ראובן אורן כתב:בוקר טוב חייקוש
תמונות משובבות עין, יופי של 'ביכורים לשבועות'
מה המתכון שלך להחמצת עגבנייות?
חג שמח
אבי אלימלך כתב:כל הכבוד חייקוש.תלמידה טובה.
לכל מי ששאל בפרטי מה הסוד שנתתי לחייקוש לתנובה כזו,
אז אין סוד,יש זבל עופות אצלה
חיקושית כתב:אבי אלימלך כתב:כל הכבוד חייקוש.תלמידה טובה.
לכל מי ששאל בפרטי מה הסוד שנתתי לחייקוש לתנובה כזו,
אז אין סוד,יש זבל עופות אצלה
התכוונתי להדלייה-(כך זה נקרא כשמורידים ענף "תינוק" שגדל בין הענפים?)
דובי כתב:זבל עופות? יש בזה שימוש שלא בערימת הקומפוסט?
חיקושית כתב:ראובן אורן כתב:בוקר טוב חייקוש
תמונות משובבות עין, יופי של 'ביכורים לשבועות'
מה המתכון שלך להחמצת עגבנייות?
חג שמח
תודה רבה ראובן
אכן רציתי להוסיף מתכון, אך נתקעתי זמן רב במחשב כי לא הצלחתי להכניס את התמונות, שכיווצתי דרך פיקסה, ולבסוף דרך ניסוי וטעיה, עשיתי זאת דרך הצייר.
השעה הייתה 1.30 והגיע הזמן ללכת לישון.
ועכשיו למתכון-מתוך כיבושים והחמצות:
http://www.mypickles.co.il/articles/art ... ID=1&MID=1
החומרים:
עגבניות ירוקות וקשות
פלפל חריף
שום
מלח
מים
שמיר
סלרי
עלי גפן
עלי דובדבן
חזרת
חומץ
פלפל שחור
אופן ההכנה:
חורצים כל עגבניה בחלק העליון (מזרז תהליך ההחמצה)
מכניסים לצנצנת זכוכית
מוסיפים שמיר (הכמות לפי הטעם המועדף-שווה לנסות מספר גרסאות)
מוסיפים שום מקולף לפי הטעם
מוסיפים גבעולי סלרי
מוסיפים פלפל חריף לפי הטעם
מכסים במים מלוחים ביחס של כפית מלח לכוס מים (רצוי להשתמש במים חמים )
לוחצים את הכל במשקולת כצלחת
אוטמים הצנצנת מערביבם הצנצנת מדי פעם
מוכן כאשר הצבע של כל העגבניה משתנה לירוק כהה
טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך
ניתן גם להוסיף עלי גפן,עלי דובדבן או חתיכת שורש חזרת
פלפל שחור ומעט חומץ משפרים לאחדים מאיתנו את הטעם
הערות: אני מלאתי את הצינצנת (המלאה בעגבניות, ) במים חמימים, שנמדדו בכוסות-(כדי לדעת את כמות המלח שעלי לשים,) ואח"כ שפכתי אותם לקנקן
והוספתי מלח לפי כפית לכוס, ועירבבתי היטב להמסת המלח, ואז שפכתי בחזרה את הנוזל לצינצנת.
הנחתי את הצינצנת במקום מואר, אך לא בשמש ישירה, כדי לא לרכך את העגבניות.
בהצלחה-
אמי ז"ל הייתה מחמיצה קבוע כרוב, מלפפונים ועגבניות.
עד עתה המלפפונים מוחמצים קבוע אצלי, חבל שלא מפרי גני.
זו לי התנסות ראשונה עם עגבניות. ודרך אגב לא הוספתי את התוספות המוצעות במתכון.
חיקושית כתב:ורק עתה שמתי לב שקיבלתי תואר של "גנן חדש."
התואר מחייב להמשיך במשימה החדשה. תודה ראובן על התואר.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־87 אורחים