יש שיטה פופולרית להפקת 'חומר ניקוי' מקליפות לימון - שומרים את חצאי הלימון שלאחר סחיטה בצנצנת גדולה - דוחסים וממלאים עד הסוף. משאירים הצנצנת סגורה למשך שבועיים. הקליפות מתפרקות בחלקן ע"י תסיסה. לאחר שבועיים, מעבירים הכל לבלנדר וטוחנים ואם זה קצת יבש ועיסתי מדי (צריך להיות נוזלי), מוסיפים מעט מים.
וזהו, יש על החומר הזה הרבה סיפורים חיוביים לגבי כושר בניקוי שלו, משטיפת רצפות ( מוסיפים חצי כוס מהחומר לדלי המים) וטעד לניקוי משטחים, חלונות וכלי בישול ואוכל.
אבל..
אצלנו יש תמיד המון לימונים ואנחנו מנצלים את כל המרכיבים ! את הקליפה הצהובה מגרדים או מקלפים (רק את הצהוב!) ושומרים בשקייות אטומות או בקופסאות, בפריזר, לצורכי עוגות, תה חורפי, לימונדה קייצית ומיני בישולים וסלטים.
והלימונים, אם יש 'יותר מדי'.. פשוט מאוד! סוחטים הרבה ואת המיץ הסחוט מוזגים לכלים ושקייות המיועדים להכנת 'קובייות קרח' ומקפיאים.
2 קובייות קפואות בקנקן מים.. ויש לימונדה
2 קובייות בקנקן תה ויש.. חיסון נגד שפעת