'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: 'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 ספטמבר 2014,14:04

לא הבנתי כלום תמיר.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: 'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי תמיר אילן » 04 ספטמבר 2014,14:04

אבי אלימלך כתב:לא הבנתי כלום תמיר.

יש טאבונים עם שתי קומות: למטה העצים הבוערים ולמעלה הבצקים.
בין הלמטה והלמעלה יש רצפה/תקרה מפרידה העשויה מלבנים חסינות אש (13ש"ח :) )
ברצפה/תקרה המפרידה הזאת יש פתח בצד הרחוק של הטאבון שמאפשר לאויר חם (ולעשו) לעלות לקומה העליונה.
כך, הבצק מקבל חום אחיד מלמטה וגם מהאויר החם שזורם סביבו לפני שיוצא החוצה דרך הארובה.
אתה כבר בנית שתי קומות. אפשר היה לנצל זאת כדי לשים את העצים למטה - אם אפשר לעשות פתח מאחור...
\ :whew:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: 'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 05 ספטמבר 2014,14:04

אני לא מאמין שבשיטה הזו ניתן להגיע לארבע מאות מעלות.אני בקושי מגיע לזה עם בעירה של שעתיים בתוך הטאבון.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: 'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי ראובן אורן » 05 ספטמבר 2014,14:04

אבי אלימלך כתב:אני לא מאמין שבשיטה הזו ניתן להגיע לארבע מאות מעלות.אני בקושי מגיע לזה עם בעירה של שעתיים בתוך הטאבון.


אף אני בדעה דומה
הטכניקה של ה'תנור' שתמיר מתאר, היא טכניקה של תנורי אפייה ישנים ומוצלחים, בהם היו אופים בעבר לחם, חלות וכו'
הטכניקה הזו דרשה בנייה מאוד מאסיבית ועבה, מלבנים חסינות אש ואוגרות חום (ואריאציות של 'שמוט') וחימום ע"י 'מדחס / מבער סולר' ובהמשך..., מבערי גז

הבערה עם עצי הסקה, לא מספיקה ליצירת חום גבוה לחימום גבוה ואחיד של חלל התנור
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'טאבון' - הגיגים ותוכנייות לבניית טאבון טוב

הודעהעל ידי תמיר אילן » 07 ספטמבר 2014,14:04

מודה שאני מדבר מתיאוריה - בלי נסיון - ולכן אולי טועה.
אבל אני מדגיש שבשיטה שהזכרתי (שכמובן לא אני המצאתי) כל האויר החם עולה מקומת השריפה לקומת האפייה.
זה מונע התפחמות של צד אחד של הלחמים (הצד שפונה לאש כמובן בטאבון של תא אחד), ונותן חימום אחיד (מלמטה ומהצדדים)
אם התא התחתון (של הבעירה) סגור מכל הכיוונים פרט לפתח קטן לכניסת אויר אני חושב שזה כן יעבוד.

יום אחד (אחרי הפנסיה???) אנסה את התאוריה :P
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־92 אורחים

cron