פפריקה עם רעלנים !

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

פפריקה עם רעלנים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 15 מרץ 2017, 16:26

חשד לרמות גבוהות מהמותר של רעלנים בפפריקה. הציבור נקרא להחזיר המוצר

ירון ליפשיץ , לפני 39 דקות


חברת תבליני ביטון מודיעה לציבור לקוחתנו כי בעקבות בדיקות של שירות המזון מחוז צפון משרד הבריאות, נתגלה חשד לרמות גבוהות מהמותר של אפלטוקסין (רעלנים) במוצר: פפריקה מתוקה, פפריקה מתוקה בשמן במשקל: 200 גרם 300 גרם ו-1 ק"ג.

תאריך אחרון לשימוש 31/12/2018. הציבור מתבקש לא לצרוך את המוצר.

לברורים והחזרה טלפון: 04-6499013. החברה פועלת לאיסוף המוצרים מהמדפים.







ההסבר, מתוך אתר ג.אמנון

אפלטוקסין הוא שם של קבוצת רעלנים המיוצרים על-ידי 2 פטריות
)Fungi( עובש )Mold( במזון Aspergillus flavus (Mycotoxin)
ו-Aspergillus parasiticus. רעלן Aflatoxin B1 נחשב לחזק מכולם.


רעלנים אלו מצויים באופן טבעי במגוון רחב
של מוצרי מזון במיועדים לצריכת אדם ובעלי-
חיים ומתפתחים בתנאי לחות וטמפרטורה
גבוהים דיים.
אפלטוקסינים עלולים להופיע ביבולים חקלאיים לפני האסיף או אחריו.
הם עלולים להופיע באגוזים, בתירס, בזרעים ובקטניות.
האפלטוקסינים נקלטים מדגנים לבקר ולבעלי-חיים אחרים. הפרה
ממירה את רעלן B1 ל-רעלן M1 וזה מגיע לבסוף לחלב ומוצריו.

אפלטוקסינים מדאיגים במיוחד כאשר הם נמצאים בפורמולות
חלב הניתנות לפעוטות.
אפלטוקסין עלול לפגוע בכבד )Liver( ולגרום אף לסרטן הכבד.

מדידה
מדידת כמות האפלטוקסינים במזון נעשית על-ידי ערבובו בכלורופורם
)Chloroform(, ממיס אורגני המחלץ רעלנים מהמזון. מאדים את
התמיסה ואת הנותר בודקים בעזרת כרומוטוגרף )Chromatograph(,
מכשיר המפריד תעובת למרכיביה.

אפלטוקסינים עלולים להתפתח בבוטנים המאוחסנים בתנאי חום
ולחות וכן באגוזי פקאן, בפיסטוק חלבי ובאגוזי מלך, כמו גם בחלב,
בדגנים, בפולי סויה ובתבלינים.
בדיקות חמאת בוטנים, שנעשו בארה"ב, מצאו בהם כמויות שונות של
אפלטוקסין. הכמויות הגבוהות ביותר נמצאו בזו שהוכנה בו במקום,
בחנויות טבע. הרמה המותרת היא עד 20 יחידות למיליארד.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 28371
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים

cron