איתן גנזי כתב:לשאלתך רובן,
כשהגעתי למגידו בדקתי את המיגרש של חמותי. אדמה כבדה, כמעט בלתי אפשרי לעבד אותה. בקיץ בטון. בחורף נידבקת לקילשון ולמעדר כמו מדוזה. החלטתי שזה לא בשבילי. הזמנתי משאית קרשים בפרופיל 5 סמ על 10 סמ ובאורך 450 סמ. בניתי 12 ערוגות מוגבהות בגובה 50 סמ ,רוחב 130 סמ, ואורך 450 סמ. מהצד הפנימי של הערוגה ציפתי בניילון את העצים כהגנה נגד רטיבות. 3 משאיות חמרה הורידו תחולתן ליד הערוגות, ואני עם את חפירה ומריצה מלאתי את כל הערוגות. בסביבות 30 קוב אדמה. בלה קומפסט הונחה בחצר ואז פזרתי 25 ליטר קומפוסט למטר מרובע. אחד היתרונות של ערוגה מוגבהת, שלא צריך להיתכופף בעבודה. בשנה הראשונה היבול היה ככה ככה. בגלל האדמה שהובאה שהיא "אדמת מעמקים" מחפירות, ללא מיקרואורגניזם. השנה היבול כבר שופע. בעוד שנתיים שלוש האדמה תהיה חגיגה וכמעט כל צריכת המזון בבית תגיע מהגינה (ככה היה בתל אביב).
בשורה תחתונה, הקמת הגינה עם תשתיות ההשקיה וכולל החממה עלתה 15,000 ש"ח.
אנשים שואלים אותי "לא חבל על כל הכסף הזה בשביל לגדל קולורבי?" אז זהו שלא חבל!!!! פחות מעלות נסיעה עם המשפחה לחופשה בחו"ל.
דבר אחרון, בגידול גינה אנו חוסכים 500 ש"ח בחודש.......... על פסיכולוג. ואני יודע, אשתי פסיכולוגית
איתן גנזי כתב:הקשיבו הקשיבו..... מצאתי כלי לעישוב, אחד היעילים שיש. כולם מכירים אותו, זהו המגל. זה שקוצרים איתו עשב. אני עובד איתו במקביל לקרקע בעומק של חצי ס"מ, וזה בשניות מנקה את השטח. פשוט לא להאמין שכל השנים זה היה לי מול העיניים ורק היום "נפל לי האסימון". להבדיל ממקלטר החרמש לא גורף איתו את הקרקע.
איתן גנזי כתב:ועדיין קוראים לי "גנן חדש" חחחחחחחחחחחחחחחחחהה
איתן גנזי כתב:"סודות" גידול השום.
שום זורעים בתאריך 10/10. אדמה קלה והרבה קומפוסט. 20 ליטר למ"ר. כל 10 ס"מ צמח ומירווח 30 ס"מ בין השורות (זה בזבזני אך כך אני נוהג בגלל סידור ההשקיה בערוגות) לזרוע שום ישראלי. לשום סיני לוקח עוד חודש וחצי להבשיל לעומת הישראלי. כבוד. שום ובצל סובלים מעישבייה תחרותית. יש לידאוג לעשב.
לא רצוי לקטוף עלים, כל עלה זה שן שום. כמו שכל עלה בצל זו שיכבה בבצל. כשהשום כומש עוקרים. בסביבות פסח.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־110 אורחים