Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הודעהעל ידי תמיר אילן » 02 נובמבר 2014,14:04

מי יודע איך לשמר רימונים?
היה יבול יפה השנה של כ-40 רימונים משני עצים צעירים (שנה שעברה היו 7) ואני מקווה שבשנה הבאה יהיה עוד יותר.
אחרי הצריכה של החגים נותרו עדיין מספר יפה של רימונים ואין מקום במקרר.
חלקם מתרככים ואני דואג מריקבון.
למי שיש נסיון או ידע:
אם מוציאים את הגרגרים אפשר להקפיא או שזה יהרוס את המרקם/טעם/ויטמינים?
אפשר לייצר מיץ בבלנדר או במכונת מיצים לפירות קשים ולהקפיא קוביות או בכוסות פלסטיק?
תודה,
תמיר
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 נובמבר 2014,14:04

עשיתי בעבר, כמה פעמים 'תרכיז רימונים'.
יש את הדרך הארוכה ויש את הקצרה
הארוכה - הוצאת הגרגרים והכנסתם למיכל כלשהו. ממלאים שכבה של כ 5 ס"מ ומכסים אותה בשכבה של 1 ס"מ סוכר. צריך לעמוד כשבועיים עד שהמיץ ממוצה מהגרעינים. מסננים ומעבירים לבקבוקים ומאחסנים בקרור - מחזיר זמן רב מאוד! לשתייה - רבע כוס תרכיז ל 1 ליטר מים.

הקצרה - לחתוך הרימונים לחצי ולסחוט עם מסחטה כמו של תפוזים. קל ופשוט מאוד. ניסיתי גם עם בלנדר, עם ה'סכין' פלסטיק.., יצא טוב אבל מאוד איטי.

אסכולה נוספת - (לא ניסיתי) גורסת - ללא הוספת סוכר! סוחטים המיץ מהרימונים ומבשלים המיץ בסיר - מנביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה בבישול איטי לצמצום הנוזלים, עד לקבלת 'סירופ'. מעבירים לבקבוקים, פוקקים ו..נשמר הרבה זמן גם לא במקרר
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 02 נובמבר 2014,14:04

ראובן
אני מנסה את הדרך הארוכה שלך עם קרמבולה.
אבל לטובת יצור ליקר.
תמיר,אולי אפשר גם עם רימונים.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 02 נובמבר 2014,14:04

זו לא 'המצאה' שלי, אלא 'מתכון' עתיק שעדיין בשימוש אצל ותיקי זכרון.

הסוכר מבצע מיצוי ע"י 'אוסמוזה' וכל הגרעינים המרוקנים, שוקעים למטה

ראיתי וטעמתי כזה, שנעשה בפח 16 ליטר, כמו של שמן. כל לגימה.., מגיעה ישר לורידים :nod:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 03 נובמבר 2014,14:04

אני מבין שהוספת סוכר היא כדי להוציא באוסמוזה את הנוזלים מהגרעינים אבל זה לא יצא מתוק מדי?
הרימונים שלי מזן מתוק; אחרי שאני אוכל כמה כפות של גרעינים חייב לשתות מיים כי מאד מתוק :)
אנסה כמות מסוימת עם השיטה הזאת; אני מניח שצריך להחזיק את הכלי עם הגרגרים והסוכר במקרר; נכון?

לגבי השיטה של ההרתחה, נראה לי שזה יגמור את הויטמינים :( רק המינרלים ישארו...)

שיטת הסחיטה - גם אותה אנסה.

לא התייחסת לשימור הגרעינים בהקפאה; אפשרי בלי להרוס את המרקם?
אם אין נסיון, אהיה השפן ואקפיא כמות קטנה לנסיון :geek:
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 03 נובמבר 2014,14:04

אבי אלימלך כתב:ראובן
אני מנסה את הדרך הארוכה שלך עם קרמבולה.
אבל לטובת יצור ליקר.
תמיר,אולי אפשר גם עם רימונים.


יש לך מתכון לייצור הליקר? לא צריך מזקקה?
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 נובמבר 2014,14:04

תמיר אילן כתב:אני מבין שהוספת סוכר היא כדי להוציא באוסמוזה את הנוזלים מהגרעינים אבל זה לא יצא מתוק מדי?
הרימונים שלי מזן מתוק; אחרי שאני אוכל כמה כפות של גרעינים חייב לשתות מיים כי מאד מתוק :)
אנסה כמות מסוימת עם השיטה הזאת; אני מניח שצריך להחזיק את הכלי עם הגרגרים והסוכר במקרר; נכון?

לגבי השיטה של ההרתחה, נראה לי שזה יגמור את הויטמינים :( רק המינרלים ישארו...)

שיטת הסחיטה - גם אותה אנסה.

לא התייחסת לשימור הגרעינים בהקפאה; אפשרי בלי להרוס את המרקם?
אם אין נסיון, אהיה השפן ואקפיא כמות קטנה לנסיון :geek:


כן, יוצא מתוק מאוד, לא כל כך אהבתי. לא, לא במקרר! זה יאט הפעילות האוסמוטית. משאירים המיכל לעמוד באיזו פינה קרירה ואפלה. יש 'אגדות' על 45 יום ויש על חודש.. אנחנו הסתפקנו בכ 3 שבועות ויצא מתוק משהו!

לכן הלכתי על סחיטה עם מסחטה ידנית. סינון גס ולבקבוקים ולמקרר. נשמר ולא התקלקל, תקופה ארוכה, כחודש וחצי או חודשיים. גם התייחסנו אליו כ'תרכיז' להכנת כד שתייה עם מים או עם סודה :inlove:
לא יודע לגבי הקםאה, לא ניסיתי. שווה לנסות.., כמו 'הקפואים של גת'..

לגבי ליקר, רעייתי שתחייה, עסקה בזמנו בייצור ליקרים שונים, עם תוצאות טובות. לגבי רימון, עדיף בלי סוכר - למלא מיכל / בקבוק בגרעיני רימון ולהציף / לכסות באלכוהול 96%.
בפירות יותר 'צפופים' יש צורך להקדים עם סוכר למיצוי הסוכרים ואח"כ, האלכוהול ממצה שמנים אתריים.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 נובמבר 2014,14:04

תמיר אילן כתב:
אבי אלימלך כתב:ראובן
אני מנסה את הדרך הארוכה שלך עם קרמבולה.
אבל לטובת יצור ליקר.
תמיר,אולי אפשר גם עם רימונים.


יש לך מתכון לייצור הליקר? לא צריך מזקקה?


אין לי מתכון.
מילאתי צנצנת 3ליטר בשכבות קרמבולה,כמה כפות סוכר חום וכפותיים דבש.
דחסתי והכנסתי למקרר.
תוך יומיים הנוזלים כיסו את הקרמבולה הדחוסה.
בעוד שבועיים אסנן ואערבב עם וודקה ביחס 1-3 לטובת הוודקה.
אחר כך אמתין חודשיים ונטעם.
אם יצא טוב,נכין גם מפירות אחרים.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: מי מכיר, מי יודע, מי מזהה?

הודעהעל ידי תמיר אילן » 04 נובמבר 2014,14:04

אתמול פירקתי כמה רימונים.
חלק שמתי בהקפאה בקופסת פלסטיק סגורה כדי לבדוק בעוד זמן מה איך הטעם אחרי שמפשירים.
חלק אחר שמתי בבלנדר וריסקתי. אח"כ סיננתי את המיץ ויצקתי לתבנית של קוביות קרח.
בשבת ננסה לשים כמה קוביות בכוס מים ונראה איך הטעם
המוצקים שנשארו אחרי הריסוק (שהם הגרעינים המרוסקים) לא טעימים אפילו אם הם בריאים (?).
כשאוכלים את גרגרי הרימון כמו שהם הגרעין המוצק לא מפריע לי אבל כשאוכלים במרוכז את הגרעינים המוצקים והמרוסקים לבד זה לא אפשרי.

נשאר לנסות את השיטה של הגרגרים עם סוכר בכלי למשך כמה שבועות עד לסיום האוסמוזה... אם ישארו רימונים לניסוי.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

מיצוי שימור וייצור ליקר פירות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 נובמבר 2014,14:04

עיין לעיל.., כתבתי, למיטב זכרוני, לגבי 'בלנדר'.., להשתמש ב'להב' הפלסטי ולא בסכין הרצחנית, כדי שלו 'לטחון' את הגלעינים. וגם, יש את כפתור ה'פולסים'.., כמה פולסים וזהו

מתוך ניסיון, הכי מוצלח וקל היה לחתוך הרימונים לחצי ולסחוט כמו תפוזים / אשכולייות.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 נובמבר 2014,14:04

מתוך הארכיב הסודי של אשתי
(לשמור על סודייות!)

לימונצ'לו וגם ליקר לימונים

* המתכונים מתייחסים תמיד, אך ורק ללימונים צהובים!


לימונצ'לו

5-10 לימונים תלוי בגודל. 5 גדולים או 10 קטנים
1 ליטר אלכוהול 95% - עדיף וודקה ללא טעמים
1 ק"ג סוכר
1 ליטר מים

המיצוי:
מקלפים מהלימונים את הקליפה הצהובה בלבד ללא ה'לבן'
מכניסים לצנצנת גדולה (3-4 ליטר) עם מכסה טוב
על הקליפות יוצקים 1 ליטר אלכוהול, סוגרים הצנצנת ומאחסנים במקום חשוך וקריר ל 10 ימים

סירופ:
מכניסים לסיר 1 ליטר מים + 1 ק"ג סוכר – מרתיחים עד שהסוכר נמס ומצננים

לאחר שהמיצוי עמד 10 ימים, מוסיפים את הסירופ, סוגרים הצנצנת ומאחסנים לעוד 10 ימים.

מסננים מהקליפות ויוצקים לבקבוקים
מאחסנים ללא חשש במקפיא – בגלל האלכוהול, החומר לא יקפא.







ליקר לימונים

10 לימונים
4 כוסות סוכר
2 כוסות אלכוהול 95%
1 ליטר מים

מקלפים את הקליפה הצהובה ומניחים בסיר / קערה
מוסיפים הסוכר ו 1 ליטר מים רותחים
מערבבים היטב
מוסיפים האלכוהול ומעבירים הכל לבקבוק או צנצנת עם מכסה.
נותנים לזה לעמוד 48 שעות ומערבבים היטב, מספר פעמים ביום – מנערים הבקבוק/צנצנת
לאחר ה 48 שעות, מסננים ויוצקים לבקבוקים מתאימים.

אחסון ארוך או קצר, בארון, לא צריך קירור אלא רק לפני ההגשה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הודעהעל ידי שגיא » 04 נובמבר 2014,14:04

ב2 המתכונים לא משתמשים בלימון עצמו, רק בגרידה?
שגיא
גנן עם עתיד
 
הודעות: 736
הצטרף: 29 אפריל 2013,14:04
מיקום: הרצליה

Re: מיצוי ושימור מיצי פירות וגם ליקר

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 נובמבר 2014,14:04

אכן !
את הלימנים אפשר לסחוט ולמזוג לכוסייות קטנות (החד פעמייות) או לתבנייות ל'קובייות קרח ו.. להקפיא

כל פעם כשרוצים לימונדה, מכניסים קובייה אחת או שתיים לקנקן ומוסיפים מים וכמה עלי נענענע...
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־89 אורחים

cron