האבולוציה של הנמלים החקלאיות

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

האבולוציה של הנמלים החקלאיות

הודעהעל ידי ראובן אורן » 13 אפריל 2017,14:04

האבולוציה של הנמלים החקלאיות שהשיגו את האדם


בני האדם חושבים שהם המציאו את החקלאות. אולם זה לא נכון. לפני מיליוני שנים, באחד מיערות הגשם באמריקה הדרומית, נמלים זעירות שמוחן לא היה גדול יותר מחוד סיכה כבר החלו להשתמש בה. הן התחילו לגדל פטריות למאכל זמן לא רב אחרי שפגיעת המטאור בצ'יקסולוב גרמה להכחדה המונית וחיסלה כשלושה רבעים מהצמחים ובעלי החיים בכדור הארץ.
ביערות הטרופיים, במדבריות ובערבות אמריקה בנו כ–250 מיני נמלים גני פטריות בחדרים תת־קרקעיים עם בקרת אקלים. הן ניכשו עשבים שוטים, השקו את הפטריות וחלקן אפילו השתמשו באנטיביוטיקה או בכימיקלים כדי להרחיק בקטריות מזיקות מהיבולים שלהן.




1092913837.jpg

חדר גידול לפטריות שנמלים בנו ליד ברזיליה, ב–2009

מדענים מנסים להתחקות אחרי התפתחותן של הנמלים האלה, ולהבין כיצד הפכו למגדלות פטריות מתוחכמות כל כך במשך מיליוני שנים.

ביום שלישי פורסם מחקר בנושא בכתב העת Proceedings of the Royal Society B. "אילו היתה לנו ראיית קרני רנטגן והיינו יכולים להתבונן ביער טרופי לח בעולם החדש, היינו רואים שמתחת לפני השטח התפתחו אינספור חדרי גינון", תיאר טד שולץ, אנטומולוג מהמוזיאון להיסטוריה של הטבע במוזיאון הלאומי סמית'סוניאן, שהיה אחד מכותבי המחקר.

ד"ר שולץ ועמיתיו השוו גנומים של 78 מיני נמלים המגדלות פטריות עם גנומים של 41 מינים שלא מגדלים, וגילו דפוסים מסקרנים. הם מצאו שהנמלים החקלאיות היו כנראה צאצאיות אותו של אותו אב קדמון מיערות הגשם לפני כ–60 מיליון שנים.

30 מיליון שנים מאוחר יותר, הן התפצלו לשתי חברות נפרדות. באחת היו חקלאיות מפותחות ומורכבות יותר. החוקרים סבורים כי הן סחבו את הפטריות לייבוש או לקחו אותן למקומות יבשים כמו מדבריות או ערבות.

החברה השנייה היתה מורכבת מנמלים פחות מתוחכמות, והן התקיימו בעיקר ביערות הטרופיים, וגידלו פטריות שהיו מסוגלות להימלט מהגן של הנמלים ולחיות חיים עצמאיים.

ד"ר שולץ שיער כי לאחר שחלף מספיק זמן, האקלים היבש יצר תנאים אידיאליים לנמלים החקלאיות המורכבות יותר לביית את הפטריות, לחפור חדרי גידול עמוקים יותר וכך לפקח על הטמפרטורה, ולשמור על הלחות באמצעות הבאת מים בעזרת פירות, צמחים או טל הבוקר. "אלה הן הסוג שמכניס את הפטריות שלו לחממות", אמר שולץ. "אבל משום שהן חיו במקום יבש, גם אם יבול הפטריות מנסה להימלט מחדרי הגידול, אין לו לאן לברוח".

שולץ חושב שביכולתנו ללמוד מהשיטות החקלאיות של הנמלים האלה. גינה לגידול פטריות של נמלים היא אמנם דוגמה לגידול יבול יחיד, אך הנמלים מסוגלות לגדל אותו 15–20 שנה. הנמלים מנכשות את הפטריות שמנסות לאכול את יבולן, או שכימיקלים המיוצרים על ידי הפטריות המתורבתות קוטלים אותן.

"הנמלים האלה מגדלות פטריות 55–60 מיליון שנים, מחלת היבול הנוכחית קיימת מאז ההתחלה, ובכל זאת זה בר־קיימא", אמר שולץ. "אילו בן אדם היה באותו מצב, כל הצמחייה ברדיוס של קילומטר היתה נכחדת".

- הארץ-
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־103 אורחים

cron