שלום לכולם
אחרי תקופה ממושכת ביותר של העדרות מכאן נעים אני חוזר למקום החמים הזה
התגעגעתי
חיפשתי בחיפוש בפורם את המילים "תה סרפדים" בתקווה למצאו מתכון לאחד, אני זוכר שדובר כאן רבות על איך להכין ואילו רקמות ירוקות ניתן להכניס לתה אך לא מצאתי את מבוקשי.
אשמח אם מישהו מחכמי השבט יוכל לתת כיוון או קישור לשירשור מתאים.
שמי ניר.
אני חי בקומונה בברלין ואחראי לכל הקשור לצימחיה, ברשותינו שטח אדמה גדול בצפון מזרח ברלין אשר מגודלים בו מס' רב של גידולים.
יש לי שאלות רבות בנושא ומשמח אותי שאחרי שנתיים פלוס בברלין סוף סוף יש ביכולתי להתחבר לאדמה ולקצב שלה שכ"כ חסר היה לי בחיי.
בהמשך אשתדל להביא תמונות, בנתיים אתאר קצת את השטח.
השטח הוא שטח של משהו כמו 10 דונם אשר מחולק לחלקות ברוחב של בערך 2 מטר ומשתרעות על אורך 15 מטר בערך.
ברצוני למקסם את יכולת הגינה כך שיהיו לנו מספיק ירקות לעצמינו ואת העודף נוכל למכור לחנויות קטנות ואו מסעדות אשר מתמחות באורגני מקומי.
בגינה כרגע לא סורר סדר מופתי כרגע אבל זה בתהליך.
אני מרגיש שהאדמה חייבת חיפוי אבל לעשבים השוטים לוקח המון זמן להתייבש כי יורד גשם והשמש לא אינטנסיבית כמו בארץ, החשש שלי שאם אשים עשב לא יבש הם ישרישו ויגדלו עוד פעם.
הירקות והעלים הגדלים כרגע בגינתינו:
זוקיני
עגבניות
חסה מסולסלת ירוקה
חסה מסולסלת סגולה
רוקט
תרד מדהיייייים!!!
ת. אדמה
בצל
גזר
אפונה
קולורבי ירוק וסגול (יש איתם בעיה הקולורבי עצמו נאה כאילו נגסו ממנו חצי והוא לא עגול) אני אשים תמונה בימים הקרובים.
צנוניות
פלפל אני לא בטוח מאיזה סוג, הוא נזרע לפני שהגעתי
יש עוד מיני גידולים אבל זה מה שכרגע אני זוכר.
לי זה נראה כאילו יש קצת יותר מבחר, הייתי רוצה לצמצם את המבחר מעט, לטובת איכות התוצרת.
כמעט הכל נזרע ע"י המקום שמריץ את החווה הזו (אנחנו שוכרים את החלקה)
אני חשבתי לקחת את הירקות היקרים ביותר כמו קייל למשל שכאן כמעט ואין אותו, מלפפון קטן (כמו בארץ) , פלפלים ממבחר סוגים, עגבניות כמובן.
עוד בתוכנית להקדיש צמח אחד בכל ערוגה בעבור זרעים,
אנשים יקרים אנא הרגישו חופשיים להבע דעה להציע סוגי ירקות ואיולי אפילו פירות.
תודה לכולם