עמוד 1 מתוך 1

תה סירפדים

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2017,14:04
על ידי איתן גנזי
שלום לכולם.
הכנתי 200 ליטר של "תה סירפדים". אני מדלל אותו 1/10 ומשקה את הגידולים. כחצי ליטר פעם בשבועיים לכל צמח. כל איזה פרק זמן יש להשקות בתה הנ"ל? האם תה סירפדים הינו דשן? האם יש מינון גבוה מידי?
איתן

Re: תה סירפדים

הודעהפורסם: 17 ספטמבר 2017,14:04
על ידי ראובן אורן
תה סירפדים מתאים ל..אדמה אורגנית
אדמה שטופחה יפה (מאמין שכל זה גם אצלך!)

התה מוסיף מינרלים, אך לא בכמויות מוגזמות, כמו בכימיקלים.
עיקר תועלתו לאדמה, הוא ביצירת קרקע מתאימה להיווצאות מהירה של מיקוריזה.

כמה? ההחלטה היא שלך! ללא כל חשש שמא תגזים.
כשעסקתי בכך באינטנסיביות, הייתי מפזר תה סירפדים על כל הערוגה עד שהחלה לקבל מעטה / שכבה ירוקה

הקפדתי בזה בעיקר במנבטות שהיו אכן, כל הזמן עם 'אדמה ירוקה'
הנביטות והייחורים היו מהירים ומוצלחים ו.. משום מה...'מזיקים' לא מתקרבים ל'אדמה ירוקה'.

מצאתי תמונה מהעבר, עם נבטי חסה. ראה את האדמה

Re: תה סירפדים

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2017,14:04
על ידי איתן גנזי
תודה רבה על התשובה המהירה והמאירה. בעונה הקרובה אכין שוב חבית תה סירפדים. קבלתי חבית של 200 ליטר אשר יש לה יציאה עם ברז ומיכסה עליון לא מיתברג, ובה אני מכין את התה המדולל. החבית מונחת על הגבהה ומכח הכבידה זורם התה דרך צינור השקיה שבידי לכל צמח וצמח.
יש סיבה לכך שאתה לא משתמש במגש תבניות טרפזים להנבטה?
איתן

Re: תה סירפדים

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2017,14:04
על ידי ראובן אורן
איתן גנזי כתב: החבית מונחת על הגבהה ומכח הכבידה זורם התה דרך צינור השקיה שבידי לכל צמח וצמח.
יש סיבה לכך שאתה לא משתמש במגש תבניות טרפזים להנבטה?
איתן


כן, אני זוכר עוד את מה שעשית 'שם' ב'חווה'.. :lol: גם הייתה לך 'חבית או שניים' ונדמה לי שגם עם.. משאבת דישון. נכון?!

לא, איני משתמש ב"חמגשייות" :rofl: (אצלך הן בתוך חממה?!)
יש לי 3-4 ארגזי 'קלקר' סטנדרטיים, מחנות דגים. 60*40*30 עם אדמה טובה בגובה כ 15 ס"מ
ו.. מכסה שקוף - זכוכית/פרספקס רו.. 'שרינק'..עליהן
הקלקר עבה ונותן את האפקט המתבקש מחממה - 'סביבה המנותקת מהסביבה' -שמירה על טמפ' יציבה, בלי העלייות והירידות של 'יום לילה' והכי חשוב.. 'סביבה סגורה'. כלומר, המים לא מתאדים ולא צריך להשקות שוב, לאחר ההשקייה שאחרי הזריעה !
הנביטה מאוד מהירה - 48 שעות לרוב הזרעים - למעט כמה עצלנים, כמו פטרוזיליה או כוסברה
כשחם בפנים, המים מתאדים על הזכוכית למעלה וכשמתקרר.. הם מתעבים ונוטפים שוב לאדמה.