'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 נובמבר 2017, 10:32

רק ל'חימום האווירה' :)

בזה הרגע קיבלתי מגיורא חר"ג תוצאות מעבדה של 2 סוגי זיתים שלו - 'סורי' ו..'לצ'ינו'

לעיונכם..
קבצים מצורפים
שמן בדיקה.jpg
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29204
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'מפגש השמן - 2017'

הודעהעל ידי סתיו צ. » 20 נובמבר 2017, 10:53

זה רגיל אצל גיורא, חמיצות של מתחת ל 0.3% בכל הזנים כמעט, ובכל שנה,
אצל אחרים זה אולי חריג.
וזה כאשר בכתית מעולה החמיצות אינה עולה על 1%

לבחור שמן.jpg


http://www.charag-farm.com/cultivar

סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 688
הצטרף: 29 יולי 2011, 18:10
מיקום: קרית ביאליק

Re: 'מפגש השמן - 2017'

הודעהעל ידי אפרים » 21 נובמבר 2017, 06:52

בסופרים בדרך כלל זה 0.8 כל החברות כולל חברות ידועות
אפרים
גנן עם עתיד
 
הודעות: 334
הצטרף: 18 יולי 2010, 08:47
מיקום: נחליא-ל

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 דצמבר 2017, 13:54

היה.. וחזרנו..
עשירים בידע, בטעמים ובעוד התרועעות..

שבת שלום
קבצים מצורפים
20171229_101627_Richtone(HDR).jpg
20171229_101656_Richtone(HDR).jpg
20171229_101717_Richtone(HDR).jpg
20171229_101834_Richtone(HDR).jpg
20171229_104957_Richtone(HDR).jpg
20171229_105011_Richtone(HDR).jpg
20171229_105032_Richtone(HDR).jpg
20171229_105209_Richtone(HDR).jpg
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29204
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי סתיו צ. » 29 דצמבר 2017, 14:49

נראה טעים ומעניין,
מצטער שגם אני לא הצלחתי להגיע ברגע האחרון.
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 688
הצטרף: 29 יולי 2011, 18:10
מיקום: קרית ביאליק

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 דצמבר 2017, 15:17

כן, תודה לאל, גיורא מחדש ומוסיף מידע כל פעם.

הפעם גם סיפר בפרוט על תהליך עצירת השמן בבית הבד החדיש והמדורני..
חידש ש.. למעשה לא 'כובשים' כלל את העיסה שנכתתה (מלשון 'כתית' מכונה עם מין פטישים..), לא מכניסים יותר ל'עקלים' ולא למכבש !

העיסה מעורבלת במכונה עם מערבל חלזוני ומחוממת למאכסימום, 30 מ"צ. ערבוב בחישה ארוך ואז 'פתאום'.. השמן צף למעלה והעיסה נשארת למטה.
השמן מוזרם לצנטריפוגה המפרידה ממנו מים ושאר 'מרחפים'..

שמן טוב, אינו מסונן - 'שמן זך' זה שמן שעבר סינון - 'זיכוך' !
שמן זית טוב ואיכותי, הוא צהוב ! לא ירוק !
צבע ירוק מגיע משארייות עלים - מהכלורופיל שבעלים ועל כן הוא מר..

מה עוד? כן, ראינו למעלה בתחילת השרשור, את תוצאות הבדיקה - 0.3% חומצייות שזו רמה נדירה !
עם זאת, על כל מיכל מודבקת מדבקה - מאכסימום 0.8% חומצייות - זאת כדי 'להיות רגוע' במקרה שלאחר שנה שהשמן עומד בבית.. החומצייות תעלה קצת, לכיוון 0.5%
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29204
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי צברי נוגן » 29 דצמבר 2017, 15:33

החימום (למרות שהטמפרטורה לא גבוהה) לא פוגע באיכות השמן?
ולמה לא להשאר בשיטה המסורתית של הכבישה? האם זה יותר משתלם?
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1657
הצטרף: 30 יולי 2007, 20:16
מיקום: לפיד

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 דצמבר 2017, 15:39

צברי נוגן כתב:החימום (למרות שהטמפרטורה לא גבוהה) לא פוגע באיכות השמן?
ולמה לא להשאר בשיטה המסורתית של הכבישה? האם זה יותר משתלם?


שמן איכותי ומבוקר ע"י רשויות האיכות, אסור לו להיות מחומם, לצורך מיצוי יתר של שמן
שמן איכותי הוא 'בכבישה קרה' = עד 30 מעלות.
ואפרופו.. בחומר היבש, הגפת המיובשת משתמשים להסקת הכבשן המייצר החום הנמוך.

אולי יבוא אריה (אחרי ה |-) ) ויעמיק יותר ויסביר, מה גורם החימום הגבוה (היה נהוג לחמם עד 80 מעלות) מבחינת התפרקות חומרים.. אריה מבין בזה :!: .. לא אני !
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 29204
הצטרף: 05 יוני 2006, 08:42
מיקום: זכרון יעקב

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי אריה להב » 29 דצמבר 2017, 19:07

צברי נוגן כתב:החימום (למרות שהטמפרטורה לא גבוהה) לא פוגע באיכות השמן?
ולמה לא להשאר בשיטה המסורתית של הכבישה? האם זה יותר משתלם?


חימום עד 30 מ"צ כנראה לא פוגע, מעבר לזה איני יודע מה ההשפעה של טמפ' גבוהה, אני יכול לחשוב על חימצון וכו'.
השיטה אותה תיאר גיורא תעשייתית יותר וכנראה יעילה יותר.
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 951
הצטרף: 27 פברואר 2009, 20:52
מיקום: עדי

Re: 'מפגש השמן - 2017' - ס י כ ו ם

הודעהעל ידי תמיר אילן » 31 דצמבר 2017, 12:41

נשמע מעניין וטעים.
מצטער שלא יכולתי להצטרף.
תמיר
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4103
הצטרף: 21 דצמבר 2009, 17:02
מיקום: קדומים


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: איתן גנזי ו־13 אורחים