עמוד 1 מתוך 1

פפריקה עם רעלנים !

הודעהפורסם: 15 מרץ 2017,14:04
על ידי ראובן אורן
חשד לרמות גבוהות מהמותר של רעלנים בפפריקה. הציבור נקרא להחזיר המוצר

ירון ליפשיץ , לפני 39 דקות


חברת תבליני ביטון מודיעה לציבור לקוחתנו כי בעקבות בדיקות של שירות המזון מחוז צפון משרד הבריאות, נתגלה חשד לרמות גבוהות מהמותר של אפלטוקסין (רעלנים) במוצר: פפריקה מתוקה, פפריקה מתוקה בשמן במשקל: 200 גרם 300 גרם ו-1 ק"ג.

תאריך אחרון לשימוש 31/12/2018. הציבור מתבקש לא לצרוך את המוצר.

לברורים והחזרה טלפון: 04-6499013. החברה פועלת לאיסוף המוצרים מהמדפים.







ההסבר, מתוך אתר ג.אמנון

אפלטוקסין הוא שם של קבוצת רעלנים המיוצרים על-ידי 2 פטריות
)Fungi( עובש )Mold( במזון Aspergillus flavus (Mycotoxin)
ו-Aspergillus parasiticus. רעלן Aflatoxin B1 נחשב לחזק מכולם.


רעלנים אלו מצויים באופן טבעי במגוון רחב
של מוצרי מזון במיועדים לצריכת אדם ובעלי-
חיים ומתפתחים בתנאי לחות וטמפרטורה
גבוהים דיים.
אפלטוקסינים עלולים להופיע ביבולים חקלאיים לפני האסיף או אחריו.
הם עלולים להופיע באגוזים, בתירס, בזרעים ובקטניות.
האפלטוקסינים נקלטים מדגנים לבקר ולבעלי-חיים אחרים. הפרה
ממירה את רעלן B1 ל-רעלן M1 וזה מגיע לבסוף לחלב ומוצריו.

אפלטוקסינים מדאיגים במיוחד כאשר הם נמצאים בפורמולות
חלב הניתנות לפעוטות.
אפלטוקסין עלול לפגוע בכבד )Liver( ולגרום אף לסרטן הכבד.

מדידה
מדידת כמות האפלטוקסינים במזון נעשית על-ידי ערבובו בכלורופורם
)Chloroform(, ממיס אורגני המחלץ רעלנים מהמזון. מאדים את
התמיסה ואת הנותר בודקים בעזרת כרומוטוגרף )Chromatograph(,
מכשיר המפריד תעובת למרכיביה.

אפלטוקסינים עלולים להתפתח בבוטנים המאוחסנים בתנאי חום
ולחות וכן באגוזי פקאן, בפיסטוק חלבי ובאגוזי מלך, כמו גם בחלב,
בדגנים, בפולי סויה ובתבלינים.
בדיקות חמאת בוטנים, שנעשו בארה"ב, מצאו בהם כמויות שונות של
אפלטוקסין. הכמויות הגבוהות ביותר נמצאו בזו שהוכנה בו במקום,
בחנויות טבע. הרמה המותרת היא עד 20 יחידות למיליארד.