עמוד 10 מתוך 19

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
איתן גנזי כתב:תמיר ידידי, לא הצקתי, ולא התכוונתי להציק, זה נאמר בבדיחות דעת. אני מתנצל אם מישהו נפגע מדברי. אני כשלעצמי תמיד מעדיף להשאר בבית ("עם התה והלימון והספרים הישנים"), ואף מוותר על נסיעות לחו"ל.


היתה טעות הקלדה אצלי... רציתי לכתוב "הצדקה" ויצא "הצקה" :D
לרגע לא הייתי חושב עליך כמציק :hug:

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 07 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
:inlove:

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 10 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
יבול הפול הראשון לעונה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 19 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
שלום לכולם/ן.
אחד הדברים החשובים בגינון ירקות הינו ניהול "יומן הגינה". ללא יומן שבו כתובה ההיסטוריה של כל פיסת ערוגה, אי אפשר שלא ליטעות ולישתול בהפרשי זמן קצרים את אותו הצמח/ירק במקום שבו צמח ירק זהה או מאותה המשפחה, שנה או שנתיים קודם לכן. כולנו מכירים בחשיבות של מיווחי הזמן בין השתילות של צמחים מאותנ המישפחה.
לדעתי, ראוי שרובן יתייחס לנקודה זו.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 19 פברואר 2018,14:04
על ידי אלקנה
אתה מתכוון למה שנקרא מחזור זרעים - החלפה של הגידולים בשטח נתון כדי לפצות על חוסרים בקרקע שגורם כל צמח באופן שונה?

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 19 פברואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:שלום לכולם/ן.
אחד הדברים החשובים בגינון ירקות הינו ניהול "יומן הגינה". ללא יומן שבו כתובה ההיסטוריה של כל פיסת ערוגה, אי אפשר שלא ליטעות ולישתול בהפרשי זמן קצרים את אותו הצמח/ירק במקום שבו צמח ירק זהה או מאותה המשפחה, שנה או שנתיים קודם לכן. כולנו מכירים בחשיבות של מיווחי הזמן בין השתילות של צמחים מאותנ המישפחה.
לדעתי, ראוי שרובן יתייחס לנקודה זו.


כתבתי זאת בעבר וגם לפני כשנה..
הצעתי 'קובץ אקסל' עם תעוד תאריכים (ועדיף תאריך עברי) - מועד זריעה, נביטה, פריחה, חנטה וכו וכו'

עשיעתי זאת בעבר, כולל שרטוט / איור של הגינה ומיקום הערוגות וכו'
קראתי לזה 'מחזורי זריעה'

הנה עמוד אחד שנשאר למזכרת

מחזור זריעה.jpg



לדעתי, רק אבי אלימלך מתמיד בכך.

אני..מנהל איזה משהו קטן כעת, כי הצטמצמתי קצת בקצב הפעילות שלי :lol:

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בוקר טוב.
זה לא יומן לצערי.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 פברואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
זה לא יומן לצערי.


חחחחח... בעמוד 'אכסל' יש כמה 'גליונות'
זה הגליון ה'אייורי'.. 'יומן זמני' כפי שתארתי למעלה.
בגליונות הבאים.., יש/היה.. פרוט זמנים ומועדים והרבה הרבה הערות..

'לוגיסטיקה, ארגון ושיטות' זה המקצוע העתיק והחביב עלי.. :rofl:

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 20 פברואר 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
בירקות אני כבר לא מתמיד.

בבוסתן,יש לי מעין תרשים ובו ממוקמים העצים.
בתוך ההערות של כל אחד,אני כותב ארועים מיוחדים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 23 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בוקר טוב.
כיצד אוספים בצל ומיבשים אותו? נתקלתי במושג "קניבה". מה שירושו?

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 23 פברואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:בוקר טוב.
כיצד אוספים בצל ומיבשים אותו? נתקלתי במושג "קניבה". מה שירושו?


קניבה, לקנוב.. - פעולה של חותוך בית השורשים מהירק - יש סכין מיוחדת לזה (יש לי ויש לי.. :lol: )
זה לשיווק במרכולים - 'חיי מדף' ארוכים, מעבר לאחסנה בקרור

לשמירה בבית, שטוף את בית השורשים מהאדמה. השאר בחוץ שיתייבש ואחרי הייבוש, להכניס לאיזה 'שק רשת' ו'לתלות' במקום מוצל ומאוורר.
מדי פעם, להעיף מבט.. ואם, איזה בצל, מוציא 'ירוק', לחתוך ולהעביר למטבח.

אפרופו - אינך 'חייב' לשלוף את כל הבצלים!! יכול בשקט, להשאיר אותם באדמה (ולעקור לפי 'דרישת המטבח' בלבד) ו.. לעבור כל יום או יומיים ולחתוך כל 'ירוק' שעולה

כך תקבל בצלים יותר גדולים - ענקיים וטעימים

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 25 פברואר 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
בוקר טוב.
משהו לא מובן לי בפיסקה השלישית. להשאיר באדמה... זה מובן. האם צריך לקצוץ את העלווה? בהמשך כתבת "לעבור כל יום או יומיים ןלחתוך כל ירוק שעולה" לפיכך אני מבין שיש לחתוך את העלווה ולהשאיר את הבצל באדמה.
דרך אגב, נכון להיום אני משתמש בבצל כירק דו שימושי. עוקר את הבצל הכי גדול, לפני נפילת העלים, וכך נהנה גם מ"בצל ירוק" וגם מהבצל הלבן. אולם זה נכון לימים אלו, בעוד שבוע שבועיים הכל יהיה מוכן לאיסוף, בערך 150 בצלים, על כן השאלה איך נוהגים עם הבצלים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 25 פברואר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
את ה'עלווה' כיניתי 'בצל ירוק'
כן, לחתוך את ה'ירוק' ואז אין מה למהר להוציא את כולם 'במכה אחת' מהאדמה

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 02 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
תמונה
לזה אני קורא " להביא אוכל מהגינה".כבר שלשה ימי שישי של קטיף פול. זה היבול השבועי. יבול מחצי ערוגה, 14 שתילים. בחצי ערוגה השניה אני לא נוגע. מחכה שיהיה שם פול עם גרגרים ירוקים גדולים ואז קוטף ומקפיא רק את הגרגים.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 03 מרץ 2018,14:04
על ידי אלקנה
איזה שפע!
יפה מאוד

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 05 מרץ 2018,14:04
על ידי זבולון
איתן גנזי כתב:תמונה
לזה אני קורא " להביא אוכל מהגינה".כבר שלשה ימי שישי של קטיף פול. זה היבול השבועי. יבול מחצי ערוגה, 14 שתילים. בחצי ערוגה השניה אני לא נוגע. מחכה שיהיה שם פול עם גרגרים ירוקים גדולים ואז קוטף ומקפיא רק את הגרגים.


תגיד. אתה מבשל את התרמילים ככה. ואוכל כמו שעועית ירוקה?
ואגב: זה מזן הקפריסאי או מצרי?

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 05 מרץ 2018,14:04
על ידי איתן גנזי
אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 06 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב:אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.


רק מחדד, לגבי "אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים" - כי.. קצת אחרי.. התרמילים כבר 'סיביים' ואי אפשר לאכול אותם..

** כך גם לגבי אפונה ו'פול'..

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 06 מרץ 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
למישהו נסיון אם אפשר להתייחס לאפונה כמו שעועית ירוקה - כלומר במקום לפצח תרמילים בעבודת פרך, לבשל את התרמיל עם האפונה ולאכול הכול?
הכוונה כשזה עדיין ירוק כמובן.
מנסיוני, כשהתרמיל של האפונה עדיין די שטוח והאפונים קטנים אפשר לאכול הכול (עם התרמיל) בלי לבשל.

Re: הגינה שלי - איתן

הודעהפורסם: 06 מרץ 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר אילן כתב:למישהו נסיון אם אפשר להתייחס לאפונה כמו שעועית ירוקה - כלומר במקום לפצח תרמילים בעבודת פרך, לבשל את התרמיל עם האפונה ולאכול הכול?
הכוונה כשזה עדיין ירוק כמובן.
מנסיוני, כשהתרמיל של האפונה עדיין די שטוח והאפונים קטנים אפשר לאכול הכול (עם התרמיל) בלי לבשל.


ברור.. רק ש.. "הבעייה" היא.. שעד שמגיעים למטבח.. הכל כבר נטרף - טעם משגע..