על ידי ראובן אורן » 29 דצמבר 2017, 15:17
כן, תודה לאל, גיורא מחדש ומוסיף מידע כל פעם.
הפעם גם סיפר בפרוט על תהליך עצירת השמן בבית הבד החדיש והמדורני..
חידש ש.. למעשה לא 'כובשים' כלל את העיסה שנכתתה (מלשון 'כתית' מכונה עם מין פטישים..), לא מכניסים יותר ל'עקלים' ולא למכבש !
העיסה מעורבלת במכונה עם מערבל חלזוני ומחוממת למאכסימום, 30 מ"צ. ערבוב בחישה ארוך ואז 'פתאום'.. השמן צף למעלה והעיסה נשארת למטה.
השמן מוזרם לצנטריפוגה המפרידה ממנו מים ושאר 'מרחפים'..
שמן טוב, אינו מסונן - 'שמן זך' זה שמן שעבר סינון - 'זיכוך' !
שמן זית טוב ואיכותי, הוא צהוב ! לא ירוק !
צבע ירוק מגיע משארייות עלים - מהכלורופיל שבעלים ועל כן הוא מר..
מה עוד? כן, ראינו למעלה בתחילת השרשור, את תוצאות הבדיקה - 0.3% חומצייות שזו רמה נדירה !
עם זאת, על כל מיכל מודבקת מדבקה - מאכסימום 0.8% חומצייות - זאת כדי 'להיות רגוע' במקרה שלאחר שנה שהשמן עומד בבית.. החומצייות תעלה קצת, לכיוון 0.5%
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ
אורגני זה הטבע שלי
באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים