איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
כיצד אוספים בצל ומיבשים אותו? נתקלתי במושג "קניבה". מה שירושו?
קניבה, לקנוב.. - פעולה של חותוך בית השורשים מהירק - יש סכין מיוחדת לזה (יש לי ויש לי..
)
זה לשיווק במרכולים - 'חיי מדף' ארוכים, מעבר לאחסנה בקרור
לשמירה בבית, שטוף את בית השורשים מהאדמה. השאר בחוץ שיתייבש ואחרי הייבוש, להכניס לאיזה 'שק רשת' ו'לתלות' במקום מוצל ומאוורר.
מדי פעם, להעיף מבט.. ואם, איזה בצל, מוציא 'ירוק', לחתוך ולהעביר למטבח.
אפרופו - אינך 'חייב' לשלוף את
כל הבצלים!! יכול בשקט, להשאיר אותם באדמה (ולעקור לפי 'דרישת המטבח' בלבד) ו.. לעבור כל יום או יומיים ולחתוך כל 'ירוק' שעולה
כך תקבל בצלים יותר גדולים - ענקיים וטעימים