כן, מבין אותך. הקטנים יותר שהם פציחים / קריספיים, הם מעדן! גם לאכילה (ביס, קצת מלח, ביס.., קצת מלח...
) וגם מתאימים יותר להחמצה ! כי מלפפונים בוגרים וגדולים מאוד, הם בעלי קליפה עבה יותר המכילה יותר תאית וזה מפריע לתהליך ההחמצה.., כמו מלפפוני חממה שלא טובים להחמצה.
בכל זאת, תוכל ליהנות ממלפפונים פציחים כאלו.., רק תן להם עוד כמה ימים על השיח. אולי יניו לך מלפפונים גדולים ו.. פציחים. ת נ ס ה .. !!
'מלפפוני אדמה', הם מלפפונים לא מודלים, כמו עגבנייות לא מודלות שמתייחסים אליהן כ'באלאדי', כי הן יותר גדולות ופחות יפות.
גידל מלפפון או עגבנייה כשהם שרועים על האדמה, נותן פרי גדול יותר, כי הצמח לא משקיע הרבה אנרגייה בהעלאת המים והמזון גבוה.