טוף.., על ראשון ראשון ועל אחרון, אחרון (ממי למדנו את זה? בראשית! ועוד אשה
)
"מַיִם שָׁאַל חָלָב נָתָנָה, בְּסֵפֶל אַדִּירִים הִקְרִיבָה חֶמְאָה" -
יעל לסיסרא (יהודית השקתה את הולופרנס יין ) חלב ומוצריו, מרדימים יופי ! הלקטוז והשומנים.. 'מכבידים' מאוד
ההתנגדות ל'חלב ומוצריו' ש..אינם בריאים לבני האדם, מתייחסת ל
חלב פרה !!! מכיל פקטור מיוחד הגורם להאצת חלוקת תאים, כדי שהעגל יגדל במהירות, אז.. 'האצת גידול תאים', אצל בני אדם, זה קצת מפחיד !
חלב לביאה - לוידע, כנראה שהרופאים ההם ידעו הרבה - אני רציני.
חלב עיזים, תרביץ חופשי! בריא.
כבשים, פחות.
חלב נאקות ('גיברת גמל') מאוד בריא ומלא באנטיביוטיקה טבעית (נשמר בחוץ, באוהל, בלי להחמיץ!!) - אבל.. לא כשר לנו !!
על מנהג 'מוצרי חלב בשבועות, אכתוב בסוף, עם 'הכנת הגוף לצום'
תחשוב לרגע.. אילו מוצרי חלב צרכו אז.. חלב, חמאה, יוגורט ?! ו..האם הם, אז, בימים קודמים, היו שמנים כמונו?! הם לא עבדו ב'הייטק' ולא ישבו כל היום מול המחשב. הם עבדו בעבודה פיזית! הגוף היה קשוח יותר ובריא יותר ומנת השומנים שבחלב 'נשרפה' בקלות ובמהירות ע"י הגוף, ו.. צרכו חלב עיזים וכבשים ולא חלב פרה.
תחלואה גבוהה אנו פוגשים בימינו, אצל אנשים שמוצאם המקורי הוא לא מהארץ, נגיד מ'חבר העמים', ממקומות קרים. במקומות קרים, צורכים המון שומן והגוף 'שורף' את זה, כדי להתגונן מהקור ולשמור על חום הגוף.
קח אנשים מארצות 'מדברייות', כמו למשל.., תימן. הם היו אוכלים שם 'פיצה' או גלידה או שוורמה כבש ?! ממש לא! פעם בשבוע 'עוף' ועוד פעם.. בשבת, לכבוד שבת. פה בארץ, מתרגלים ל'פרוספריטי' ומזונות עשירי חלבונים ושומנים וממש לא יוצאים לעבוד בשדה, אלא יושבים מול המחשב ו.. משמינים מעודף מזון מוגזם
וחזרה למוצרי חלב בשבועות, מעבר ל'סימנים' - 'דבש וחלב תחת לשונך' וכו'
ישנן הרבה גירסאות לאכילת מוצרי חלב בשבועות. ואני מתייחס יותר לצד של ה'טהרה'. זה מוזכר גם במקורות, כצריכת מזון 'טהור' יותר ופחות 'כבד' מאשר בשר, כי בשר הותר לאכילה רק לאחר אובדן דור המבול - 'שבע מיצוות בני נח' וכמובן שהדור הלך ופחת כי מי שלא צרך בשר, היה במדרגה רוחנית גבוהה יותר. לפני קבלת התוקה ועם התקדשותם למעמד, צריכת ואכילת מוצרי חלב בלבד, מורידה 'עומס' מהגוף. מזונות החלב נספגים במהירות, מבלי שהגוף טרוד בעיכול של דברים 'כבדים' כמו בשר - יש בזה אקט של הכנת הגוף למעמד רוחני גבוה.
עשה חיפוש על 'שיאי צום' של נזירים למיניהם שצמים 'חודש' ואןלי יותר ותראה שהם מרגילים את גופם, לאט לאט לקראת הצום. מפסיקים לאכול אוכל רגיל ו..צורכים במשך כשבוע או שבועיים לפני כן, רק מוצרי חלב מועטים, כמו יוגורט..
ומכאן לצום יום הכיפורים. מאז שאני זוכר את עצמי, הרגשתי תמיהה ו'זעזוע' מכך ש..יושבים ל'סעודה מפסקת' ו..'דוחסים' כעמויות אדירות של מזון
ככה נערכים לצום?? ליום כיפור?? מגיעים לבית הכנסת עם 'בטן נפוחה', מגהקים ופותחים קצת את החגורה..
באמת קשה לא לאכול 24 שעות???
אז הרעיון הוא פשוט, מהבחינה הגופנית (וגם הרוחנית..). כבר מיום רביעי להפסיק להשתולל עם האוכל. להפסיק עם בשר, לצרוך ירקות ו'דברים קלים', כדי להוריד עומס מהגוף ולהתחיל להרגיל אותו לצום.
כך גם בסעודה המפסקת, לא 'לבלוס'.
בגלל הסעודה המשפחתית, אני יושב ואוכל, אבל ירקות וכן פירה או ואריאציה אחרת של תפוחי אדמה. כך אני מכלכל את הגוף בהרבה נוזלים.
* אני צמחוני מלידה והתחלתי מגיל 8 בצום מלא, בלי כל בעייה ועל אף הפאניקה של האמא הפולנייה -
לא אכלת כלום! איך תצום?? וצמתי.. ומאכסימום, הייתי קצת צמא. אבל לא רעב.
אפשרות שימושית נוספת, להסתפק במנה גדולה של אבטיח או מלון ותאמין לי שחוץ מהנוזלים הרבים, הם מכילים עוד דברים טובים שמחזיקים בקלות את הגוף.
אני יודע שכמה רבנים מנחים כבר כמה שנים את תלמידיהם וחסידיהם ברוח הזו - לאכול בסעודה המפסקת, חצי מלון או חצי אבטיח וזהו.
צום מוצלח ומרומם