ראובן אורן כתב:איתן גנזי כתב:אשתי מבשלת, אני מגדל. חותכים לחתיכות קטנות כמו שעועית ירוקה ומבשלים. זה הזן הקפריסאי, אני קוטף את התרמילים צעירים. חלק מיבול אני לא קוטף, משאיר על מנת לקבל גרגרים גדולים. אני קוטף את התרמילים לגרגרים כאשר הם היתנפחו ורואים את התבנית של הזרעים בתרמיל, אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים. אני מקפיא ואוכל אותם במשך כל השנה.
רק מחדד, לגבי "אולם חשוב לקטוף כאשר התרמיל עדיין ירוק והפולים בתוכו ירוקים" - כי.. קצת אחרי.. התרמילים כבר 'סיביים' ואי אפשר לאכול אותם..
** כך גם לגבי אפונה ו'פול'..
יש שתי דרכים לאכול את היבול. כשהתרמילים מפותחים ורואים את קוי המתאר של הפולים שבתוך התרמיל, מפרידים את הפולים מהתרמיל ואוכלים רק את הפולים(הזרעים). אפשרות שניה, את התרמיל אוכלים כשהתרמיל עדיין צעיר, בן שבוע, והזרעים בפנים ממש קטנטנים.