ראובן אורן כתב:הדשנים ה"אורגניים" בייחוד עם השם הבומבסטי - 'ביו' - 'קצת' מפריעים לי ! מה כל כך 'אורגני' בואריאציות של 20.20.20 ?! ואני מתכוון לתוספי NPK ביחס זה או אחר.. מאוד לא דומה לגידול אורגני ואני ממש לא יודע מה זה עושה לצמחי המאכל עם תכולת הויטמינים..
ניתן להכין תמצית תה בוטאנית ע"י שימוש בכוסברה אורגנית או עלים ממשפחת השפתניים (מנתה, נענע, מליסה, קורנית, מרווה, רוזמרין, לבנדר וכו..) לערבב בבלנדר או מעבד מזון עם מספיק מים ולהפוך את הכל לממרח חלק ככל האפשר. להשרות בכמה ליטר מים למשך 24 שעות ללא התססה. לסנן ,לסחוט ולערבב את הכל לקבלת תה בצבע ענבר. חובה להוסיף כמות מספקת של אלו וורה לתוספת הורמון חומצה סליצילית הוספת כף ג'ינג'ר מגורדת טרייה לכל גלון של תה תעצים את התערובת. תה נענע הוכח כאפקטיבי באותה המידה כמו ניםדייב כתב:חלק עמידים לחרקים(כוסברה, מנתה, נענע חריפה)
דייב כתב: חלק גדלים במהירות(במבוק, עגבניות, סרפד, אצות)
אבי אלימלך כתב:1.הערבובים שאתה מציע זה מהעלים או מהפרי(או מהקליפה של הפרי?)
2.מה הערבובים המומלצים לגידולים העיקריים שלנו?(עגבניה,מלפפון,פלפל,חציל,קישוא)
אבי
מגדל עגבניות בשם צ'ארלס וילבר מאלבמה מחזיק בשיא גינס של 155 קילו עגבניות לצמח. אחד מהסודות שלו לגידול כמויות עצומות של עגבניות היה שימוש בצמח פולשני במיוחד בשם קודזו בערימת הקומפוסט. הסיבה שבמזרח מעדיפים לקום ולקטוף קצוות צמחים לפני הזריחה טמונה בכך שריכוז הורמוני הגדילה הגבוה ביותר נמצא בהם בשעות האלה. הרעיון(במקרה הזה) הוא לרתום הורמוני גדילה מסויימים בצמחים אשר צומחים בעוצמה לתועלת הגידולים העיקריים שלנו(עגבניה,מלפפון,פלפל,חציל,קישוא)דייב כתב:1. גם וגם. עשבים הייתי קוצר את קצותיהם לפני הזריחה.
2. ככלל אתה יכול להשתמש בכולם. עגבניה לעגבניה וכו..
למי שלא מתחשק לעשות תה חסה יכול להכין כזה מכף אווז, רגלת גינה, חרצית, שן ארי, אמרנת', בוראז' ועוד לתוספת אשלגן לצמחיםדייב כתב:חלק ידועים בערכי אשלגן "k" גבוהים(בננה, קומפרי)
חיפוש מהיר במאגר על סרפדים הניב את המספרים האלהדייב כתב:ניתן להשתמש בתמצית תה סרפדים/אצת קלפ כתחליף אורגני של Bio Grow.
דייב כתב:תרכובת נוספת אשר אתם רוצים לראות באדמה שלכם היא כיטינאז – אנזים מחסל מזיקים
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־38 אורחים