השאלות שלי - נירל

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: מושית השבע - 'פרת משה רבנו'

הודעהעל ידי נירל » 19 יוני 2014,14:04

חיפוי בעציצי המרפסת נעשה עם חציר שמשמש אוכל למכרסמים נמכר בזיל הזול חחח
אני חושש שהם מוסיפים תוספות כמו חומרים נגד תולעים כך שאינני שם את זה כחומר יבש בקומפוסט או בגינה אלא רק בעציצים מנותקי אדמה.
האם עובי החיפוי מספיק? כ-10 ס"מ ואני מחדש אותו כל פעם שהוא יורד מעט.

הלואיזה המתאוששת מהשקיית יתר וכמעט טביעה למוות
תמונה
הפטרוזיליה עם חיפוי לאחר תספורת רצינית
תמונה
גם הפיקוס המתאושש אצלי בבית ההבראה קיבל מיכל 18.5 ליטר הרבה קומפוסט וחיפוי עב כרס אבל המושיות טרם חזרו
תמונה

אני יודע שהמיכלים צריכים להצבע בלבן אנא סלחו לי שטר עשיתי זאת אבל זה יעשה בשבועות הקרובים :oops:
נירל
גנן חדש
 
הודעות: 80
הצטרף: 05 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: ברלין, גרמניה - פרנץ לאוארברג (Prenzlauer berg)

Re: מושית השבע - 'פרת משה רבנו'

הודעהעל ידי ראובן אורן » 19 יוני 2014,14:04

חחחח, לא כועס.. באמת לא !

חיפוי מחומר כזה, זה כמו 'מלון 5 כוכבים' למושייות ישמור על טמפרטורה ממוצעת החביבה עליהן.

הלואיזה נראית יופי - 'קורנת'

הפיקוס, קל ונוח לעיצוב. אולי תגדל אותו כמו 'פטרייה'?! תנקה ענפים מהגזע ותן לו לפתח ענפים רק למעלה ומדי פעם תגזום כדי לשמור על צורה רצוייה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי נירל » 23 יוני 2014,14:04

תודה ראובן, אני מבין שזו דרך נכונה מתגובתך לחיפוי :)
בקשר לפיקוס הוא אצלי מתאושש מהתעללות קשה זוה חודשו השני כאן, הוא הגיע מלא באנפים יבשים וכמעט ללא עלווה.
תחילה (חושד ראשון) נתתי לו להתרגל למקומו החדש המאוורר והמואר יותר פינקתי במים שנתתי להם לעמוד יומיים כל פעם לפני ההשקייה, לאחר מכן שראיתי שמתחיל צימוח מחודש וחדש גזמתי את הענפים הפונים לפנים העץ לכיוון הגזע וכן ענפים יבשים, יש לציין שביצעתי גיזום די מסיבי בעץ.
הכנתי אדמה מעורבבת בערך 50% קומפוסט על מנת לגרום לניקוז ואוורור טובים יותר והכנסתי הכל לדלי בניין 18ל' שמצאתי באתר בנייה כאן לא רחוק עם שכבת חיפוי של כ 10 ס"מ חציר.
בגדול אני רוצה להגיע למצב בו העץ מלא עלים ומראה סימני בראות וחוזק לפני שאני מחליט על צורה, (זוהי מסימה שלקחתי על עצמי שלקחתי אלי את הפיקוס). :oops:
כל הצעה להמשך או הערות על טעויות שעשיתי יתקבלו בברכה,
אגב המרפסת שלי פונה לכיוון מערב (די באסה) שמש ישירה רק מ13:00 בצהריים. אולי זה טוב למלפפונים????
נירל
גנן חדש
 
הודעות: 80
הצטרף: 05 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: ברלין, גרמניה - פרנץ לאוארברג (Prenzlauer berg)

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי נירל » 08 יולי 2014,14:04

שלום כולם
מי שקרא חלק מהודעותי האחרונות יודע שאני חבר בקהילה בברלין.
בשבוע האחרון נסענו למקום נחמד (כשעה נסיעה ברכבת) המקום נקרא Bad belzig זו היא עיירה קטנה ושקטה בה מתקיימת ב30 השנים האחרונות קהילה קטנה בת 100 חברים בשם ZEGG (צג) אשר שיכת לתנועת ה (GEN (Global Eco village Network המקום מזכיר מאוד קיבוץ וכל הצמחיה מנוהלת בתורת הפרמה קלטצ'ר.
במקום יש גם גינה אורגנית "קונבנציונלית" די מדהימה על שטח של כ 10 דונם.
האדמה במקום חולית מאוד וחרסיתית :puke: הם סובלים ממנה רבות בכך שאינה מחזיקה את המים מספיק.
מגודלים בגינה בהצלחה (אך עם הרבה השקייה) ת. אדמה, קולורבי, גזר, תות שדה, אפונה, ברוקולי, פלפלים, תפוחים, כרוב, כרובית, פטל, סלרי, מנגולד ועוד,
מוזר לי מאוד היה היחס שלהם לחיפוי :o לדבריהם הם מתנסים בחיפוי בפעם הראשונה וזה מאוד הפתיע אותי, מה גם שהם מחפים רק חלקה אחת, את הסלרי.
עוד דבר שדי זיעזע אותי ואם אני זוכר ממש מנוגד למה שראובן מנחיל כאן יש להם חלקה אחת קטנה עליה הם משליחם פסולת אורגנית שלא עברה שום תהליך קומפוסטציה כן,כן קליפות אבטיח ושאר ירקות ישר על האדמה! הריח כמו של פח זבל וגם הזבובים חוגגים שם אני לא מבין למה הם עושים כך כאשר יש שם שלושה גננים אשר שניים מהם מקצועיים????????!!! הם כנראה מבנים משהו שאני פספסתי
הריח אנארובי לחלוטין!!
האם זה לא איזה דבר שעבר מן העולם? כמו זריקת צואת בקר או סוסוים ישורות על האדמה? האין זה מרעיל אותה ?
מצד שני הפרמה קאלטצ'ר שם זה משהו מהמם "הכל קורה מעצמו" העוצמה של הטבע מדהימה אותי בכל פעם מחדש !
הרבה חיפוי ( אני מדבר על 50 ס"מ בקירוב) מסביב לכל עץ (מה שלא קורא בגינה האורגנית) המון פרגים מהמון סוגים וצבעים יש להם אפילו כמה פרגי אופיום :lol: ועוד המון מינים של צמחי מרפא לתה וכו.
הם עושים שימוש נרחב בסרפדים למאכל ושתייה ויודעים היטב ללקט בסביבת היער שלהם אני חברתי אל אחד בשם בראין איש נהדר בן 70 בערך אשר את כל חייו העביר בקהילות רבות סביב העולם הוא מקור מידע חסר תחתית פשוט מהמם והוא הסביר לי את כל שרציתי לדעת בסבלנות יפיפה :inlove: הוא הראה לי כמה פרויקטים שהוא מקדם שם כמו (סליחה לא זוכר את השם של זה בעברית) מיטה \ מצע מוגבה עם חסות מסוגים שונים, קולורבי, ברוקולי, חצילים, עגבניות, תותים וכל זה על אותה "מיטה" מה שממש יפה זה זהם עשו את המיטה בצורת U כך שמהמרכז אפשר להגיע לכל מקום זה נוח!
הם עושים ניסוי עם סוג מוזר של "משפר טכני ודשן" המורכבת מפחם בלבד אשר עליה הם שופכים שתן הם קוראים לזה Tera perta, לצורך הבהרה הם אינם משקים את הגידולים בשתן אלה מכינים את האדמה בתהליך ארוך מייבשים אותה ובסופה מוסיפים אותה לאדמה המקומית בתוספת קומפסוט.
לדבריהם זו היא שיטה עתיקה אשר התגלתה באמזונס, אני לא ממש מתחבר לעיסוק הזה בנוזלי גוף האדם, אולי מישהו כאן שמע על זה משהו ויכול לשפוך מעט אור בנושא?
זה אולי אורגאני אבל אני גם יכול לראות הרבה סיכונים תברואתיים בשימוש בדברים כאלו.
אם לסכם אז לעבוד כל יום 8 שעות, אם בגינה ואם בשטח הכפר עושה מסאג' עמוק ואינטנסיבי לנשמתי מה גם שהאנשים שם מיוחדים מאוד מחוברים לעצמם ומעריכים את האדמה במובן העמוק של המילה. אני אשמח אם יהיו לכם תשובות לחלק ואשמח גם אני לענות על כל שאלה שתעלה אורנה אני מקווה שאת קוראת את זה זה מקום שאני חושב שממש תהני בו אפשר ללקט שם כ"כ הרבה דברים.
פשוט רציתי לחלוק את החוויה שלי עם כולם.
תודה.
ניר :hai:
נירל
גנן חדש
 
הודעות: 80
הצטרף: 05 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: ברלין, גרמניה - פרנץ לאוארברג (Prenzlauer berg)

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 יולי 2014,14:04

בוקר טוב, ניר

שיטת הפרמה קאלצ'ר, היא במקורה, יותר שיטה לתכנון (עירוני וכפרי) של שטחים שוממים והפיכתם ל'ירוקים' וכמה יותר טבעיים כדי להחזיר את ה'ירוק' למקומות בהם הוא חסר.

החלק ה'אורגני', הוא חלק קטן במכלול הגדול הזה וכמה וכמה חלקים ממנו, לא תמיד כל כל 'אורגניים'. החוגמה היא לדעת מה לקחת מהרעיונות וליישם אצלנו בגינה, תוך הפעלת שיקול דעת מושכל ובלי 'להיסחף' בצורה גורפת עם כל השיטות במקשה אחת, אלא להכיר היטב את האדמה שלך ולהבין את 'רצונותיה ודרישותיה'.

כמה דוגמאות

א. 'ערוגת לזניה' - אותן ערימות מצחינות של פסולת אורגנית לא מקומפסטת שהם קוראים לזה 'שולחן'. מתאימה למקומות מאוד דלים באדמה (שטח סלעי מובהק) או ליצירת גינה על גג בית - ממש מייצרים לאט לאט 'אדמה' בשיטות אנאירובייות די מסריחות. הדרכתי אחד מחברי הפורום איך לבצע זאת בגינתו שעיקרה הוא חול. ממש חול דל ביותר (חולון !). זאת ע"י בניית 'ערימת לזניה' בצורה איטית ורבת שכבות של 'זבל ירוק, חומר יבש וגם קומפוסט, כך שהפירוק בפנים היה די מהיר ודי אירובי וכמובן ללא סירחון. הוא מגדל שם כעת, בהצלחה יפה דלעות.

ב. שימוש בשתן - נשמע לכאורה "אורגני" אבל ממש לא. השתן מתפרק לאחר כיומיים והופך לדשן מסוג אוריאה - 'דשן כימי' קלאסי, לא אורגני בעליל וגם מקור "נפלא" לייצור חומרי נפץ, כמו שחווינו בהרבה 'מכונייות תופת', כאן אצלנו.

ג. ביו-צ'אר - תוכל לקרוא על כך בשרשור שבמרום הפורום - 'העצמת המיקרו פאונה...' וכו'
אני לא מסכים עם השיטה כולה ולא מתייחס ברצינות ל"ממצאים" שנתגלו באמזונאס. כי לדעתי הם לא עסקו בייצור של ביו צ'אר, אלא פשוט שרפו וביראו יערות (וממשיכיםם עם השואה האקולוגית הזו, גם היום) כדי לפנות שטחים לחקלאות. האפר והפחם, העשירו את האדמה במנה יפה של מינרלים שהספיקו לעונה אחת או שתיים, עד שהאדמה נוצלה במלואהב וננטשה ועברו לברא יער אחר.
הביו צ'אר מלמד אותנו לכאורה, איך לייצר 'ספוג' אורגני שאליו מתחברים ומוצאים כבית, מיקרואורגניזמים - מיקרו פאונה - חיידקים חיוביים ונבגי פטרייות וכו'
האכסיומה המצחיקה והמזעזעת היא - איך מלמדים לייצר את הביו-צ'אר, ע"י יצירת 'כבשן' ענק ושריפת כמויות אדירות של עצים מסביב למיכל סגור עם חומר עצי בפנים וכך הוא 'נשרף' בצורה אנאירובית.. וכו' וכו'
אז איפה החלק האורגני והאקולוגי בזיהום הנוראי הזה???

יום טוב
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי חזי » 08 יולי 2014,14:04

תשובה ארוכה :geek:
ראובן אם אני לא טועה קראית פעם באחד השרשורים שמעט שתן טוב לקומפוסט
סיכמנו שלא מתיחסים יותר לשגיעות כתיב שלי
חזי
גנן מתקדם
 
הודעות: 812
הצטרף: 16 פברואר 2012,14:04
מיקום: חולון

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 יולי 2014,14:04

כן, בהחלט ואני בטח כתבתי את זה שאם אני נמצא בגינה (והשכנה לא מציצה.. :P ) אני פשוט משתין למרכז ערימת הקומפוסט

יש הבדל גדול בין הכמות שאני משתין לבין 'איסוף שתן' בכמויות גדולות, המתנה של יומיים שלושה עד שהוא יתפרק ויהפוך ל'אוריאה' - ואז יש לו ריח טיפוסי של 'אמוניה'.
כי כל ההבדל הוא במינון! כשמשתינים, הכמות היא מזערית ממש וכשאוספים ונותנים לזה להפוך לאמוניה ( 'אמון חנקתי' אם אני זוכר נכון..) זה כמו דשן כימי והגזמה קטנה, יכולה להזיק לאדמה ולצמחים.

ואם כבר.., אז.. בעת העתיקה, הנהיגו הרומאים להציב 'קערות גדולות בפינת הרחובות ליד 'בתי יין' כדי שהשיכורים ישתינו שם. מאוחר בלילה היו עוברים עם עגלה שעליה חבייות גדולות והיו אוספים את השתן ומעבירים אותו לבורסקאים - בתי מלאכה לעיבוד עורות כדי לעבד את העורות. האמונייה ממיסה את השומנים שעל העורות. כמובן שבגלל הסירחון הבתי מלאכה הללו, היו תמיד מחוץ לעיר עם כיוון הרוח :puke:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי חזי » 08 יולי 2014,14:04

:y:
אם כך הזיכרון שלנו בסדר :D
סיכמנו שלא מתיחסים יותר לשגיעות כתיב שלי
חזי
גנן מתקדם
 
הודעות: 812
הצטרף: 16 פברואר 2012,14:04
מיקום: חולון

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי נירל » 08 יולי 2014,14:04

כן ראובן היו לי הרבה מאוד תהיות לגבי האמיתות של האורגניות הזו!!
מה שמאוד אהבתי זו מערכת הביוב הצמחית שלהם אשר היא מאוד מפותחת ועל בסיס צמחי.
דרך אגב האורגני בגרמניה הינו מאוד שונה בהגדרה ממה שאנחנו רגילים כאן בפורום, לעיתים זה מרגיש כמו סטיה ממש, רוב הזמן אני לא מאמין לאורגני שלהם וזה חלק גדול מהסיבה שיש לי את שטח האדמה שלי כך שאני יכול ליצר אדמה וצמחים אורגניים על אמת כמו שאני לומד כאן, בעיקרון אני אומר שאם אני רוצה אורגני אמיתי עלי ליצור זאת לבד בעצמי! לגרמנים כמה שהם רוצים ליהיות אורגניים ממה שאני ראיתי וחוויתי עד כה (שנתיים וחצי) זה לא באמת קורה עד הסוף! איפה שבאמת ראיתי אורגניות שמאוררת השראה זה בהולנד שם ממש הרגשתי שהאנשים מחוברים לאדמה מאוד משתדלים לאכול ירקות ופירות מקומיים ומשתמשים בשיטות גידול אורגניות ראובן סטייל :lol: זה תמיד עושה נעים להתחבר לאדמה ולהרגיש שגם האנשים שאיתם אני בא במגע גם כן מחוברים לאותו מקום!
אני תוהה מדוע אנשים מלומדים בנושא האורגני לדוגמא הגנן המקצועי שמחזיק את הגינה באותה הקהילה בה ביקרתי נוקטים בשיטות שעלולת להרעיל או להזיק לאדמה, אפשר אולי לומר שזה מחוסר ידע אבל זה מתנשא ולא צנוע מה גם שהם באמת מלומדים אבל... שיהיה ראיתי הרבה דברים שאינני מסכים איתם אבל גם ראיתי דברים מדהימים בשבוע הזה בעיקר נפשות של אנשים מהממים שבאמת רוצים טוב. חבל שאינם קוראים עברית :lol:
נירל
גנן חדש
 
הודעות: 80
הצטרף: 05 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: ברלין, גרמניה - פרנץ לאוארברג (Prenzlauer berg)

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 יולי 2014,14:04

יש כל מיני...
בדוק אם באזורך יש 'סניף' של אגודת רוזנקרוייץ - Rosenkreuitz - 'צלב הורד' שכבר מזמן לא מסדר נוצרי, אלא מסדר שהחברים בו "מחוייבים" להחזרת ה'ירוק' לכדור הארץ.
קרא על פינדהורן שבסקוטלנד, המקום שהקים קאדי עם איליין ודורותי
בכי טוב שתשיג את הספר - החיים המסתוריים של הצמחים ו'תחרוש' אותו. בפרק האחרון מסופר על פיינדהורן וההקמה האורגנית הקלאסית, כי הים זה כבר נהפך להפנינג שלם וטרנד..
בארכיב הפורום, יש שרשור על המלצות לספרים חשובים וטובים בנושא האורגני, שם גם המלצתי על הספר הזה ועל הספר של שלמה אילן - הגן הפורה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: השאלות שלי - נירל

הודעהעל ידי דייב » 10 יולי 2014,14:04

ראובן אורן כתב:כן, בהחלט ואני בטח כתבתי את זה שאם אני נמצא בגינה (והשכנה לא מציצה.. :P ) אני פשוט משתין למרכז ערימת הקומפוסט

יש הבדל גדול בין הכמות שאני משתין לבין 'איסוף שתן' בכמויות גדולות, המתנה של יומיים שלושה עד שהוא יתפרק ויהפוך ל'אוריאה' - ואז יש לו ריח טיפוסי של 'אמוניה'.
כי כל ההבדל הוא במינון! כשמשתינים, הכמות היא מזערית ממש וכשאוספים ונותנים לזה להפוך לאמוניה ( 'אמון חנקתי' אם אני זוכר נכון..) זה כמו דשן כימי והגזמה קטנה, יכולה להזיק לאדמה ולצמחים.

ואם כבר.., אז.. בעת העתיקה, הנהיגו הרומאים להציב 'קערות גדולות בפינת הרחובות ליד 'בתי יין' כדי שהשיכורים ישתינו שם. מאוחר בלילה היו עוברים עם עגלה שעליה חבייות גדולות והיו אוספים את השתן ומעבירים אותו לבורסקאים - בתי מלאכה לעיבוד עורות כדי לעבד את העורות. האמונייה ממיסה את השומנים שעל העורות. כמובן שבגלל הסירחון הבתי מלאכה הללו, היו תמיד מחוץ לעיר עם כיוון הרוח :puke:
http://www.rootsimple.com/2011/10/urine ... ertilizer/ http://www.youtube.com/watch?v=FDPAbkUUT-o
מיקרופאונה - viewtopic.php?f=9&t=6777
תמצייות צמחים - viewtopic.php?f=9&t=8109
זרעי מורשת - viewtopic.php?f=9&t=7161
דייב
גנן עם עתיד
 
הודעות: 510
הצטרף: 16 מאי 2011,14:04
מיקום: מרכז

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־89 אורחים

cron