הדס ת כתב:תודה רבה.
איך מכינים מיצוי שום או מיצוי ניקוטין? ולרסס רק מתחת העלים ולא מעל? לרסס גם על העגבניות שליד או רק על המלפפון?
ראיתי שרשמת בפורום שהתמיסה מרחיקה גם את המאביקים אז כדאי לשטוף את התמיסה בשלב כלשהוא? אחרת גם ככה לא יצאו מלפפונים אז מה הרווחתי?
לכמה זמן צריך להשרות את ההומוס כדי שהחומרים יהיו במלואם במים?
לגבי הצלחות מסביב לעצים, כתבת לי פעם לעשות צלחת בקוטר של 60 ס"מ לכל העצים ובפוסט אחר כתבת לעשות למנגו צלחת בקוטר מטר (מנגו צעיר בן 3 שנים בערך)
את הטפטפות לשים בחלק הכי עמוק של הצלחת (25 ס"מ עומק) ולגבי הפרחים יש הגבלות? תסתכל רגע בתמונה ותגיד לי בבקשה.
הפרחים כבר שתולים ואני מפחדת להרוס. איך אני עושה את הצלחות מבלי לפגוע בצמחים?
הדס ת כתב:עוד שאלה:
אחרי שאני מכינה את התה הומוס, רשמת לשים בסביבות חצי ליטר לכל צמח בערוגה. באיזו כמות לשים לכל עץ? וכמה רחוק מהגזע פחות או יותר להשקות?
הדס ת כתב:שלום,
שתלתי בגינה פלפל (מתוק) כבר מזמן. הוא נעצר בגדילה שלו כי השיח של העגבניות כיסה אותו והסתיר לו את השמש.
כשסידרתי את השיח של העגבניות כדי שלא יסתיר אותו, הוא התחיל להוציא שוב עלים חדשים ולגדול אך הופיעו המון עלים חדשים בתחתית הגבעול, צמוד לאדמה.
זה תקין? מה לעשות?
הוא מקבל את אותה כמות שמש ומים שהעגבניות והמלפפונים שלי מקבלים.
בנוסף ריססתי מתחת לעלים של המלפפון תמצית שום, לכמה זמן זה אמור להחזיק? מתי לחזור שוב על הפעולה?
על העגבניות לא ריססתי את תמצית השום, אני מקווה שהם לא כולם יעברו אל העגבניות פתאום, הייתי צריכה לרסס גם עליהן?
אבי אלימלך כתב:זה חוביזה או חוטמית.
עדיפות לחוביזה.
פלפל זה לא.
הדס ת כתב:שלום שוב,
איפה הכי כדאי להניח את הכלי שאני מנסה להנביט ממנו זרעים של פלפל בשביל להצליח בהנבטה?
אני לא נמצאת בבית בשעות היום אז אני לא יכולה להשקות אותו תכופות במהלך היום.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־123 אורחים