על ידי סתיו צ. » 08 ספטמבר 2016,14:04
השנה רוב עצי הזית בארץ נותנים תפוקה נמוכה והבשלה מוקדמת מאד, בעיקר בגלל החום שהתחיל מוקדם בחודש מאי,
מסיק? אם לאכילה תמסוק לפי הצבע הרצוי לך, אני כבר מסקתי זיתים ירוקים לפני 3 שבועות,
וכבר אוכל אותם, אני אוהב אותם מרירים.
אם תרצה שחורים, תמתין עד שיהיו שחורים לגמרי ואז תכבוש עם מלח גס לפי המתכון של ראובן.
אם להפקת שמן, לפי התמונות שלך זה בדיוק הזמן למסיק, הזיתים מתחילים לשנות צבע לשחור.
אבל בשביל שמן תצטרך כ- 100 ק"ג זיתים כדי לקבל פח 18 ליטר.
ותצטרך לסגור עם בית בד מראש ולהביא אליו את הזיתים כמה שיותר סמוך למסיקה, כל שעה שעוברת מגדילה את אחוזי החומציות בשמן.