ראובן אורן כתב:אלקנה כתב:מה, לכרפס?
נדמה לי ששמעתי פעם על מנהג כזה
זה... 'מנהג' שאני המצאתי.. בחיי..
אף פעם לא הייתי מסןגל ללעוס עלים של סלרי כ'כרפס'.. הגעילו אותי !
עד שהתחלתי לגדל אותו אורגני.. ואז, הטעם שונה לחלוטין.
אז.. הלכתי על זה עם כל הכוונה והכייף..
'עמוד' של 80 ס"מ סלרי מפואר, באגרטל עם מים במרכז השולחן.
יופי של קישוט לשולחן וכשמגיעים ל'כרפס', כל אחד תולש לו 'ענף' או ש'מנהיג הסדר' וכו'..
חגיגה לעיניים וכמובן, טעים יותר
צברי נוגן כתב:כבדרך אגב,
ראובן, לא המצאת את מנהג הסלרי ככרפס...
שמו המדעי בעברית זה כרפס תרבותי והוא תורבת ממין קרוב לו מאוד שנקרא כרפס ריחני הגדל בר גם בארץ.
יש לא מעט מפרשים שמפרשים את הכרפס כסלרי, יש כאלו ככרת/לוף/פרסה ויש כאלה שבכלל משתמשים בפטרוזיליה (לא מעט תימנים...) והאשכנזים הלכו רחוק והחליטו לקחת תפוח אדמה
אלקנה כתב:בכלל לא מעייף לקרוא את הדיווחים המרתקים שלך
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־195 אורחים