בוקר טוב
מצטער על התגובה המאוחרת.., לא הייתי ליד מחשב..
וביום שישי.. השאר עסוקים וטרודים וכו' :)
ה'יצורים' על הענף, אלו 'כנימות מגן'
לא יהרגו את העץ, אבל יציקו לו, במיוחד אם תשאיר אותן והן יתרבו.
הטיפול הראשוני - 'לנגב' אותן משם. קלף, גרד, ביד או עם טאישיו.. ו..לתוך שקית ניילון קטנה (סנדוויץ'), לקשור ולזרוק לפח.
אפשר לחסל אותן לפני הגרוד עם טיפה של אלכוהול 'לתוך האוזן' שלהן
או לטפטף, או עם מקלון אוזניים.
בכל מקרה, לנקות את כולן ובפעם אחת ! כי הן מתרבות בקצב מהיר מאוד !
* הכנימות פוחדות משמש ! בדוק היטב את האזור המוצל של המליסה, במיוחד בתחתית העלים - שם הן מתחבאותהטיפול ההמשכי והיסודי - כנימות ושאר 'מזיקי עלים', מצביעים כמובן על
אדמה חלשה. חלשה מבחינת מינרלים, במיוחד זרחן, אשלגן וחנקן - N.P.K
חפש מישהו שיש לו קמין עץ לחימום בחורף וקח ממנו שקית מלאה באפר מהקמין.
לא, לא אפר מ'מנגל' / אפר 'פחמים' - לא ! רק מקמין או ממדורה של ל"ג בעומר !
תחח את האדמה מסביב למליסה, פזר על האדמה המתוחחת (!) שכבה של 2 ס"מ אפר
תחח שוב את האפר עם האדמה, כדי להצניע / לערבב את האפר בתוך האדמה
כעת אתה יכול להשקות.
נענע - אני מבין שהיא שתולה בעציץ או אדנית - אז יופי ! קלי קלות !
הפוך את העציץ / אדנית על הרצפה. הוצא מהאדמה כל ענף, שורש וכל זכר לנענע
החזר האדמה לאדנית. אם צריך, הוסף עוד אדמה, עד לשפת האדנית ! כי לאחר ההשקייה, מפלס האדמה ירד ב2-3 ס"מ
כעת, בחר 4-5 פיסות מהנענע שעקרת, אפשר גם שורש. בחר ענפים קצרים, עם או בלי שורש - הנענע משרישה בקלות !
שתול במירווחים והשקה היטב עד רוויה של האדמה - עד שמים ניגרים מחורי הניקוז
וזהו
פעולה זו, נקראת 'דילול'. עושים זאת, פעם בשנה לנענע, לפני הקיץ. כי הנענע היא צמח שתלטן מאוד (חייב להיות בעציץ / אדנית נפרדים! בלי שום צמח אחר !!) שמתחיל לחנוק את עצמו בתוך העציץ
ואז, מהר מאוד, תוך שבוע, שבועיים.. יש לך נענע חדשה ו..הכי חשוב..! תהיה לך שוב נענע עם עלים ענקיים ולא קטנטנים, כמו עכשיו.. נכון ?!
לעבודה..
שבת שלום