עמוד 3 מתוך 4

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
yosyhava כתב:תודה הבהרת לי שמה שעשיתי לא יוכל לשמש כריסוס אלה כמו תה סרפדים. עכשיו הכל ברור לי ולאחרים שיקראו את השרשור הזה.


שכחתי לכתוב למעלה כי.. גם את זה ניסיתי.. לרסס ב'תה' שגמר להסריח - 'תה' מעלים של טבק השיח.

לא היה לו את האפקט הקטלני של 'מיצוי ניקוטין' טרי. אבל, הוא מתאים לריסוס וטיפול מניעה, נגד כנימות שונות, באזור נגוע, מבחינת העובדה שהוא משנה את רמת החומצייות שעל העלים וגורם לכנימות ושאר מזיקי עלה, שלא לאהוב את העלים הללו.

סיפרתי כאן בעבר, כי שי חקלאי אורגני למשעי המתגורר בצפון הארץ. בחור צעיר וחכם המגדל כל מיני גידולים וגם עיזים לחלב וגבינות ועוד.
מסביב למטעים שלו, הוא מגדל באורח קבע את 'טבק השיח' וממלא מיכלים גדולים בעלים, לצורך ריסוס רוטיני של המטעים שלו. הוא מרזז גם את מי הגבן - המים שנשארים מהחלב בתהליך ייצור הגבינות. כל זאת כדי לשנות את דרגת הPH על העלים ובזה מסתכמת המיגננה שלו בפני מזיקים ובצורה אורגנית על שטחים גדולים.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
ראובן אורן כתב:סיפרתי כאן בעבר, כי שי חקלאי אורגני למשעי המתגורר בצפון הארץ. בחור צעיר וחכם המגדל כל מיני גידולים וגם עיזים לחלב וגבינות ועוד.
מסביב למטעים שלו, הוא מגדל באורח קבע את 'טבק השיח' וממלא מיכלים גדולים בעלים, לצורך ריסוס רוטיני של המטעים שלו. הוא מרזז גם את מי הגבן - המים שנשארים מהחלב בתהליך ייצור הגבינות. כל זאת כדי לשנות את דרגת הPH על העלים ובזה מסתכמת המיגננה שלו בפני מזיקים ובצורה אורגנית על שטחים גדולים.


זה נשמע כמו ריסוס שטח ולא ריסוס נקודתי... איך הוא לא הורג את היצורים הטובים באדמה? האם הריסוס שלו כל כך מדויק שהוא לא ניגר? או שמה שניגר מתאדה לפני שחודר לעומק של החרקים? זה מידע מענין ואשמח להבין את זה לעומק.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר1 כתב:
ראובן אורן כתב:סיפרתי כאן בעבר, כי שי חקלאי אורגני למשעי המתגורר בצפון הארץ. בחור צעיר וחכם המגדל כל מיני גידולים וגם עיזים לחלב וגבינות ועוד.
מסביב למטעים שלו, הוא מגדל באורח קבע את 'טבק השיח' וממלא מיכלים גדולים בעלים, לצורך ריסוס רוטיני של המטעים שלו. הוא מרזז גם את מי הגבן - המים שנשארים מהחלב בתהליך ייצור הגבינות. כל זאת כדי לשנות את דרגת הPH על העלים ובזה מסתכמת המיגננה שלו בפני מזיקים ובצורה אורגנית על שטחים גדולים.


זה נשמע כמו ריסוס שטח ולא ריסוס נקודתי... איך הוא לא הורג את היצורים הטובים באדמה? האם הריסוס שלו כל כך מדויק שהוא לא ניגר? או שמה שניגר מתאדה לפני שחודר לעומק של החרקים? זה מידע מענין ואשמח להבין את זה לעומק.


ריסוס יעיל, הוא 'ריסוס עד נגירה', עם מרססת ומתזים המתיזים בלחץ גבוה, כמות נמוכה יחסית של נוזל ההופך לאירוסול עקב הלחץ. המרססים מכוונים לרסס מלמעלה, מהצד, וגם מלךמטה, לכיסוי מלא של העלים. הנגירה של העודפים, היא מינימלית ובהיקף של העץ.
בנוסף, מצטרך נושא החיפוי העבה שעל האדמה
קח בחשבון שמדובר לא בריסוס של 'מיצוי ניקוטין' , אלא בריסוס של חומרים המורידים את ה PH על פני העלים. זה הרעיון הכללי, כמו השיטה המומלצת בפורום - ריסוס של 'תמיסת סודה' להורדת החומציות - שיטה שמתאימה מאוד לאזורים המועדים למיתקפות של מזיקי עלים. אזורים כאלה, הם אזורים 'מעורבים' - החלקה האורגנית שלי, נמצאת בשכנות מסויימת לחלקות לא אורגניות המלאות במזיקים..., כמובן :mrgreen:

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
ראובן אורן כתב:1. מסביב למטעים שלו, הוא מגדל באורח קבע את 'טבק השיח' וממלא מיכלים גדולים בעלים, לצורך ריסוס רוטיני של המטעים שלו. הוא מרזז גם את מי הגבן - המים שנשארים מהחלב בתהליך ייצור הגבינות. כל זאת כדי לשנות את דרגת הPH על העלים ובזה מסתכמת המיגננה שלו בפני מזיקים ובצורה אורגנית על שטחים גדולים.
2. קח בחשבון שמדובר לא בריסוס של 'מיצוי ניקוטין' , אלא בריסוס של חומרים המורידים את ה PH על פני העלים. זה הרעיון הכללי, כמו השיטה המומלצת בפורום - ריסוס של 'תמיסת סודה' להורדת החומציות - שיטה שמתאימה מאוד לאזורים המועדים למיתקפות של מזיקי עלים. אזורים כאלה, הם אזורים 'מעורבים' - החלקה האורגנית שלי, נמצאת בשכנות מסויימת לחלקות לא אורגניות המלאות במזיקים..., כמובן :mrgreen:


ראובן: 2 הפסקאות סותרות. בראשון כתוב ש"שי" ממלא את המיכלים בעלי טבק השיח לצורך ריסוס רוטיני (וגם עם מי גבן להורדת PH)
בפיסקא 2 אתה כותב שמדובר לא בריסוס של מיצוי ניקוטין אלא בחומרים המורידים הPH

איך זה תסתדר? ב(1) כתוב שגם וגם.

אגב מיצוי ניקוטין זכור לי שכתבת שאם נותנים לעלי טבק השיח לעמוד יותר מדי זמן במים הם מאבדים את כוחם לפגוע בפרוקי הרגליים ואז הם כמו מיץ סרפדים; איך יודעים מתי הם איבדו כוחם כמדבירים? ריח? צבע? (טעם :lol: )? וגם, מאחר ויש למיצוי הניקוטין זמן מדף קצר, אפשר לשמור עלים של השיח בשקית או אולי לייבש אותם כמו עלי טבק ולשמור אותם לשימוש כאשר צריך? (זה עבור מי שעוד לא צמח לו טבק השיח בגינה :o: - עובד על זה עם הענפים שנתת לי :wink: )

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
הוא זה שממנו למדתי את הרעיון של שימוש בעלי טבק השיח כ"תה סירפדים" לעת מצוא, כשאין סרפדים - בקיץ
הוא ממלא חביות ומיכלים ובתמיסה הזו מרסס את העצים, לא כ 'מיצוי ניקוטין', אלא כ'מיץ סירפדים' - להורדת ה PH כמו 'מי הגבן'

'מיצוי ניקוטין' חייב להיות טרי

כן, אני חושב שעלים מיובשים יעשו את העבודה טוב מאוד, כי במקור למדנו להשתמש בניקוטין הממוצה מטבק של סיגריות, ע"י השרייה באלכוהול, בישול איטי (שראובן לא כל כך אוהב, בגלל האינטואיציות המופרעות שלו..), או ע"י בישול מהיר ב'מיקרו' שגם לא ניסיתי מעודי, כי אין לי (ולא יהיה לי..) 'מיקרו'. אבל שמעתי אנשים שניסו והעידו כי תוך זמן קצר מאוד, מיכל המים עם הטבק שבפנים, הפך לנוזל ענברי.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
:rock: ומה הסימנים שמעידים שמיצוי הניקוטין כבר לא מתפקד כניקוטין ומתחיל לתפקד כמיץ סירפדים (כלאמר לא מפרק לפרוקי הרגליים את הצורה אלא משתתף במיקוריזה :? ? לא הייתי רוצה לקחת מיצוי ניקוטין משומש ולהשקות את האדמה רק כדי לגלות שהוא הרג את כל פרוקי הרגליים שבאדמה :worried: - צריך קריטריון לדעת מתי הוא איבד את כוחו כמיצוי ניקוטין :?: (כמובן אפשר להחזיק בכלוב קטן כמה פרוקי רגליים ולבדוק עליהם אבל... צער פרוקי רגליים)

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר1 כתב::rock: ומה הסימנים שמעידים שמיצוי הניקוטין כבר לא מתפקד כניקוטין ומתחיל לתפקד כמיץ סירפדים (כלאמר לא מפרק לפרוקי הרגליים את הצורה אלא משתתף במיקוריזה :? ? לא הייתי רוצה לקחת מיצוי ניקוטין משומש ולהשקות את האדמה רק כדי לגלות שהוא הרג את כל פרוקי הרגליים שבאדמה :worried: - צריך קריטריון לדעת מתי הוא איבד את כוחו כמיצוי ניקוטין :?: (כמובן אפשר להחזיק בכלוב קטן כמה פרוקי רגליים ולבדוק עליהם אבל... צער פרוקי רגליים)


לא יודע לכמת ולתת קריטריון. לצורך ריסוס כתמיסת ניקוטין', אני משתמש רק בעלים טריים, תמיסה טרייה. אם החומר עמד ו'התבשל' (הסריח)שבוע, שבועיים, אני מתייחס אליו כ'תה סירפדים'
אפשר להקפיד ולהשתמש בו רק כשאין סירפדים. כשחוזרים הסירפדים לשטח להשתמש בהם ולא בעלי הטבק, אם בכלל יהיו (לשיח גדול, תמיד יש).

בתוך האדמה, ממש בתוך האדמה, אין 'פרוקי רגלים', אלא תולעים, פטריות וחיידקים. יצורים כמו טחביות ושאר 'מפרקים' נמצאים בערימת הקומפוסט או מתחת לחיפוי.

אותה סכנה קיימת בעת הריסוס, גם לגבי 'פרוקי הרגליים' הנמצאים על העצים והצמחים - מושיות, גמלי שלמה ועוד... ויש לתת את הדעת לעובדה שכל ריסוס ויהיה האורגני שבאורגני, לא יודע להיות סלקטיבי ולהבחין בין מזיק לידיד. הריסוסים למיניהם, הם בגדר 'טיפול בסימפטומים' כשהטיפול האמיתי הוא כמובן חיזוק האדמה כישות סימביוטית עשירה במינרלים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2010,14:04
על ידי נירל
חברים יקרים
שמחתי לגלות אתמול "עץ" של טבק השיח אשר גדל בגינת הביניין בו אני גר ממש כך מתחת לאף :) השיח נראה בפריחה מתקדמת וחלק מהפרחים כבר נשרו והותירו זרעים יקרי ערך!!! אני רוצה לשמרו כמות גדולה ככל הניתן של הזרעים, השאלה היא מה האינדקציה לכך שהזרעים מוכנים לקציר ואיך אפשר לשמור אותם לפחות עד לעונה הבאה?
מן הסתם זוהי גם הזמנה למי שצריך\ה\רוצה זרעים של הצמח!!!
עוד שאלה שמענינת אוי, על קופסת סיגריות מצויין אחוז הנקוטין, איך אפשר לדעת מה הוא אחוז הניקוטין בצמח? אפילו לא במדויק הריי אנו מעוניינים באחוז גבוה ככל האפשר! לא כך?
אני שואל בעקבות הרצון שלי להשביח את אות "עץ" לרמת ניקוטין גבוהה ככל האפשר (אפילו שזה יקח זמן).
אני בטוח שכולנו נרוויח מזה בסופו של דבר :) דרך אגב אני שואל אם קיימת איזו ערכה לבדיקת אחוזי ניקוטין ולא על בדיקת מעבדה מתוחכמת ויקרה (ערכה כמו זאת לבדיקת PH .

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
נירל כתב:חברים יקרים
שמחתי לגלות אתמול "עץ" של טבק השיח אשר גדל בגינת הביניין בו אני גר ממש כך מתחת לאף :) השיח נראה בפריחה מתקדמת וחלק מהפרחים כבר נשרו והותירו זרעים יקרי ערך!!! אני רוצה לשמרו כמות גדולה ככל הניתן של הזרעים
עוד שאלה שמענינת אוי, על קופסת סיגריות מצויין אחוז הנקוטין, איך אפשר לדעת מה הוא אחוז הניקוטין בצמח? אפילו לא במדויק הריי אנו מעוניינים באחוז גבוה ככל האפשר! לא כך?
אני שואל בעקבות הרצון שלי להשביח את אות "עץ" לרמת ניקוטין גבוהה ככל האפשר (אפילו שזה יקח זמן).
אני בטוח שכולנו נרוויח מזה בסופו של דבר :) דרך אגב אני שואל אם קיימת איזו ערכה לבדיקת אחוזי ניקוטין ולא על בדיקת מעבדה מתוחכמת ויקרה (ערכה כמו זאת לבדיקת PH .


אם יש לך שיח גדול בבנין, קרוב לודאי שלא תצטרך את הזרעים לאותו בנין - השיח הזה הוא רב שנתי.
בכל אופן, אחרי שהפריחה נפלה נשאר החלק של הפרי בצבע חום, ואם אני זוכר נכון ממה שראובן הראה לי, אתה אוסף את הפירות, שם בשקית ומנער. הזרעים מאד קטנים - כמו חול דק.

אחוז הניקוטין בטבק השיח נמוך מזה שבעלי הטבק. כתוב על זה בפורום.
סלח לי שאומר לך זאת אבל אתה קופץ מעל הפופיק אם אתה רוצה להשביח את השיח ולהעלות את רמת הניקוטין. אין לך (ואני חושב שלא ניתן להשיג) מכשיר מדויק מספיק לשימוש ביתי למדידת רמת הניקוטין, וגם לו היה לך, היית צריך חממה גדולה, הרבה זמן פנוי, והרבה הרבה מחזורי גידול כדי להגדיל בהדרגה את אחוז הניקוטין.
אם בכל זאת אתהנ הולך על זה תודיע לנו על התוצאות (ועל תגלה לחברות הטבק כי הן יהרסו לך את הניסויים :lol: )

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2010,14:04
על ידי גיא12
יש לי צמח טבק שהזכרתי אותו פה כמה פעמים
האחוז ניקוטין שבו הוא 9% - פי 9 מטבק השיח.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
גיא דוידוביץ כתב:יש לי צמח טבק שהזכרתי אותו פה כמה פעמים
האחוז ניקוטין שבו הוא 9% - פי 9 מטבק השיח.


איך אתה בודק את אחוז הניקוטין?
לא בעישון, אני מקווה :lol:
אשמח ללמוד.

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2010,14:04
על ידי גיא12
תמיר1 כתב:
גיא דוידוביץ כתב:יש לי צמח טבק שהזכרתי אותו פה כמה פעמים
האחוז ניקוטין שבו הוא 9% - פי 9 מטבק השיח.


איך אתה בודק את אחוז הניקוטין?
לא בעישון, אני מקווה :lol:
אשמח ללמוד.


יותר קל לבדוק באינטרנט את סוג הטבק :nod:

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2010,14:04
על ידי אבי אלימלך
שיח הטבק

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
אינטואטיבית, אני גזמתי את הצמח שלי, בסוף עונת הפריחה - עוד היו עליו פרחים ואספתי ממנו זרעים.

מציע שתגזום את הענפים היבשים לגמרי ותשאיר רק את הגזע

אני מכיר כמה צמחים כאלו שהגיעו למימדים של עץ גדול שמכסה קיר שלם.


אבל, מצד שני, מי יודע אם זו לא עוד תוצאה של החום הזה...

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2010,14:04
על ידי אבי אלימלך
עשיתי כך אתמול.

אינטואיטיבית. :clap:

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2010,14:04
על ידי נירל
תמיר1 כתב:
גיא דוידוביץ כתב:יש לי צמח טבק שהזכרתי אותו פה כמה פעמים
האחוז ניקוטין שבו הוא 9% - פי 9 מטבק השיח.


איך אתה בודק את אחוז הניקוטין?
לא בעישון, אני מקווה :lol:
אשמח ללמוד.

תמיר1 לא הבנתי :oops: מה בדיוק צריך לחפש באינטרנט כדי להסיק מה אחוז הטבק בשיח ??? אני מת לדעת מה אחוז הניקוטין בשלי לא הבנתי גם מה זה סוג הטבק
יש זנים שונים של טבק השיח?אים כן אשמח לדעת כיצד להבדיל ולזהות בינהם
תודה

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
זה היא גיא שהציע לבדוק באינטרנט את סוג הטבק...

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 03 אפריל 2011,14:04
על ידי חווה ויוסי
ראובן שלום
בעץ הלימון שלנו יש הרבה כינמות כפי שאתה רואה בתמונה. אבל יש גם הרבה פריחה בלימון. שאלתי היא האם אפשר לרסס במיצוי שום שהכנתי את העץ בשלב הזה? או שהמיצוי שום יהרוס את הפריחה?
בתודה יוסי
כנימות בלימון.jpg
כנימות בלימון.jpg (180.23 KiB) נצפה 15350 פעמים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 04 אפריל 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
בוקר טוב

תמיסת השום, היא תכשיר דוחה ולא משמיד !

מיצוי ניקוטין, גם משמיד אותם וגם דוחה בהמשך

לדעתי, האפקט הכי טוב, הוא ריסוס נקודתי בתמיסת סבון - היא באמת מחסלת אותם ! ובעצים קטנים יחסית, זה לא קשה. אם תמצא הפוגה בגשמים, זה מתאים מאוד ! לרסס בתמיסת סבון ולתת לגשם לשטוף את הסבון.

אני מאוד מקווה שהגשם של הלילה והבאים אחריו, ינקה את הכנימות

להמשך - אפשר להיות יותר רגועים - השמש והחום יעשו את העבודה, עם קצת עזרה מכם - ע"י ריסוס נקודתי של מי סבון ואפילו.. עם צמר גפן טבול באלכוהול.. 'לנגב' את הכנימות מתחתית העלים

Re: מיצוי שום ומיצוי ניקוטין

הודעהפורסם: 07 מאי 2011,14:04
על ידי איתי.ר
שאלה בקשר למיצוי ניקוטין,
צריך לפורר את הסיגריות או להכניס אותן שלמות לבקבוק?