תמיר אילן כתב:אני חושב שדן אבגי כתב על בקבוקי מים מפלסטיק בתגובה למה שכתב אריה שהוא מחמיץ זיתים בבקבוקי פלסטיק.
כנראה דן חשש שהפלסטיק יוציא הרבה יותר כימיקלים בנוכחות הזיתים/פלפל/שום/לימון מאשר בנוכחות מים.
אגב, בי ספינול הוא חומר שמשתמשים (או השתמשו )בו בייצור פלסטיק מסוג פוליקרבונט. זה חומר שמשמש לייצור פלסטיק גלי לפרגולות ובקבוקים קשיחים לתינוקות.
לפי מה שקראתי החומר לא בשימוש בייצור PET המשמש לבקבוקי שתייה כמו קולה, נסטי, בירה שחורה וכו'. מאחר והוא לא משמש לייצור בקבוקים אלה הבקבוקים לא יכולים לשחרר אותו גם בחום.
זה לא אומר שהם לא משחררים משהו אחר שגורם לטעם לא טוב ואולי גם מזיק לבריאות אבל זה לא בי ספינול.
עדיף להחזיק מים (ברכב למשל) בבקבוק נירוסטה שבוודאות לא מושפע מהחום (אבל שיהיה ניצב, כי המכסה לרוב מפלסטיק...)
ראובן אורן כתב:,,,,,,,,רוצים עוד ניסיון?!
הקפיאו לקובייות, מים מהברז ו..מים שעמדו 'לנוח' לילה.
הביטו בקובייות ותראו אילו מהן שקופות ואילו עכורות
אריה להב כתב:מה היחס בין הזיתים למלח גס בשחורים ?
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־121 אורחים