ליאור
הכנת קומפוסט במנותק מהאדמה, היא משימה לא קלה, אבל אפשרית.
חברנו מהפורום 'טיבי' (טיבי תתעורר, מזמן לא ראינו אותך!
) 'התעקש' לבצע זאת והדרכתי אותו ארוכות ולאט לאט ובאחד ממפגשי הפורום, הביא במכוניתו כמות נאה של קומפוסט לבדיקתי, והייתי מרוצה מאוד מהתוצאה.
את הקומפוסט הוא הכין בגינת גג / מרפסת שבה גידל עץ לימון, גפן, ירקות שונים, צמחי תבלין ועם הצלחה רבה, גם תות שדה.
לצורך הכנת הקומפוסט, הוא השתמש בחבית גדול (נדמה לי של 200 ליטר) עם מכסה הניתן לסגירה טובה
סדר הכנסת 'חומרי הגלם:
שכבה ראשונה - 'קש' / חומר יבש - כ 15 ס"מ
שכבה שנייה - שארייות מהמטבח ומצמחי הגינה - כ 10 ס"מ
שכבה שלישית - קומפוסט קנוי ומסריח(!) או העדיף ביותר 'זבל עופות' שאותו מפזרים בשכבה של כ 5 ס"מ
שכבה הבאה - חזרה על השכבות הקודמות ברוטינה
* איו לסגור המכסה בצורה אטומה! אלא לכסות ברשת או בד, למניעת כניסת 'מעופפים' שונים - זבובים, ברחשים וכדומה
לאחר שהתבצע 'ערום בשכבות' לפי אותו הסדר והערימה בפנים עברה את מחצית גובה החבית, יש לסגור המכסה היטב, להשכיב החבית ולגלגלה מספר פעמים על הרצפה כדי לערבב כל השכבות ולקבל הומוגנייות.
בשלב זה, יש לבדוק את מידת הלחות שבפנים. אם לאחר הערבוב יש כמות גדולה של נוזלים, יש להוסיף 'חומר יבש', לערבב היטב ולבדוק שוב.
בד"כ, אין כמעט צורך להוסיף נוזלים (מים) מאחר והשאריות מהמטבח מגירות כמות גדולה של נוזלים בשלב הראשון של 'שריפת סוכרים'.
עם הניסיון, מגיעה גם ההתמקצעות.