובה' מצינור מתכת בראש האיגלו, להוצאת העשן. צינור בקוטר 50-60 מ"מ. לא צריך יותר.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 01 אוקטובר 2013,14:04

האם לבנים של אקרשטיין מתאימות לרצפת תנור? כלומר האם הן חסינות אש?
אולי אבן מקומית שטוחה וגדולה יכולה לשרת מטרה זאת (הכוונה שהאבן לא תסדק מהחום הרב)ץ

רעיון הקומות מעניין. מתלבט אם לשים פח או עוד אבן שטוחה וגדולה.
לא כל כך נוח לי עם המחשבה על פח (מגולוון) בתור המשטח עליו מניחים את הבצק. אם כבר אז פח נירוסטה, אבל אבן יותר מתאימה, לע"ד.
אז מתגבש הרעיון הבא:
א. אבן שטוחה וגדולה (כ-60 ס"מ על 60 ס"מ בעובי של 5-10 ס"מ) כאבן-בסיס. אפשר להניח אותה על גל אבנים בגובה 50 ס"מ פלוס, כדי לא לשבור את הגב כל פעם שרוצים לאפות...
ב. להניח לבנים או אבנים מקומיות בגובה של כ-20 ס"מ,בעיגול בהיקף של אבן הבסיס, (להשאיר פתח ברוחב של כ-40 ס"מ להכנסת העצים).
ג. למלא בחימר/בוץ את כל הרווחים בין האבנים ולהחליק מבפנים ומבחוץ (בלי לכסות לגמרי אם אלה אבנים ועם כיסוי מלא מבפנים אם אלה לבנים והן לא חסינות אש).
ד. להניח על מעגל האבנים הראשון אבן שטוחה שנייה, (60X60X5). להשאיר רווח קטן מאחור שיאפשר לאויר החם/עשן לעלות למעלה.
ה. להניח לבנים או אבנים מקומיות בגובה של כ-20 ס"מ בהיקף על האבן השנייה. להשאיר פתח של כ--50-40 ס"מ להכניס פיתות וכד'
ו. למלא בחימר/בוץ את כל הרווחים בין האבנים ולהחליק מבנים ומבחוץ (בלי לכסות לגמרי אם אלה אבנים ועם כיסוי מלא מבפנים אם אלה לבנים והן לא חסינות אש).
ז. לשפוך חול רטוב ולמלא את החלל בין האבנים של הקומה השניה. להוסיף עוד חול רטוב בצורת כיפה. לתקוע בחול בשיא הגובה צינור מתכת שישמש כארובה .
ח. לכסות את החול בחימר/בוץ מעורב עם חול בעובי של כ-10 ס"מ. זה חומר (adobe) שיהפך לקרמיקה קשה ועמידה בחום.
ט. אם נשאר כח, לכסות בשכבה שנייה של חימר/בוץ מעורבב עם הרבה קש (cob -תכונות בידוד).
י. מניחים להתייבש כמה ימי שמש.
יא. מוציאים את החול מוסיפים עצים ומבעירים בהדרגה כדי לייבש את החימר גם מבפנים.

מה דעתכם? הצעות לשיפור?
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 אוקטובר 2013,14:04

יופי טופי
וכמה התיחסויות:

אבני אקרשטיין מתאימות! בחר את הגדולות יותר - 20*20. במנגל המסתובב שלי, הן משמשות כבסיס, כבר הרבה שנים, ללא היסדקויות או שברים. אבו מקומית /גיר, תתפרק ותתפוצץ עם הזמן, ניא מכילה כיסי מים.
לא דיברתי על 'פח מגולבן' ! הגילוון נעשה ע"י אבץ Zn וזה לא בריא. 'פח' פלדה' - חלון של ממ"ד, דלת של זחל"מ :) וכדומה, יותר פרקטי. ברזל שחור - נוח לעבודה, נקי ומעביר חום מצויין.
פח נירוסטה, מתעוות בחום - מתקמר ומתקער - אני משתמש באחד לצורך ביצוע 'מעורב ירושלמי' על המנגל.

א. כן 50 ס"מ ++ ואפילו 1 מטר! כשהבסיס ישמש כ'ארונית' לאיחסון חומר בערה.
ב. V
ג. אם תשיג 'שארייות של 'אקרשטיין' עגולות..
ד. אבן שטוחה לא מתאים לי. חושש להיסדקות.
ה. V
ו. V
ז. V
וכו'..

אפשר לחשוב גם על 'דלת' לפתח הכנסת הפיתות, לא חובה, כי הכל מהיר

רווח נקי - 'אפר עצים'
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי שי.ה » 02 אוקטובר 2013,14:04

תמיר אילן כתב:
אורנה כתב:[
בעצם למה אי אפשר בתנור אפיה רגיל שמחמם משני הצדדים? כמו שאופים חלה...???
לא מבינה באיזה תנור אפיה....אופה חלה ?

אצלנו, הבת שלי אופה חלות לשבת בתנור אפיה ביתי :!:
לא הבנתי מה נראה משונה בזה... חשבתי שהרבה עושים זאת :?


בהצלחה עם הפרויקט הקטן תמיר- מחכה לראות את התוצאות- או אפילו לטעום :wink:
לגבי החלות- אכן הרבה עושים..
לא בעיה להכין בתנור ביתי..
עדיף שתהיה לו אופציית "טורבו" (מאוורר)- אשר גורם לסרקולצייה של החום בכל שטח התנור לצורך חימום אחיד
אבל גם בטוסטר ביתי, עם שני גופי חימום למעלה ולמטה- הצלחתי להכין חלות..
שי.ה
גנן עם עתיד
 
הודעות: 331
הצטרף: 31 ינואר 2012,14:04
מיקום: קרית אונו

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 אוקטובר 2013,14:04

יש הבדל בין אפיית פיתות לאפיית חלות ו/או אפיית פיצות

כל אחד מהם דורש הגעת חום בצורה אחרת.
החלות צריכות חום עוטף מסביב ועל כן תנור טורבו עושה עבודה יפה, בייחוד אם מקפידים על תבנית עם מים התחתית התנור לצורך 'חום + לחות'.
שווה לקפוץ פעם למאפיית לחמים / חלות ולראות את תהליך האפייה. בצעירותי גדלתי והסתובבתי רבות בתוך מאפיית פרצ'יק בת"א, מאחורי 'מצודת זאב'.
תמיד נפעמתי מהעובד שהיה פותח את דלת התנור הענק, בוחן את הככרות ולוקח ליד צינור השקייה (כמו של גינה!) ומתחיל להשקות את הככרות הרבות שעל הצבנייות המסתובבות בתוך התנור הלוהט. זאת כדי להשהות את אפייתן מבחוץ ולקבל את אותו ה'קרום' הפציח שבראש הלחם / חלה.

פיתות לסוגיהן השונים, דורשות משטח חם מלמטה ואויר חם מלמעלה. חלקן חייבות להיות מודבקות לדופן התנור כמו 'פיתה עיראקית'.
וכך גם פיצות
התוצאות הטובות ביותר מושגות ע"י 'פיצה על אבנים' וזאת ע"י הכנסת משטח אבן (גרניט) לתוך תנור רגיל ועליו מניחים את הבצק
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אורנה » 02 אוקטובר 2013,14:04

ראובן אורן כתב:יש הבדל בין אפיית פיתות לאפיית חלות ו/או אפיית פיצות

כל אחד מהם דורש הגעת חום בצורה אחרת.
החלות צריכות חום עוטף מסביב ועל כן תנור טורבו עושה עבודה יפה, בייחוד אם מקפידים על תבנית עם מים התחתית התנור לצורך 'חום + לחות'.
שווה לקפוץ פעם למאפיית לחמים / חלות ולראות את תהליך האפייה. בצעירותי גדלתי והסתובבתי רבות בתוך מאפיית פרצ'יק בת"א, מאחורי 'מצודת זאב'.
תמיד נפעמתי מהעובד שהיה פותח את דלת התנור הענק, בוחן את הככרות ולוקח ליד צינור השקייה (כמו של גינה!) ומתחיל להשקות את הככרות הרבות שעל הצבנייות המסתובבות בתוך התנור הלוהט. זאת כדי להשהות את אפייתן מבחוץ ולקבל את אותו ה'קרום' הפציח שבראש הלחם / חלה.

פיתות לסוגיהן השונים, דורשות משטח חם מלמטה ואויר חם מלמעלה. חלקן חייבות להיות מודבקות לדופן התנור כמו 'פיתה עיראקית'.
וכך גם פיצות
התוצאות הטובות ביותר מושגות ע"י 'פיצה על אבנים' וזאת ע"י הכנסת משטח אבן (גרניט) לתוך תנור רגיל ועליו מניחים את הבצק

אכן מאז שהתחלתי לאפותלאחרונה
יש בתחתית התנור אבן אפייה http://www.baking.co.il/using_baking_stone
כמו בפצרייה וטורבו לא ידעתי שאפשר אחרת :oops:
אני אופה חדשה לגמרי

בעניין הטאבון תומכת נלהבת בבניה זו
עתה זהו זמן מאוחר מידי אצלנו בגלל הרטיבות והגשמים הקרבים
אולם גם חלום זה יוגשם .
כיף לך .
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 02 אוקטובר 2013,14:04

אם אבן גיר מקומית תיסדק אז צריך פתרון אחר.
אם יש לי לוח ברזל לא מגולוון) עבור "הקומה השניה", אפשר "לרצף" מעליה עם לבני אקרשטיין.
לבני אקרשטיין יתנו את המענה התרמי של אגירת החום הגבוה ושיחרורו המהיר, אבל האם ניתן להניח עליהן ישירות את בצק הפיתה/פיצה/לחם?
או שצריך את אבן האפיה (משיקולי נקיון...)?
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

אפייה ב'טאבון' - הגיגים על בניית טאבון טוב

הודעהעל ידי מיכל גולן » 02 אוקטובר 2013,14:04

תמיר אילן כתב:אם אבן גיר מקומית תיסדק אז צריך פתרון אחר.
אם יש לי לוח ברזל לא מגולוון) עבור "הקומה השניה", אפשר "לרצף" מעליה עם לבני אקרשטיין.
לבני אקרשטיין יתנו את המענה התרמי של אגירת החום הגבוה ושיחרורו המהיר, אבל האם ניתן להניח עליהן ישירות את בצק הפיתה/פיצה/לחם?
או שצריך את אבן האפיה (משיקולי נקיון...)?

שלום אילן
ניתן לקנות את אבן "השמוט" שהיא אבן מיוחדת שיש לי בתנור הביתי,(בגודל וברוחב)התנור הנמצא דרך קבע. בשל תכונות אגירת החום הוא גם גורם לחיסכון באנרגיה ואני מכוונת את ווסת הטמפרטורה לנמוך ממה שרציתי בגלל התכונות הנ"ל.
אחותי בנתה טאבון בחצר ביתה שעשוי מלבנים של אבן שמוט.וניתן לאפות ולבשל בתוכו. תיכנס לגוגל לגבי לבני שמוט לבנית טאבון או אח ביתית.
לגבי אבן השמוט לתנור הביתי ניתן לקנות אותו בכל חנות לכלי בית.
מיכל גולן :)
"האדם אינו אלא קרקע ארץ קטנה.
האדם אינו אלא תבנית-נוף מולדתו"
שאול טשרניחובסקי
מיכל גולן
גנן באימונים
 
הודעות: 173
הצטרף: 01 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: מושב ליד כרמי יוסף- השפלה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 02 אוקטובר 2013,14:04

מיכל גולן כתב:שלום אילן
ניתן לקנות את אבן "השמוט" שהיא אבן מיוחדת שיש לי בתנור הביתי,(בגודל וברוחב)התנור הנמצא דרך קבע. בשל תכונות אגירת החום הוא גם גורם לחיסכון באנרגיה ואני מכוונת את ווסת הטמפרטורה לנמוך ממה שרציתי בגלל התכונות הנ"ל.
אחותי בנתה טאבון בחצר ביתה שעשוי מלבנים של אבן שמוט.וניתן לאפות ולבשל בתוכו. תיכנס לגוגל לגבי לבני שמוט לבנית טאבון או אח ביתית.
לגבי אבן השמוט לתנור הביתי ניתן לקנות אותו בכל חנות לכלי בית.
מיכל גולן :)


תודה מיכל,
אכן ראיתי פרסומים לגבי לבני "שמוט".
מאחר ויש לי עודף לבני אקרשטיין תהיתי אם ניתן להשתמש בהן במקום לבני שמוט או אבן שמוט כדי לחסוך בהוצאות הבנייה (אנחנו פה בפורום אוהבים למחזר גם לחיסכון וגם מסיבות אקולוגיות).
השאלה היא האם לבני אקרשטיין בחום גבוה משחררים חומרים לא בריאים לתוך הבצק המונח עליהם או לאויר שאופף את הבצק...
בריאות קודמת למחיחזור ולחיסכון בכסף :!:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 אוקטובר 2013,14:04

פוווווווווו....
כתבתי תשובה ארוכה ו..היא נעלמה.. עצבים !

בקצרה
אקרשטיין לא מתאימות, הן לא נצמדות למשטח חלק בגלל הקימור שלהן, אבל אוגרות חום מצויין
אז או לבני שמוט או..
לחפש מפעל החותך שיש וגרניט למטבחים
לחפש שם חתיכות שנשארו מחיתוך ה'חור לכיור'
אבל לא משיש, אלא מגרניט ! שהוא למעשה מגמה שהתמצקה ולכן עמיד בחום רב
ללכת על הצבעים הכהים עד שחורים
אוגר ומעביר חום מעולה וחלק כמו זכוכית
לחפש בעובי של 30 מ"מ ומעלה
יש מסעדות שמגישות לך פלטה כזו לשולחן, ישר מהתנור ואתה מכין עלינ לבד את הבשר החי שמגישים לך.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אלקנה » 02 אוקטובר 2013,14:04

יש מסעדות שמגישות לך פלטה כזו לשולחן, ישר מהתנור ואתה מכין עליה לבד את הבשר החי שמגישים לך.[/quote]

מה לכוהן (צמחוני) בבית הקברות? :o
אלקנה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1373
הצטרף: 30 יולי 2012,14:04
מיקום: דולב, מערב בנימין (20 דקות ממודיעין)

הבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־24 אורחים

cron