גפן גפן

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 02 יוני 2014,14:04

האשכול למעלה בסדר גמור.רק שחצי מהענבים קטנים.
לפי ההסבר שקיבלתי,הענבים הקטנים לא מגיעים למתיקות ורמת סוכר .
ולכן חוץ מענין היופי ליצוא,כדאי להגיע למצב של אשכול מסורק ,מדולל ומזונב.
זה גם מאוורר את הענבים,ואין מגע בניהם(פחות צפיפות לענין מחלות וקימחון).
בשנה שעברה לא עשיתי כלום.השנה עשיתי ועוד איך,שזה המון המון עבודה.
רואים הבדל עצום.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי מגדיאל » 02 יוני 2014,14:04

תודה רבה לשניכם השכלתי! :y:
ראובן לשאלתך, בתמונה שצילמת (השנייה) נראה כי יש צורך בזינוב ואולי אפילו חילון. נכון?

דבר אחד בטוח מחכה לי הרבה עבודה בגינה, מאז ששתלתי את הגפן שלי גזמתי רק ענפים שפלשו למקומות אחרים. :D
מגדיאל
גנן עם עתיד
 
הודעות: 388
הצטרף: 26 יוני 2011,14:04
מיקום: כפר סבא

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יוני 2014,14:04

ברור.. אבל אני לא 'יצואן מוסמך', על אף שלמדתי במכון היצוא :lol:

הם לא היו למכירה אלא לאכילה
ומה לא בסיידר באשכול של 3 קילו? :P
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי ליאור1 » 02 יוני 2014,14:04

ראובן אורן כתב:
חילון - פתיחת חלונות בעלים - הורדת עלים והרמת זמורות צעירות על חוטים המתוחים בין הקונזולות, כדי לאפשר לשמש חהגיע לענבים, לבצע פוטוסינטזה על הענבים עצמם ולהגדיל את כמות הסוכרים - 'בּוּמֶה' וכן את ה'בּוּקֶה' - הארומה
["כמובן" שהפועלים מאוד מקפידים על 'הורדת העלים', במיוחד בכרמי מוסקט !! נראה מי הראשון שיענה על כך - מדוע הם 'מקפידים' ??]


ההיגיון שלי (ואולי קצת הבנה ממה שלמדתי פה בפורום) אומר שהם עושים את זה בגלל המטרה הסופית של המוסקט - יין...
ברגע שגוזמים את עודפי הצמיחה/"צמיחה מיותרת" בעצם אתה גורם לגפן להשקיע את מירב הכוחות שלו בענבים מה שבסוף משפיע על הטעם הסופי שלהם, שיהיה מין הסתם עשיר יותר (אני מניח שתופעת לוואי רצויה שתורמת לזה היא גם קרני השמש שחודרות יותר טוב לאשכולות ומזינות אותם בחום ועוד כל מיני דברים כאלה).
זה בעצם פעולה הפוכה ממה שאני עושה עם הפלפל החריף שלי, אני כרגע מוריד לו פריחה מוקדמת כדי שהצמח ישקיע את מירב הכוח שלו על צמיחה וגדילה מאשר על הוצאת פרי..
ליאור1
גנן עם עתיד
 
הודעות: 458
הצטרף: 02 מאי 2012,14:04
מיקום: גבעתיים

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי אלקנה » 02 יוני 2014,14:04

גם אני בודק אם למדתי היטב:
החשיפה המוגברת לאור, ומיעוט הקולטנים הרגילים של השמש - העלים, יגבירו את הפוטוסינתזה בפרי עצמו ולא דרך העלים, וממילא תגבר כמות הסוכר בפרי.
גם מיעוט השקיה בשלב הזה אמור לסייע למגמה.
(כמה קיבלתי במבחן?)
אלקנה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1373
הצטרף: 30 יולי 2012,14:04
מיקום: דולב, מערב בנימין (20 דקות ממודיעין)

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 יוני 2014,14:04

נכון.. טוב, את הרעיון הכללי כתבתי - "..כדי לאפשר לשמש חהגיע לענבים, לבצע פוטוסינטזה על הענבים עצמם ולהגדיל את כמות הסוכרים "

אבל מדוע הפועלים 'מקפידים' על כך..? :lol:

התשובה פשוטה, הם ממלאים ארגזים ארגזים בעלי גפן (הטובים ביותר הם של המוסקט) ורצים לשוק למכור! לצורך 'עלי גפן ממולאים' :)
נתקלתי בזה, הרבה פעמים כשה'ראיס' מגיע לחקלאי ואומר לו, בפנים דאוגות.. 'חייבים להוריד עלים למוסקט!'
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי ליאור1 » 02 יוני 2014,14:04

אההההההההההה חחחחחחחחחח חשבתי שהתכוונת לענבים עצמם מדוע זה חשוב...בכלל לא חשבתי על הצד השני; העלים :P
ליאור1
גנן עם עתיד
 
הודעות: 458
הצטרף: 02 מאי 2012,14:04
מיקום: גבעתיים

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי אורנה » 03 יוני 2014,14:04

עולם הגפן

הסירוק ,הזינוב ,החילון

לאורך חיי האשכול שהוא לערך 3 חודשים
האם יש תיזמונים קבועים לפעולות הנ"ל
והכי דחוף לי ה'חילון 'כמה זמן לפני הבשלה ?
שנה שעברה היו לנו פירות ב16 ליוני
השנה שנה מעוברת כלומר.....
רוצה לבדוק האם בערב חג זה יהיה
ברכה לפרי חדש(הפתעה) בערב חג .
בצאת החג שותלת עוד גפנים .

אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 יוני 2014,14:04

בוודאי שיש תיזמונים(למי שרוצה):

סירוק בפריחה,וזה עבר.
חילון,כל הזמן כמעט,אבל בעיקר עכשיו.
זינוב,משהוא כמו חודש לפני בציר.
לא תורה מסיני,אפשר לזייף בגינה הפרטית.

אגב,הגפן שקניתי בסיור בסטף(הג'נטלי)מוציא אשכולות נהדרים.
מקווה שגם הטעם.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי משולם יולזרי » 03 יוני 2014,14:04

אבי אלימלך כתב:האשכול למעלה בסדר גמור.רק שחצי מהענבים קטנים.
לפי ההסבר שקיבלתי,הענבים הקטנים לא מגיעים למתיקות ורמת סוכר .
ולכן חוץ מענין היופי ליצוא,כדאי להגיע למצב של אשכול מסורק ,מדולל ומזונב.
זה גם מאוורר את הענבים,ואין מגע בניהם(פחות צפיפות לענין מחלות וקימחון).
בשנה שעברה לא עשיתי כלום.השנה עשיתי ועוד איך,שזה המון המון עבודה.
רואים הבדל עצום.

שנה הבאה תקרא לי
גם אעזור לך וגם אלמד
משולם יולזרי
גנן עם עתיד
 
הודעות: 424
הצטרף: 02 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: הוד השרון

Re: גפן גפן

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 יוני 2014,14:04

אבי אלימלך כתב:בוודאי שיש תיזמונים(למי שרוצה):

סירוק בפריחה,וזה עבר.
חילון,כל הזמן כמעט,אבל בעיקר עכשיו.
זינוב,משהוא כמו חודש לפני בציר.
לא תורה מסיני,אפשר לזייף בגינה הפרטית.

אגב,הגפן שקניתי בסיור בסטף(הג'נטלי)מוציא אשכולות נהדרים.
מקווה שגם הטעם.


למיטב ניסיוני.. 'חילון' מתבצע כשהענבים מגיעים כמעט לשיא גודלם ואז מרימים ענפים, מסירים עלים ונותנים לענבים להשתזף ולהמתיק
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־100 אורחים