אתה לא צריך להפעיל פרוג'קטור 24 שעות ביממה אשר יכול לייבש את המצע אלא מעט חום מלמטה בשביל להנביט זרעים (הסיבה שמשתמשים במזרוני הנבטה).
מהיום הראשון שהם נובטים, שתילי ירקות עומדים בפני אתגרים מפטריות ובקטריות במים, אדמה ואויר. ככל שיתמודדו פחות עם עושי צרות יוכלו לצמוח טוב יותר, הסיבה ששימוש במיקס הנבטות טרי חיונית. מיקסים איכותיים להנבטות מוכנים לפי נוסחה המונעת מפאתוגנים נשאים באדמה הגורמים לנביטות להירקב, ולאחוז מים ואויר בקלות.
ניתן להכין תערובת הנבטות משלך על ידי שימוש בכבול או קוקוס כבסיס ואח"כ לערבבה עם קומפוסט אשר חומם ל- +65 מעלות צלזיוס לערך להרוג פאתוגנים וזרעי פגע .הוספה של לא יותר מ-10% הומוס יכולה להיות שימושית לתערובות הנבטה מבלי לפגום במבנה שלה.
מחקר אוניברסיטאי שנעשה בשנת 2005 גילה כי זו לאו דווקא התערובת הספציפית אשר אחראית לאחוזי נביטה גבוהים אלא מה ששמים מעליה. הבדלים כמעט ונעלמו בין תערובות אורגניות מסחריות מקצועיות לתערובות ביתיות לאחר שהזרעים כוסו בורמיקולייט במקום מדיום שתילה.
טמפרטורות חדר אשר עולות מעל ל-23.8 מעלות למשך מספר שעות ביום יגרמו לכמעט כל זרע ירק או עשב לנבוט, כמו כן יועילו לזרעים טמפרטורות משתנות בעשר מעלות במשך היום. הדבר קורה באופן טבעי כאשר משתמשים בחום אשר נפלט מנורת פלורסנט אשר מכבים בלילה. יש לא מעט קומבינות כאלה אשר ניתן למצוא ביוטיוב של אנשים אשר חסכו המון כסף על ידי שימוש בנורות חסכוניות אשר הם מריצים כל השבוע במשך כל השנה מבלי עלייה משמעותית במחירי החשמל -
https://www.youtube.com/watch?v=Rs_QRorECvoחבר טוב הרכיב כזו מערכת בשלושים דולר כולל מפסק וחסך לעצמו מאות דולרים על רכישת מערכת מוכנה