'שוטף היטב עלה עלה'
את ירקות העלים, לא 'מרססים'! הם 'מגמיעים' אותם בקונפידור. משקים אותם המים עם קונפידור, כל הזמן. לא היתן לשטוף את זה מבחוץ. גם השקר של היצרן.. שהחומר 'מתפרק אחר . ימים' ('שקר כלשהו) הפריכו מזמן - אירופה החזירה אונייה שלמה עם ירקות עלים מהארץ. הכל הושלך לים. כי.. החקלאים 'הלעיטו' הירקות בכמויות אדירות של קונפידור ו..מסתבר שהוא נשאר פעיל, בבית השורשים / 'גזע' הירק, גם למשך 90 !! יום
מקום ראשון ומכובד בפסילת ירקות מורעלים, מגיע ל..'הרבנות הראשית'!!
נחלו לפני כמה שנים, לשלוח דגימות של ירקוןת למעבדה פרטית ופסלו ופוסלים תוצרת 'מורעלת' עם 'קול קורא'.
למדנו ממורנו, כל ירק ופרי הנכנס הביתה מה'שוק', להכניס לפיילה גדולה עם עף סבון כלים (פלמוליב- עם לפחות 20% חומר פעיל.. ) למשך חצי שעה. להוציא, לשטוף במים ולהניח על מגבת לייבוש.
לא תופס לגבי 'תפוחי עץ! הקליפה שלהם דקה וחומרי הריסוס חודרים פנימה - אין תקנה.
לא תופס גם לגבי 'תות שדה'. כי אין לו קליפה והוא למעשה 'תפרחת מקוהצת - ספוג כולו בריסוסים והורמוני גדילה - בייחוד התותים הענקיים - 'פיתות'.
* מספיק? או עוד?
אם לא תגדל עץ תפוחי עץ ותקטוף רק פרי בשל לגמרי (נופל בנגיעה או לבד), לא תדע לעולם מה טעמו של תפוח עץ (או שזיף, או נקטרינה או אבוקדו או משמש...)
החקלאים קוטפים הכל 'בוסר', מטעמי 'חיי מדף ארוכים' ושולחים התבות ל'הבחלה' בחדר גז הגורם לפירות להיראות כמו 'פרי בשל' אבל רק במראה. אין לו טעם, כי הוא לא הבשיל וכמובן שאין לו ויטמינים, כי.. לא הבשיל על העץ ! אז למה לקנות ולמה לאכול אותו? אפשר לאכול ציור של תפוח על נייר, אותה 'איכות' !
לכן.. אם יש גינה, לא שותלים בה 'עצי נוי', אלא עצים עם פירות שימושיים והם גם משמשים כנוי. מה יותר יפה? "ברוש, דקל טבעות, דקל קוקוס" או.. עץ תפוח עם עלים ירוקים שביניהם תפוחים מאדימים, עץ מלא בתפוזים.. וכו' וכו'..
לילה טוב...