מתיקות בירקות

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

מתיקות בירקות

הודעהעל ידי מטי » 09 יולי 2006,14:04

מה גורם לירקות (עגבניות למשל) להיות מתוקים ? האם זה הזן או משהו בקרקע?
מטי
 

מתיקות

הודעהעל ידי שמחתשמח » 09 יולי 2006,14:04

אהלן,

למה ירקות מתוקים?

C6H12O6 + 6O2 + 6H2O → אור + 12H2O + 6CO2

זוהי הנוסחא הכללית לפוטוסינטזה צמחים לוקחים פחמן דו חמצני ומים והופכים אותם בתהליך הפוטוסיטזה לאנרגיה (סוכר). אורגני.

ממש כמו שאר הטבע הצמחים משקיעים את מיטב האנרגיה שלהם בדור הבא - בפרחים ובהעמדת הצאצאים - זרעים הנמצאים בתוך הפירות המתוקים - אמצעי מצויין להפצת זרעים למרחקים (ע"י בע"ח)... אם ניקח תרמילי אפונה מתוקה ביד אחת וביד השנייה קש - העז תבחר באפונה..
שמחתשמח
גנן חדש
 
הודעות: 56
הצטרף: 23 אפריל 2006,14:04

אוסיף רק ש...

הודעהעל ידי ראובן אורן » 09 יולי 2006,14:04

...זה העונג האמיתי בגידול ירקות (כמו עגבנייה לדוגמא) בגינה הפרטית שלנו..

אפשר לקטוף את העגבנייה כשהיא אדומה, בשי בשלותה, מהשיח ולא לקנות מהצרכנייה עגבנייה חצי אדומה חצי ירוקה אשר תאדים על השולחן בבית בתוך סלסלת הירקות.
אולי הצבע יהיה דומה, אך הטעם.. ממש לא.

עגבנייה הנקטפת מהשיח שלנו כשהיא אדומה.. היא עברה את מירב תהליכי ההטמעה ו'התנפחה' לא ממים, אלא מסוכרים ועל כן היא מתוקה מתוקה.. שלא כמו העגבניות במרכולים הנקטפות 'חצי ירוקות' כדי לשמור על 'חיי מדף ארוכים'.

וכך גם, לא רק עם ירקות, אלא גם עם פירות.

התענגנו על קטיפת שזיפי 'סנטה רוזה' מהעץ. רכים, אדומים ריחניים וטעימים.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־113 אורחים

cron