על ידי ראובן אורן » 16 יוני 2006,14:04
כנראה שב'צלחת העץ' היו ירקות בתהליכי ריקבון ופרוק, ושם כמובן גם 'חגגו' פטריות שונות שהתלבשו על המלפפונים.
חשוב לחפות היטב את החומר האורגני המגיע מהמטבח, בחומר יבש, כלשהו, כדי שהזבל האורגני, לא יהיה חשוף לאויר ולנבגים של פטרייות רקב שונות.
חברה שלי, בוגרת קורס 'פרמהקאלצ'ר' הכשירה את אדמת הטרשים שמסביב לביתה ע"י ייסוד של ערוגות 'לזניה'. מדובר בתיחום של ערוגה בגודל מבוקש, אם ע"י אבנים, גזעי עצים או במקרה שלה, בבקבוקי 'קנקל' התקועים באדמה, לתוכה שפכה כמויות של זבל אורגני מהמטבח, ועליו, המון פסולת גיזום, ורסק עץ.. בערוגות שכאלו, היא מגדלת בהצלחה רבה, את כל סוגי הירקות.
לגבי השקיית הדלעות בהמטרה או בהתזה, אני רואה כל בעייה מיוחדת בזה.
עשיתי בדיוק כמוך, כשייסדתי את הגינה שלי. גידלתי שיח דלעת טוהייתי משקה אותו כל יום בצינור והדלעות התפתחו ללא שום בעיות. צמח קשוח וחזק מאוד.
הבעייה שהוא אוהב הרבה מים, אך מצד שני, יכול להסתדר גם עם 'מים אפורים', ללא שום בעייה. צמח הדלעת ידוע בתכונת כושר ניקוי הקרקע שלו מרעלים שונים.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים