על ידי ראובן אורן » 09 יולי 2006,14:04
...זה העונג האמיתי בגידול ירקות (כמו עגבנייה לדוגמא) בגינה הפרטית שלנו..
אפשר לקטוף את העגבנייה כשהיא אדומה, בשי בשלותה, מהשיח ולא לקנות מהצרכנייה עגבנייה חצי אדומה חצי ירוקה אשר תאדים על השולחן בבית בתוך סלסלת הירקות.
אולי הצבע יהיה דומה, אך הטעם.. ממש לא.
עגבנייה הנקטפת מהשיח שלנו כשהיא אדומה.. היא עברה את מירב תהליכי ההטמעה ו'התנפחה' לא ממים, אלא מסוכרים ועל כן היא מתוקה מתוקה.. שלא כמו העגבניות במרכולים הנקטפות 'חצי ירוקות' כדי לשמור על 'חיי מדף ארוכים'.
וכך גם, לא רק עם ירקות, אלא גם עם פירות.
התענגנו על קטיפת שזיפי 'סנטה רוזה' מהעץ. רכים, אדומים ריחניים וטעימים.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים